Karatu

Reizigers op weg naar de Serengeti en Ngorongoro Krater, passeren allemaal Karatu, gelegen in de groene heuvels van de noordelijke hooglanden van Tanzania. Dit kleine, kleurrijke stadje wordt overschaduwd door de torenhoge, actieve vulkaan Ol Deani en is een aantrekkelijke plek om te overnachten voor iedereen die de wildparken in de omgeving wil verkennen.
De stad biedt een aantal interessante activiteiten zoals, rond slenteren op de levendige markt, bier proeven bij de lokale brouwerij, een bezoek brengen aan een traditionele nederzetting van de Iraqw, of een wandeling met gids door het Ngorongoro Forest op zoek naar watervallen en de Elephant Caves. Dit zijn plekken waar olifanten komen om de mineralen uit de bodem te halen.
Of u nu op zoek bent naar cultuur, of wandel- en fietstochten, de omgeving van Karatu heeft veel te bieden. Het is trouwens ook een prima plek om even te ontspannen, na alle safariritten.

YouTube video

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

Gibb’s Farm

Gibb’s Farm ligt in Karatu, op de beboste hellingen van de Ngorongoro-krater in het noorden van Tanzania. Het uitzicht op de Grote Riftvallei, of Grote…

Lees verder