Hoogtepunten van Tanzania eindigend op Zanzibar

Deze unieke reis van 14 dagen, neemt u mee langs de hoogtepunten van Tanzania. U reist in een 4WD Toyota Landcruiser met privégids, langs de mooiste wildparken van Tanzania. U ontmoet lokale stammen en leert meer over het export product koffie. U gaat wilde dieren spotten op de uitgestrekte savanne van de Serengeti en daalt af in de 600 meter diepe Ngorongoro krater.

Ook Tarangire en Manyara National Park staan op het programma, u sluit af met een verblijf op Zanzibar. Eerst in een historisch huis in Stone Town en aansluitend aan het gezellige strand van het plaatsje Jambiani. Deze reis is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. U bent in zeer goede handen bij onze lokale agent. Hij is een Europeaan die is opgegroeid in Afrika. Enkele jaren geleden is hij met zijn gezin vanuit Europa terug gegaan naar Tanzania. Ook zijn reisbedrijf verhuisde mee. Hij kent het land als zijn broekzak en weet alle mooie en unieke plekjes, ver weg van het massa toerisme, te vinden. Hij spreekt de lokale taal en woont met zijn gezin aan de voet van de Kilimanjaro.

Deze reis is een voorbeeldreis, vanzelfsprekend kan deze reis volledig overeenkomstig uw wensen en budget,  verder op maat gemaakt worden.
Upgrades, extra binnenlandse vluchten, wandelingen, een ballonvaart, alle denkbare reisonderdelen kunnen toegevoegd worden, aan uw eigen rondreis op maat naar Tanzania.

Bekijk deze reis als virtuele tour.

Prijsindicatie voor 2024, vanaf
€ 4650,- per persoon bij twee personen
€ 3950,- per persoon bij vier personen

 

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

De gids ontvangt u met een brede glimlach na aankomst van uw vlucht. Kilimanjaro Airport ligt precies tussen Moshi en Arusha in. De meesten komen met de KLM avondvlucht aan en dan is het ongeveer een uurtje rijden naar ofwel Moshi of Arusha. Wij kiezen voor Moshi omdat het een gemoedelijk klein stadje is aan de voet van de welbekende Kilimanjaro. Na aankomst bij Honeybadger Lodge kunt u nog even genieten van een drankje of eventueel een hapje in het gezellige restaurant om ondertussen te genieten van de geuren en geluiden van nachtelijk Tanzania.

thumbnail

Dag 2

U wordt wakker door de geluiden van een wakker wordend Afrika: zingende vogels, een schreeuwende aap, spelende kinderen, een moskee-gebed ver weg of luidende kerkklokken, of misschien gewoon de medewerker van de lodge voor een wake-up call.
Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids en gaat u al snel het asfalt af om over te gaan op een slingerend zandweggetje van rood zand door de groene bananenplantages. Hoe hoger we komen, hoe meer koffiestruiken we zullen zien. We gaan vandaag eerst op bezoek bij een lokale koffieboer. Hij zal ons alles vertellen over de koffieteelt en hoe het proces van koffiebes tot het kopje koffie verloopt. U heeft misschien nog nooit zo’n vers heerlijk kopje koffie gehad, en dat met uitzicht op de steppen rond Moshi. We genieten van ons lunchpakket waarna u met een lokale gids een wandeling gaat maken door het dorp en langs al het groen richting een van de watervallen die de Kilimanjaro rijk is.

Als we geluk hebben, zullen we misschien een glimp van de witte berg opvangen. Bij de waterval kunt u genieten van het klaterende water en eventueel een verfrissende duik nemen. Hierna gaan we terug en zal de gids u naar de lodge brengen. Waarschijnlijk heeft u nu een mooi uitzicht op de met sneeuw bezaaide top van de Kilimanjaro in de oranje avondzon. Geniet van het zwembad, een cocktail of een Kilimanjaro biertje en een heerlijk diner in de lodge.

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. Neem al de bagage mee, want vanaf hier start uw echte safari. Het is ongeveer vier uur rijden naar Lake Manyara, maar wees gerust, de landschappen variëren constant van kleine stadjes, door groene heuvels, naar weidse Maasai steppen tot de unieke Great Rift Valley met zijn vlakten aan de voet van de steile klif.

Onderweg passeren we kleurrijke markten en zult u vele Maasai zien die hun kuddes op de vlakten laten grazen. Aangekomen bij de gate gaan we snel het park in op zoek naar een mooie plek voor onze picknick lunch. In het park komen we langs veel verschillende landschappen zoals regenwoud, savannes en de moerassen rond het meer. Giraffen, olifanten, zebra’s, waterbokken zijn hier veel te vinden. Indien u er rond de juiste tijd bent, zult u de vele flamingo’s in het meer zien. Ook de vegetatie is hier afwisselend met enorme bomen in de bossen, baobabs tegen de kliffen, graslanden op de savannes en riet in de moerassen.

Tegen de avond rijden we naar Morona Hill Lodge. We genieten hier van een mooie zonsondergang en daarna het diner.

thumbnail

Dag 4

We hebben vandaag een lange dag voor de boeg dus we vertrekken op tijd. Vanuit Manyara rijden we via de Ngorongoro kraterrand naar de eindeloze vlakten van de Serengeti. Op de kraterrand maken we een stop voor het magnifieke uitzicht op de krater. Hopelijk is het niet te bewolkt. We rijden verder, een bezoek aan de krater staat een aantal dagen later op het programma. Wanneer we vanuit de Ngorongoro hooglanden naar beneden rijden en uitzicht hebben op de enorme vlakten, maken we kennis met het echte Afrika.

Eenmaal aangekomen in de Serengeti, zien we al snel enorme kuddes gnoes en zebra’s. Leeuwen liggen rond dit tijdstip vaak in de schaduw van een acacia of op de zogenaamde “kopjes” (keien) , of rotsen die vanuit het niets opsteken vanuit de savanne. Aangekomen bij Naabi Hill Gate, genieten we van onze lunch terwijl tientallen glansspreeuwen proberen een graantje mee te pikken. Hierna rijden we langzaam verder via de kleinere wegen richting ons tentenkamp midden in de Serengeti.

Aangekomen bij het kamp kunt u even lekker het stof van afdouchen alvorens we bij het kampvuur genieten van een drankje en een hapje. De sterrenhemel boven de Serengeti is adembenemend en u zult versteld staan van het heerlijke driegangenmenu dat u wordt voor gezet in het midden van deze wildernis. Een nacht onder canvas midden in de Serengeti is de ware safari ervaring. Een brullende leeuw in de verte, een lachende hyena en de tsjirpende krekels maken het helemaal af.

thumbnail

Dag 5

Vandaag hebben we een volle dag in de Serengeti. We gaan op zoek naar Leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden en zullen daarbij veel zebra’s, giraffe, buffels, gnoes en gazelles tegenkomen. Ook gaan we langs bij de hippo-pool waar honderden hippos liggen te baden in de zon…en in hun eigen uitwerpselen.

Andere dieren die we hoogstwaarschijnlijk zien zijn hyena’s, jakhalzen en hopelijk wat kleine katten zoals de serval. Voor lunch zoeken we een mooi plekje voor een picknick. Tegen de avond rijden we terug naar het kamp voor weer wat gezelligheid bij het kampvuur en daarna een overheerlijk diner. Geniet nog maar eens van de Afrikaanse nacht.

thumbnail

Dag 6

Vandaag staan we vroeg op, voor zonsopgang en gaan met wat koekjes en thee op pad voor een game-drive bij zonsopgang. U heeft dan de meeste kans om een jacht te zien, maar daarnaast is het een van de meest magische momenten van uw leven. Als de lucht in het oosten rood kleurt en de zon langzaam aan de horizon verschijnt hoor je de ‘circle of life’ bijna in het echt.

Hopelijk ziet u een leeuwenfamilie of een jachtluipaard met haar welpjes. Na deze gamedrive van enkele uren gaan we terug naar het kamp voor het ontbijt en pakken we in voor de rit terug naar Karatu. Na een lange rit komen we aan in het koelere Karatu. We kunnen lekker opwarmen bij het vuur en genieten van wat popcorn. Het haardvuur binnen is al aan en diner wordt binnen geserveerd. Het warme dekbed heeft u echt nodig vannacht.

thumbnail

Dag 7

Ook vandaag staan we vroeg op om in de ochtend in de krater te zijn. Na een steile afdaling van 600 meter de krater in,  staan we al gauw in oog met leeuwen en hyena’s. De krater is uniek en heeft een hoge concentratie wilde dieren waardoor de kans op het zien van grote leeuwenfamilies hier niet gering is. Ook is het waarschijnlijk de enige plek tijdens deze safari waar u neushoorns tegen kunt komen. Verder zijn er veel vogels rond het Magadi meer en het moeras.

Aan de rand van de krater zult u olifanten zien met enorme slagtanden. Giraffen zullen we niet tegen komen op de kratervloer,  maar wel zebra’s, buffels en gnoes. Pas bij de lunch goed op dat er niet een of andere brutale aap uw lunch steelt! We mogen in totaal zes uur in de krater verblijven en zullen hierna terugrijden naar de Grote Slenk en bij Tarangire aan de rand van het park overnachten in safaritenten van de lodge.

thumbnail

Dag 8

Vandaag een laatste volle dag safari in Tarangire NP. Tarangire staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en megagrote baobab bomen. Het is voor ons een favoriet omdat het wat minder bezocht is en uniek is door zijn struiksavanne. Omdat er genoeg tijd is kunnen we helemaal afdalen naar het Silalei Moeras waar we grote kans hebben om leeuwen en luipaarden te zien.

Rond de Tarangire rivier vinden we waarschijnlijk veel olifanten op zoek naar water en grazers zoals zebra’s, gnoes, gazelles en giraffen. Bij het moeras wanen we ons weer even in de Serengeti en genieten we van de enorme vlakte die voor ons ligt. Na deze laatste dag verblijven we nog een nacht on de Afrikaanse sterrenhemel, “The Jewel Box of Africa” met sterren die wij op het noordelijke halfrond nooit zullen zien.

thumbnail

Dag 9

We vertrekken na het ontbijt richting het Kilimanjaro vliegveld waar we rond het middaguur aankomen. U vliegt vanaf hier met de Tanzaniaanse trots, Air Tanzania, naar het eiland Zanzibar.

Daar aangekomen zal uw gastheer u  afhalen van het vliegveld en naar Stonetown brengen.
Gebruik de tijd vooral om te dwalen door de steegjes en tegen de avond naar de Forodhani gardens te gaan voor een “fresh catch of the day”. Forodhani garden is een parkje aan de haven waar de Zanzibari komen voor een BBQ stuk met welke vis of zeevrucht u maar kunt bedenken, van octopus tot inktvis, van barracuda tot haai, van krab tot kreeft. Ook kunt u hier de echte Zanzibar pizza proeven, een soort pastei met groenten en een ei  erin. Voor een echt diner kunt u naar een van de gezellige restaurants gaan, in de haven.

thumbnail

Dag 10

Onze gastheer op Zanzibar zal u  in de morgen of middag ophalen en naar het strand van Jambiani rijden. Jambiani is een klein dorpje in zuidoost Zanzibar. Het is nog authentiek Zanzibari stijl en ligt letterlijk op het strand. De huisjes zijn van lichte stenen zo op het witte zand gebouwd, tussen de palmbomen.

Wanneer het getijde laag is, gaan de lokale vrouwen het water in op zoek naar zeewier en de mannen op zoek naar kreeften en octopussen. Bij hoogtij kunt u genieten van een zwempartij of andere watersporten zoals kitesurfen. Als ‘s avonds de wind zachtjes waait en u geniet van uw cocktail, met aansluitend een curry van zeevruchten met kruiden van het eiland, zult u beseffen dat u het paradijs heeft gevonden.

thumbnail

Dag 11 – 13

Drie heerlijke dagen op het strand van Jambiani. Geniet van het heerlijke bounty-gevoel op het witte strand onder de palmbomen. Laat u masseren met oliën van Zanzibar-kruiden onder een wuivende palmboom. Ga een dagje naar Jozani Forest om de zeldzame rode franje-aap op te zoeken.

Ga varen met een traditionele dhow boot, ga duiken, ga snorkelen, ga zeevissen, of relax in een hangmatje aan de oceaan en droom weg op deze schitterende plek. Er is genoeg te doen.  U kunt het allemaal regelen via het hotel. Ga voor de lunch of diner vooral ook een keer naar een van de andere plekjes in de buurt, zoals The Rock, een restaurant op een rots in de oceaan.

thumbnail

Dag 14

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, vertrekt u ongeveer drie uur  van te voren vanuit Jambiani. Uw gastheer haalt u op voor de transfer naar het vliegveld van Zanzibar. Geniet daarvoor nog een laatste keer van ontbijt met een briesje en misschien een korte wandeling over het strand.

Hopelijk: Karibuni tena!

Inbegrepen

toegangskosten nationale parken
concessiekosten
accommodatie zoals beschreven
transfers zoals beschreven
vervoer in 4WD Toyota Landcruiser met open dak en eigen plek a/h raam
binnenlandse vlucht van Kilimanjaro naar Zanzibar
Engelssprekende, gecertificeerde gids
alle belastingen zowel VAT als belastingen opgelegd door de overheid
bijdrage aan een community project in Tanzania

Uitgesloten

Intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro – retour vanaf Zanzibar*
visum
persoonlijke uitgaven
andere drankjes
fooien

* wij hebben interessante contracten met KLM, Kenya Airways, Emirates, vraag om een vrijblijvende offerte  voor uw Intercontinentale vluchten.

Video's

Verrassend Tanzania