Hoogtepunten Zuid-Afrika reis via de Wild Coast

Deze autorondreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika, brengt u van Johannesburg, via de Wild Coast, naar Kaapstad. De Wild Coast is een stuk kustlijn in de Eastern Cape provincie dat zich uitstrekt over een afstand van 200 kilometer. U rijdt door een ongerept stuk Zuid-Afrika, met grillige rotspartijen, afgelegen baaien, glooiende heuvels in het achterland en watervallen. Deze kust kenmerkt zich door vele zonuren, wuivende palmbomen, koeien op de stranden en bijzondere planten bloemen en plant.

In vier weken bezoekt u alle uithoeken van het diverse Zuid-Afrika. U zult diep onder de indruk zijn van de rotsformaties op de Panorama Route. Oog in oog staan met de wilde dieren in het Greater Krugerpark. U doorkruist eSwatini op weg naar de subtropische omgeving van St Lucia. Uw verblijf hier is inclusief een boottocht tussen de nijlpaarden, watervogels en krokodillen.

Onderweg geniet u van verschillende safari’s. U maakt een tocht over de slingerende wegen van de spectaculaire Sani Pass naar Lesotho.  Wij hebben de leukste slaapplekken voor u uitgezocht. Zo slaapt u onderweg op een echte struisvogelfarm en gaat u ’s morgens met de boer op pad, om deze vreemde vogels uit het ei te zien komen. Deze tours zijn allemaal inclusief in deze autorondreis langs de Wild Coast.

Bekijk hier de virtuele versie van deze rondreis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg. Zoom in op de kaart en klik op de iconen voor meer informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
U kunt “live” navigeren naar de hotels en bezienswaardigheden, zo zorgen wij ervoor dat u niets mist onderweg!

Prijs 2024: € 2285,- per persoon
o.b.v. 2 persoonskamer
tijdens Pasen/Kerst geldt er een toeslag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op Johannesburg Tambo luchthaven haalt u de bagage van de band en neemt u de gang die binnendoor naar het hotel loopt. NB: indien u in de ochtend aankomt op Johannesburg airport, kan deze overnachting vervallen, of worden toegevoegd aan bijvoorbeeld Kaapstad

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt loopt u terug naar de terminal en haalt uw huurauto op bij Europcar, op uw gemak rijdt u door de provincie Mpumalanga. Deze provincie ligt in de Lowveld in een groene subtropische omgeving uw bestemming voor vandaag is Hazyview. Hazyview is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Panorama Route, Perry’s Bridge Reptile Centre, de botanische tuinen, Chimpanzee Eden en het Cheeta opvangcentrum.

thumbnail

Dag 3

Vandaag staat de Panorama Route op het programma, klik op de icoontjes en bekijk de hoogtepunten die u te wachten staan. Vertrek vanuit het plaatsje Graskop bezoek Mac Mac Falls, God´s Window, Lisbon Falls en Berlin Falls, Bourkes Luckpotholes, Three Rondavels en Blyde River Canyon. Neem de R533 voor een bezoek aan het plaatsje Pilgrim’s Rest. Aan het einde van de dag rijdt u terug naar Hazyview voor de overnachting.

thumbnail

Dag 4

Vandaag rijdt u het Krugerpark in en uw rit naar Olifant’s Rest Camp van een kleine 4 uur is al een safari op zich (max. snelheid in het Park 50 km/u). Het Krugerpark is 380 km lang, 60 km breed en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2. U overnacht op basis van logies in een rondavel (chalet) met een eenvoudig keukentje. Het kamp beschikt over een restaurant met uitzicht over de rivier mét………. vele olifanten.

thumbnail

Dag 5

Vroeg opstaand voor uw ochtend safari (2,5 uur) o.b.v. een gids en in een voertuig van SAN Parks.

thumbnail

Dag 6

Vandaag reist u richting het Zuiden om een ander stuk van het park te ontdekken.

thumbnail

Dag 7

Na ontbijt vertrekt u richting Swaziland. Breng een bezoek aan de beroemde Ngwenya Glass fabriek voordat u incheckt in uw hotel. Reken op 30 min op onthoud aan de grens. voor de formaliteiten.

thumbnail

Dag 8

Vertrek in de ochtend, u rijdt door eSwatini en steekt de grens met Zuid-Afrika over in het Zuiden. Hierna rijdt u door de groene subtropische omgeving van de provincie KwaZulu Natal. U vervolgt uw weg naar het Koningrijk van KwaZulu Natal waar oude tradities en de moderne culturen van de Voortrekkers en de Zoeloes samen zijn gevloeid in een kleurrijke mix van mensen die in harmonie samenleven. Het park St.Lucia Wetlands heeft tegenwoordig een Zoeloe naam: iSimangaliso en staat op de Wereld Erfgoedlijst.
Dit park staat bekend om zijn talrijke vogels, nijlpaarden, krokodillen en (in het seizoen nov- februari) zeeschildpadden.
Om 15:00 uur wordt u verwacht bij de Syabonga Jetty in St Lucia voor een twee uur durende Hippo & Croc tour over de rivier.

thumbnail

Dag 9

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om het iSimangaliso Wetlands Park te bezoeken.  Voordat u de slagbomen van het park in rijdt, vindt u aan uw linkerhand het St Lucia Crocodile Centre. Lake St. Lucia is de thuisbasis van de grootste broedpopulatie van krokodillen in Zuid-Afrika en in The Crocodile Centre leer je veel aspecten van het leven van dit oerreptiel. In het aangrenzende  iSimangaliso Wetland Park, leven meer dan 100 soorten reptielen.  Krokodillen zijn hier te vinden in allerlei soorten en maten, de grootste krokodil is zo’n 5 meter lang. De weg door iSimangaliso Park gaat tot aan Cape Vidal aan de kust en dan dezelfde route terug, neem uw zwemkleren mee voor een duik in de oceaan. Volg alle lussen “loops” aan weerskanten van de weg om niets te missen van de spectaculaire uitzichten en dieren. Vanaf de hoge duinen kunt u in de maanden juli en augustus de bultrug walvis voorbij zien trekken. Voor het snorkelen bij Cape Vidal geldt dat dit alleen kan tijdens eb, let op de sterke stroming!

thumbnail

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u op uw gemak richting Durban. Breng een bezoek aan de Botanische Tuinen van Durban of één van de musea, in de middag arriveert u bij uw accommodatie. Durban staat o.a. bekend om haar uShaka Marineland Park, een waterpark met dolfijnen, roggen en haaien en leuke attracties. Haaienliefhebbers brengen een bezoek aan het Umhlanga Sharks Board, 15 km ten Noorden van de stad Durban.

thumbnail

Dag 11

Vandaag is uw bestemming de majestueuze Southern Drakensberg Mountains. U bezoekt de watervallen van Howick welke wel 100 meter hoog zijn. De natuur is hier prachtig, u rijdt verder door het mooie landschap en arriveert in de middag op uw bestemming in Underberg aan de voet van de Sani Pass. Nadat u heeft ingecheckt kunt u hier genieten van de gezonde berglucht en lekker gaan wandelen, vissen of paardrijden.

thumbnail

Dag 12

Om 09:00 uur wordt u opgehaald voor uw spectaculaire dag tour (inclusief) in een 4×4 via de Sani Pass naar het Koninkrijk Lesotho. Lesotho is het hoogstgelegen land ter wereld, geen enkel punt ligt lager dan 1200 m boven het zeeniveau. In de maanden juli en augustus kan er sneeuw liggen in de Drakensberg.

thumbnail

Dag 13

Vandaag reist u verder naar de Wild Coast, een spectaculaire en ruige kuststrook met prachtige rotsformatie, watervallen en parelwitte stranden, uw eindbestemming is Coffee Bay. Dit plaatsje dankt zijn naam aan de vele koffieplanten die hier groeien, ontsproten na een schipbreuk met een lading koffiebonen die zijn aangespoeld. De N2 is de doorgaande weg naar Kaapstad en hier tegenwoordig goed onderhouden. Zodra u de weg afgaat om naar de kust te rijden, rijdt u over gravel roads met die af en toe nogal te wensen overlaten. Neem de tijd en rijdt niet in het donker. De vele “potholes” (gaten in de weg) zorgen voor vertraging en ook kan hier zomaar een koe op de weg staan, u zult genieten van de prachtige en desolate omgeving. U overnacht in een standaard kamer op basis van halvolpension, upgrade met uitzicht over de oceaan mogelijk.

thumbnail

Dag 14

Vandaag kunt luieren aan het strand, wandelen en een bezoek brengen aan de “Hole in the Wall”. Een uniek natuurverschijnsel waar de corrosie een gat in de rotsen heeft gemaakt.

thumbnail

Dag 15

Uw volgende stop aan de Wild Coast is Cintsa. Onderweg rijdt u langs Qunu, het geboorte dorp van Mandela, u kunt een bezoek brengen aan het Nelson Mandela Museum. In Mthatha ligt het Bhunga gebouw met een tentoonstelling over Mandela. Het bijbehorende Youth Heritage Centre ligt in Qunu. Vanuit Cintsa kunt heerlijke wandelingen maken langs de kust.

thumbnail

Dag 16

Vandaag kunt u volop genieten aan de stille en uitgestrekte stranden van de Wild Coast.

thumbnail

Dag 17

Van de Wild Coast naar de olifanten. In het Addo Elepehant NP park leven vandaag de dag meer dan 450 olifanten en vele andere diersoorten, zoals de complete Big Five. De giraffe zult u hier niet tegen komen, de toelating van dit dier tot het park, is al jaren een punt van hevige discussie, daar de giraffe van oorsprong niet in dit gebied voor kwam. In 2010 zijn de hekken weggehaald aan de zuidkant van het park, zodat de dieren nu tot aan de kustplaats Colchester vrij kunnen rond trekken. Het park heeft nu een immense afmeting van 24.000 ha!

inclusief 1 game drive in open safari voertuig met gids van Addo NP

thumbnail

Dag 18

vandaag heeft u de keuze uit een ochtend, – of een avondgame drive met gids en voertuig van Addo NP.

thumbnail

Dag 19

Via Tsitsikamma National Park (het Khoi woord voor “plaats van veel en borrelend water”) rijdt u naar het plaatsje Plettenberg Bay aan de Indische Oceaan. U passeert de 216 meter hoge Bloukransbrug, welke bekend staat als de hoogste natuurlijk Bungee Jump plek ter wereld. (Face Adrenalin). Plettenberg is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Monkeyland en Birds of Eden. Een tokkeltocht door de 30 meter hoge kruinen van de Outeniqua Trees met Tsitsikamma Canopy Tours is een aanrader! In de baai van Plettenberg kunt u tijdens een boottocht, op zoek gaan naar de dolfijnen.

thumbnail

Dag 20

Het idylische plaatsje Knysna aan de prachtige lagune is een bezoek zeker waard. Liefhebbers van flora en fauna nemen de boot naar het Featherbed Nature Reserve, voor een wandeling met gids. Drie jaar geleden verwoestte een hele grote brand ook dit reservaat. Tot grote verrassing van de eigenaren, doken er na de brand nieuwe, endemische plantensoorten op die ze nog niet eerder hadden gezien. Featherbed verkoopt bollen met zaden die u met een kattepult het reservaat in kunt schieten. De gezellige haven en het waterfront complex is een heerlijke plek voor een drankje met uitzicht over de lagune. Ook East Head Café, gelegen op de linker rots bij de ingang van de lagune, is een heerlijke plek voor lunch. Vanaf hier heeft u uitzicht over de lagune én de oceaan. Oester liefhebbers moeten zeker de beroemde Knysna oesters proeven in de haven.

thumbnail

Dag 21

Na het ontbijt rijdt u over de indrukwekkende Outeniqua Pass naar Oudtshoorn, beter bekend als ’s werelds Veren Hoofdstad, dit vanwege de struisvogelindustrie. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de beroemde druipsteengrotten Cango Caves. De volgende ochtend kunt u genieten van een 2 uur durende farm tour (optioneel) waar u de struisvogels van broedmachine, tot volwassen dier kunt zien.

thumbnail

Dag 22

Ook als het geen walvisseizoen is (juni – november) is een bezoek aan Hermanus zeker de moeite waard. In het achterland ligt de prachtige Hemel-en-aarde-vallei, waar u kunt genieten van wijnproeverijen bij uitstekende wijnboerderijen. De walvissen kunt u zien vanaf het vaste land, of wij boeken een tour voor u met Southern Right Charters en vaart u gedurende 2,5 uur door de Walkerbaai, waar deze kollossen liggen te dobberen.

thumbnail

Dag 23

In de ochtend is er tijd voor een optionele tour met een catamaran door de Walkerbaai, waar u de kollosale en nieuwsgierige Zuidkaper, van dichterbij kunt bekijken. Hierna rijdt naar het wijngebied rondom Stellenbosch. Toppers zijn het 300 jaar oude Vergelegen Wine Estate, het bekende Hartenberg met fantastische mogelijkheden voor een luxe picknick in de tuin van deze wijnboerderij. In Stellenbosch brengt u natuurlijk een bezoek aan het oude dorpscentrum met gezellige terrasjes, galeries en het grappige kruidenierswinkeltje “Oom Sammie se Winkel”. U slaapt in het centrum van Stellenbosch, de vele restaurantjes, boetiekjes en bars vindt u op loopafstand.

thumbnail

Dag 24

Kaapstad ook wel Moederstad genoemd, nodigt uit tot zoveel activiteiten, dat het moeilijk kiezen is. De Tafelberg, Robben Island (reserveren!), Castle of Good Hope en het fantastische Two Oceans Aquarium zijn zo maar een greep uit de vele mogelijkheden. Het beroemde Victoria & Alfred Waterfront in de haven is een verzameling van winkels, bars en restaurants met optredens van bandjes en andere straatartiesten. Het recent volledig uitgebreide en uiterst hippe Cape Quarters (Waterkant), is dé plek in Kaapstad om te genieten van een heerlijke lunch of diner op één van de vele terrasjes. In het complex vindt u tevens vele stijlvolle boetieks en galleries. TIP: Bezoek het Old Biscuit Mill complex in de wijk Woodstock, kunstenaars hebben hier hun eigen winkel, de beste plek in Kaapstad voor Arts & Crafts. Op zaterdagmorgen vindt hier de Neighbour Goodsmarket plaats welke volledig in het teken staat van het minimaliseren van onze “Carbon Footprint”, het is de place-to-be voor de Capetonians.

thumbnail

Dag 25

Kaapstad ligt op een spectaculair bergachtig schiereiland dat uitsteekt in de zuidelijke oceanen . Deze hele dag tour is een ideale manier om de hoogtepunten te zien en van het natuurschoon van de Cape Peninsula te genieten. U rijdt langs de Atlantische kust met zijn prachtige witte stranden en ruige bergen naar Hout Bay .

Als de tijd het toelaat , heeft u de mogelijkheid om een boottocht van een half uur te nemen naar Duiker Island een Cape Fur Seal kolonie zien. U rijdt verder over de beroemde Chapman’s Peak Drive, een weg uitgehouwen uit de rotsen waar menige autoreclame is opgenomen. U bezoekt het Cape Point Nature Reserve , de plek op het uiterste puntje van het Kaapse Schiereiland dat reizigers al eeuwen in ban heeft gehad met zijn dramatische landschappen en fascinerende geschiedenis .

De terugreis naar Kaapstad gaat langs de kust van False Bay, hier heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de kolonie van de zeldzame Afrikaanse pinguïns op Boulders Beach ( voor eigen rekening ) . U rijdt verder door langs de haven van Simon ’s Town , Fish Hoek , Kalk Bay en Muizenberg . Mocht u nog niet hebben geluncht, in de haven van Kalk Bay zit Kalkies, onbeperkt verse vis eten aan lange houten tafels, of Polana met uitzicht over het water door grote glazen puien.

U kunt afsluiten met een bezoek aan de wereldberoemde Kirstenbosch Botanical Gardens voordat u terug rijdt naar uw accommodatie.

thumbnail

Dag 26

Liefhebbers van kunst en creativiteit kunnen het Zeitz Moca een bezoek brengen. Het eerste museum voor moderne kunst in Zuid-Afrika. In de wijk Woodstock zijn kunstenaars en ambachtslieden te vinden in de Old Biscuit Mill. De nieuwste creaties op het gebied van eten vind je in de Waterfront Food Market.
Actievelingen kunnen abseilen van de Tafelberg, snorkelen met de zeehonden bij Houtbaai, of op de waterfiets de haven van Kaapstad verkennen. We bieden optionele tours op de fiets naar de microbrouwerijen en  langs de “street art” van Kaapstad. Leer vliegen in een gyro-copter, of zweef met een delta vleugel van de Tafelberg. Of strijk neer aan de boulevard van Camps Bay en geniet van de hippe bevolking en filmsterren in dure sportwagens.

thumbnail

Dag 27

Vandaag is het uw laatste dag in Zuid-Afrika. De huurauto levert u in voor vertrek op de luchthaven van Kaapstad.
Goede vlucht!

Inbegrepen

26 overnachtingen volgens schema, 23 x ontbijt
27 dagen Europcar group C handgeschakeld Toyota Corolla (of gelijkwaardig)
supercover, kilometers, eigen risico NUL, cross border kosten eSwatini
Hippo & Croc tour van 2 uur
Sani Pass Lesotho tour van 6 uur in 4 x 4 met gids
Farm tour van 2 uur langs werkende struisvogelboerderijen met gids
Online reisprogramma met uitgebreide informatie en tips +  A4 wegenatlas 80blz.
reis App voor op smartphone of iPad met uw eigen dag-tot-dag programma
Boekingskosten
dossierkosten GGTO (Garantiefonds) en Calamiteitenfonds
24/7 bereikbaarheid van ons agentschap in Zuid-Afrika

Uitgesloten

retourticket van Amsterdam naar Johannesburg/Kaapstad**
GPS systeem, wij raden maps.me aan (gratis)
enkele reistarief autohuur (1x 85,-)
maaltijden welke niet zijn genoemd.
Conservation Fees voor South African National Parks
(TIP: koop Wildcard International All Parks Cluster Card)
drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven
reis,- annuleringsverzekering (verplicht!)

** vraag naar de mogelijkheden wij hebben speciale afspraken met KL/AF/LH/BA/TK

Video's

Wild Coast

Activiteiten Tuinroute

Hermanus walvisboottocht