Safari en Zanzibar met authentieke lodges

Tanzania is het land van de ultieme safari. Het begrip safari stamt uit het Swahili en betekent letterlijk reis, in de westerse wereld associëren wij  het met een zoektocht naar wilde dieren. Tanzania heeft naast de Big Five nog talloze andere indrukwekkende diersoorten en honderden prachtige, kleurrijke vogels.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Serengeti nationaal park, het beroemdste natuurgebied ter wereld. De jaarlijkse migratie van honderdduizenden gnoes en zebra’s behoort tot de allergrootste natuurwonderen op aarde, een zeer spectaculair schouwspel. In de Ngorongoro krater, de grootste ingestorte vulkaan ter wereld, leven duizenden wilde dieren. Het is één van de dichtst bevolkte wildgebieden ter wereld en een uitstekende plek om in een korte tijd veel dieren te zien. Het Lake Manyara nationaal park staat bekend vanwege de vele vogelsoorten zoals pelikanen en flamingo’s. Daarnaast zijn er mooie bossen, moerassen en het Manyara meer.

Tanzania heeft ook prachtige eilanden waaronder Zanzibar, zowel een historisch als idyllisch eiland met haar tropische stranden, palmbossen, specerijenplantages en slavernijverleden.
Zanzibar heeft de bijnaam: “The Island of Spices”, het specerijeneiland.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.

Prijs 2024:
bij 2 personen € 5630 per persoon
bij 4 personen € 4525 per persoon
bij 6 personen € 4255 per persoon

Is de reis iets te lang? Of mist u iets onderweg? deze reis kan worden ingekort en verder op maat gemaakt worden overeenkomstig uw wensen.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Aankomst op Kilimanjaro airport. Na de formaliteiten en het ophalen van de bagage op de luchthaven staat de chauffeur met een bord bij de uitgang. “Karibu Sana” – Welkom! Transfer van Kilimanjaro International Airport naar Kia Lodge.
De lodge ligt op een afgelegen heuvel in het hart van het prachtige savanne landschap dat zo typisch is voor Oost-Afrika. Gasten kunnen het weidse uitzicht op de Afrikaanse vlaktes bewonderen en natuurlijk de grote Kilimanjaro berg die zijn besneeuwde top vooral in de ochtend en bij zonsondergang laat zien. Kia lodge staat bekend om de grote verscheidenheid aan vogels. Elk jaar komen vogelaars met grote camera’s naar de lodge om mooie plaatjes te schieten van de bijzondere vogels. De vogels vliegen vaak laag over het zwembad om al vliegend water te drinken. Geniet verder van de Afrikaanse zon en ontspan aan het zwembad!

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Arusha National Park. Een uitstekend begin van het safari avontuur, het park is relatief klein en de dieren zijn van dichtbij te bewonderen. Vanuit de landrovers ziet u giraffen, buffels en zebra’s. Bij het meer staan vaak de flamingo’s. Als we geluk hebben zien we de olifanten in het struikgewas net als de  dik diks (klein antilopensoort).

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt geniet u van een culturele Moivaro Tour. Dat is te voet.  S’middags lekker genieten van het zwembad en de prachtige tuin van Moivaro Lodge. Moivaro ligt op een groot landgoed van wel 40 hectare. Voor de liefhebbers is er een wandelroute van 2 kilometer uitgestippeld.
Op het landgoed verbouwt Moivaro eigen groenten. De chefkok legt jullie graag alles uit om de ingredienten die er groeien en die hij ’s avonds in de gerechten zal verwerken. Er is ook een kleine boerderij die je kunt bezoeken. De koeien die hier staan leveren de melk voor bij de koffie en corn flakes.

thumbnail

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we met een picknicklunch vanuit Arusha naar Tarangire National Park. Dit park beslaat ongeveer 2600 vierkante kilometer. Tijdens de game drive verwacht u reusachtige baobab bomen te zien en olifanten als een uniek kenmerk in Tarangire nationaal park. Daarnaast zijn er grote impala’s, elanden, buffels, giraffen, Bohor rietbokken, Coke’s hartebeest, Thompson’s gazelle, de grote en kleine koedoe en in zeldzame gevallen, de ongewone gerenuk (met de lange nek) en Oryx worden ook gezien. Onder de andere veel voorkomende dieren in de Tarangire zijn de luipaarden, leeuwen, hyena’s en cheeta’s die populair zijn in de zuidelijke open gebieden.
In de late namiddag rijdt de chauffeur u naar Manyara waar u kunt ontspannen na een indrukwekkende dag.

thumbnail

Dag 5

In de ochtend zie je de vele nieuwsgierige aapjes die de tuin bezoeken. Na het ontbijt rijdt u naar Lake Manyara National park. Het park is een bestemming om wilde dieren te bekijken en ligt in het noordelijke deel van Tanzania in de zuidwestelijke richting van Arusha. Dit nationale park staat bekend om zijn prachtige uitzichten op de Rift Valley escarpment die kan worden gezien tijdens de verschillende activiteiten die de toeristen doen als ze Lake Manyara nationaal park verkennen.

Lake Manyara National Park is niet groot, maar biedt een zeer diverse flora en fauna. Denk aan indrukwekkende boabab bomen en acaciabossen. Er leven maar liefst 400 verschillende soorten vogels hier. We zullen verder giraffen, buffels, nijlpaarden,  zebra’s, gnoes, impala, waterbok, wrattenzwijn,otters en mangoesten zien. Kuddes olifanten trekken door de bossen en de leeuwen klimmen bij grote hitte, vaak in de acaciabomen.

thumbnail

Dag 6

Lake Natron is een alkalisch meer dat grote zwermen flamingo’s aantrekt. De weg ernaar toe is indrukwekkend. We rijden namelijk door de Great Rift Valley, of wel Grote Slenk, dat scheur betekent. Hier vindt veel vulkanische activiteit plaats. De eindeloze vlaktes worden af en toe onderbroken door een vulkanische berg die uit het landschap oprijst. Zo ook de Ol Doinyo Lengai die we onderweg passeren. We overnachten in het kamp met uitzicht over het meer.

thumbnail

Dag 7

Het landschap ziet er droog en dor uit. We maken een wandeling langs de rivier, de levensader in dit gebied. We genieten van de watervallen onderweg.

thumbnail

Dag 8

Na het ontbijt met een picknick lunch, rijdt u naar Serengeti nationaal park via Loduare en Naabi poorten. Dit park staat bekend om zijn gezonde populatie van inwonende wilde dieren, in het bijzonder de “big five”. vijf”, genoemd naar de vijf meest gewaardeerde trofeeën van jagers: Leeuw, Luipaard, Olifant, Buffels en Neushoorns.

Het Serengeti National Park staat ook bekend om zijn grote leeuwenpopulatie en is een van de beste plaatsen om gevoelens van trots in zijn natuurlijke omgeving te observeren. Er komen ongeveer 70 grote zoogdieren en 500 vogelsoorten voor. Deze grote diversiteit is het resultaat van diverse habitats, waaronder rivierbossen, moerassen, kopjes, graslanden en bossen. Blauwe gnoes, gazellen, zebra’s en buffels zijn enkele van de algemeen voorkomende grote zoogdieren in de regio. Breng tijd door bij de nijlpaardenpoel en bekijk deze majestueuze dieren die zich koesteren in het koele water en gelukkig leven naast de krokodillen.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt rijdt u terug naar de centrale Serengeti. De centrale Serengeti in het midden van Afrika’s beroemdste savanne heeft een grote leeuwenpopulatie. Het landschap biedt de bekende open steppe delen, massa’s acaciabomen tot palmbomen. Zelfs in de seizoenen waarin de migratie niet door dit deel van de Serengeti trekt, wordt men overweldigd door de overvloed aan soorten. De reeds genoemde leeuwen en luipaarden hebben hier hun permanente territoria en een “rijk gedekte tafel” met verschillende antilopen, buffels en zebra’s. Natuurlijk zijn dieren zoals olifanten en nijlpaarden. Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe verder je in het jachtgebied van de jachtluipaarden.

thumbnail

Dag 10

Op één van de dagen maakt u samen met de gids een wandel safari. De gids legt uit hoe je de voetsporen van de verschillende dieren kunt herkennen. Ook laat hij zien hoe je aan poep kunt zien welke dieren en er net zijn geweest. Hij vertelt verder over vruchtjes in de struiken in de Serengeti, wat je kunt eten en wat niet. Hij laat ook zien welke vruchten door de lokale vrouwen als lippenstift gebruikt worden.

thumbnail

Dag 11

Vandaag rijden we naar de Ngorongoro Crater. Na een steile afdaling in de krater staan we al gauw in oog met leeuwen en hyenas. De krater is uniek en heeft een hoge concentratie wilde dieren waardoor de kans op het zien van grote leeuwenfamilies hier niet gering is. Ook is het waarschijnlijk de enige plek tijdens deze safari waar je neushoorns tegen kunt komen. Verder zijn er veel vogels rond het Magadi meer en het moeras.

Aan de rand zal je olifanten zien met enorme slagtanden. Giraffen zal je niet op de kratervloer tegenkomen, maar wel zebra’s, buffels en gnoes. We mogen in totaal zes uur in de krater verblijven, we overnachten in Crater Forest Lodge.

thumbnail

Dag 12

Vandaag maken we een wandeltocht met gids door de jungle. In de middag maken we een wandeling over de koffieplantage die bij de lodge hoort en zal de gids alles vertellen over het verbouwen van koffiebonen. Tanzaniaanse koffie heeft misschien niet de internationale erkenning van koffie uit nabijgelegen landen als Ethiopië en Kenia, maar in Tanzania wordt al eeuwenlang koffie verbouwd en het is een van de grootste exportproducten van het land. Karatu is een ideaal teeltgebied vanwege de mineraalrijke vulkanische bodem en de hoogte van de noordelijke hooglanden.

thumbnail

Dag 13

Na het ontbijt brengt de gids u naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw binnenlandse vlucht naar het magische eiland Zanzibar. Onze host in Zanzibar zal ophalen vanaf de luchthaven en naar uw guesthouse in Stone Town brengen.

De hoofdstad Stone Town van Zanzibar, is een mooi voorbeeld van de Swahili handelssteden aan de kust van Oost-Afrika. De stad heeft haar charme behouden en is door de tijd heen in tact gebleven. Zo is het straatbeeld en zijn de gebouwen nog net zo als in de tijd dat hier fanatiek handel werd gedreven. Er zijn veel mooie gebouwen te zien die de bijzondere cultuur weerspiegelen. Op deze bijzondere plek werden, gedurende ruim 100 jaar, de verschillende Afrikaanse, Arabische, Indiase en Europese culturen samengebracht als gevolg van de handel in kruiden en specerijen.

thumbnail

Dag 14

Gebruik de tijd vooral om te dwalen door de steegjes en tegen de avond naar de Forodhani gardens te gaan voor een “fresh catch of the day”. Forodhani garden is een parkje aan de haven waar de Zanzibari komen voor een BBQ stuk met welke vis of zeevrucht u maar kunt bedenken, van octopus tot inktvis, van barracuda tot haai, van krab tot kreeft. Ook kunt u hier de echte Zanzibar pizza proeven, een soort pastei met groenten en een ei  erin. Voor een echt diner kunt u naar een van de gezellige restaurants gaan, in de haven.

thumbnail

Dag 15

Van Stone Town heeft u een transfer van ongeveer een half uur naar het zuiden, naar Fumba Lodge. Deze lodge ligt verscholen tussen de baobabbomen, slingerplanen en palmbomen. Er is een heerlijk zwembad met uitzicht over de oceaan en bij laag water loopt u via de trappen zo het strand op.
De gezellige bar serveert spraakmakende cocktails tijdens “Happy Hour”. Bij de receptie kun je allerlei tours boeken, waaronder snorkeltours en tours met picknick op één van de zandbanken. Ook is er een Padi duikschool aanwezig. Voor de kust van Fumba zwemmen veel dolfijnen.
Houd de deur van je kamer gesloten, want naast de prachtig gekleurde vlinders en vogels, zijn hier ondeugende apenkoppen die proberen je kamer in te glippen als je even niet op let.

thumbnail

Dag 16 – 20

Vijf heerlijke dagen aan het strand van Zanzibar. Geniet van het heerlijke bounty-gevoel op het witte strand onder de palmbomen. Laat je masseren met oliën van Zanzibar kruiden onder een wuivende palmboom. Ga een dagje naar Jozani Forest om de zeldzame rode franje-aap op te zoeken. Ga varen met een traditionele dhow boot, ga duiken, ga snorkelen, ga zeevissen, of ga gewoon op een hangmatje bij de oceaan liggen om weg te dromen. Er is genoeg te doen. Je kunt het allemaal regelen via het hotel.

thumbnail

Dag 21

Vandaag is het uw laatste dag op Zanzibar. De transfer brengt u aan het einde van de middag naar de luchthaven van Zanzibar voor uw naar  huis.

Inbegrepen

binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar
accommodatie zoals beschreven
volpension tijdens safari, logies en ontbijt op Zanzibar
genoemde safaris per auto en te voet, wandelingen, koffietour
toegangskosten nationale parken
concessiekosten
transfers zoals beschreven
vervoer in 4WD Toyota Landcruiser met open dak en eigen plek a/h raam
water tijdens de safari’s
Engelssprekende, gecertificeerde gids
alle belastingen zowel VAT als belastingen opgelegd door de overheid
bijdrage aan een community project in Tanzania

Uitgesloten

intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro retour van Zanzibar
visum Tanzania USD50 per persoon
lunch en diner op Zanzibar, reken op € 10 lunch en € 20 diner
persoonlijke uitgaven
andere drankjes
fooien