Om samen met u bij te dragen aan een goede toekomst voor Zuid-Afrika, kopen wij voor al onze reizigers een speciale Green Seat Badge. U levert hiermee een positieve bijdrage aan een groener Zuid-Afrika en ondersteunt de strijd tegen het stropen van de neushoorns. 

De Green Seat Badges worden handgemaakt door het Community Project in Kaapstad. Wij ondersteunen dit project van harte. 

Een van de grootste uitdagingen is momenteel SANParks (verantwoordelijk voor het beheer van de 20 Nationale parken van Zuid-Afrika) te ondersteunen bij het winnen van de strijd tegen neushoorn stroperij. Deze is omhoog geschoten van slechts 6 neushoorns in 2001, naar 333 neushoorn in 2010 en 448 neushoorns in 2011. Met een totale wereldwijde populatie van ongeveer 22 000, waarvan meer dan de helft leeft in de parken van Zuid-Afrika, betekent dit een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van de neushoorn.

In april 2014 kon dankzij het Green Seat initiatief meer dan R110 000 gedoneerd worden aan de anti neushoorn stroperij. De fondsen zullen voornamelijk worden gebruikt voor het verstrekken van speurhonden en nachtzichtapparatuur voor de Rangers. Er zijn nog steeds enorme behoeften, zoals het verstrekken van luchtsteun, speurhonden en patrouille apparatuur. Door de blijvende steun van Green Seat geloven we dat we in staat zijn om een verschil te maken en daarom blijven we dit lovenswaardig doel ondersteunen.

Naast de strijd tegen neushoornstroperij steunt Green Seat het project “Trees for Tourism”. Dit is een organisatie die de voetafdrukken van toeristen symbolische wil compenseren. Hiervoor worden inheemse bomen gepland in oude bossen en aangetaste gebieden, zodat deze bij kunnen dragen aan de eco-systemen. Hierdoor kunnen ze worden veilig gesteld voor toekomstige generaties. Een voorbeeld is het Platbos Conservation Trust in de Westkaap, waar door herbebossing, onderhoud en bescherming van de jonge bossen tegen brand en aantasting de exotische vegetatie is hersteld.