Jambiani

Het rustige plaatsje Jambiani ligt aan de zuidoostkust van het prachtige eiland Zanzibar. Het is van origine een klein vissersdorpje, waar u geen grootschalige resorts zult vinden. Er zijn veel kleine knusse lodges te vinden en veel restaurants aan het strand. Jambiani heeft een schitterend parelwit zandstrand zonder grote rotsen en de breedste lagoon.

De zee bij Jambiani Beach is ondiep, hierdoor erg veilig en leent het zich erg goed voor allerlei watersporten. Zoals kitesurfen, duiken, zeilen en snorkelen rond het kleurrijke koraalrif. Het verschil tussen eb en vloed is erg groot, hierdoor kunt u bij eb heel ver wandelen. De zee is dan wel minder geschikt om te zwemmen en snorkelen.De bevolking leeft van de visserij en natuurproducten. U kunt de lokale bevolking in de ochtend terug zien komen met de vers gevangen vangst van die morgen. Jambiani heeft een lange zeewier cultuur met veel zeewier boerderijen langs de kust. Hier worden allerlei verzorgende producten van gemaakt (zoals zeep en crème). Hiernaast worden kokosnoten niet alleen gebruikt om op te eten. Er wordt canvas en allerlei andere producten van gemaakt.

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

Mwezi Boutique Resort

Mwezi betekent “maan” in de Swahili-taal. De maan is het symbool voor alles dat ritmisch en cyclisch is en is nauw verweven met alle levende wezens op aarde…

Lees verder