Ker & Downey Botswana Special

Deze reis biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor diegenen die kennis willen maken met Botswana. Door twee accommodaties van het bedrijf Ker & Downey te combineren, maakt u gebruik van een aantrekkelijke korting. U verblijft eerst in een gedeelte van de Okavango Delta waar het hele jaar water is. Daarna maakt u game drives in het Moremi Game Reserve, één van de meest populaire safarigebieden van Botswana. U sluit de reis af in een concessie aan de rand van het Chobe National Park, waar u ook night drives en wandelsafari’s kunt maken en een bezoek kunt brengen aan een lokaal dorpje.
U kunt de reis eventueel ook verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

De camps zijn gesloten in januari en februari.

 Prijzen op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanuit Maun vliegt u in een propellervliegtuigje naar een concessie in het zuidwesten van de Okavango Delta, waar uw sfeervolle safaricamp is gelegen. Een prachtige plek om uw safari te beginnen en om bij te komen van de drukte voorafgaand aan uw vakantie. Een ideale plek ook voor vogelliefhebbers, want de vele palmeilandjes in dit deel van de Delta worden bevolkt door tal van vogels in allerlei soorten en maten. Niet ver van uw camp is ook de grootste reigerkolonie van zuidelijk Afrika te vinden, waar verschillende reigersoorten vanaf half juli komen broeden. Hoewel vanuit uw camp game drives mogelijk zijn, ligt de nadruk – met name in de wintermaanden als het water in de Delta hoog staat – op wateractiviteiten. Dankzij de glazen bodem van uw mokoro (kano) kunt u de onderwaterwereld goed bekijken. Ook verkent u de Delta per motorboot en te voet.

thumbnail

Dag 3 – 4

U vliegt in noordelijke richting naar een bijzondere lodge in het Moremi Game Reserve. Hier staan u spectaculaire game drives te wachten, want uw lodge ligt in één van de wildrijkste delen van Botswana, met name in de wintermaanden. Olifanten, luipaarden, wilde honden, zebra’s, buffels en diverse soorten antilopen zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die u kunt tegenkomen. Tijdens een boottocht door de Xakanaxa lagune kunt ook nijlpaarden en krokodillen zien. Vogelliefhebbers worden ook hier getrakteerd op een grote variëteit aan bijzondere en kleurrijke vogels.

thumbnail

Dag 5 – 6

In het uiterste noorden van Botswana, grenzend aan de Chobe rivier en het Chobe National Park, ligt het Chobe Forest Reserve. Dit reservaat kent, net als het nationale park, een grote hoeveelheid olifanten en buffels, die zich in de droge wintermaanden ophouden bij de rivier en de overige drinkplaatsen. Het reservaat is qua bezoekers echter een stuk rustiger dan het park, waardoor uw game drives een exclusiever karakter krijgen. Door de ligging in het reservaat is het ook mogelijk om wandelsafari’s te maken onder begeleiding van een deskundige en bewapende gids. Een bezoek aan een naburig dorpje en een ontmoeting met de lokale bevolking is ook een leuke afwisseling van uw safari’s. Een absolute ‘must’ en prachtig sluitstuk van uw reis is de boottocht bij zonsondergang op de Chobe rivier.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de ochtend wordt u teruggebracht naar Kasane waar de reis eindigt. Vanaf hier vliegt u via Johannesburg terug naar huis, of start uw verlengingsarrangement.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfers in Kasane
* 6 overnachtingen in lodges en een tented camp
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)