Lake Manyara National Park

Het Lake Manyara National Park ligt in de centrale noordelijke regio van Tanzania met het Manyara meer in het oosten en de Manyara kliffen in het westen. Het biedt een adembenemend uitzicht en een grote verscheidenheid aan habitats, die een scala aan wilde dieren aantrekken.

Dit kleine park biedt een verrassende biodiversiteit. Het beschikt over een prachtig landschap van acaciabossen, waterbossen en met baobab bezaaide kliffen. Naast het meer en het moeras vindt men er  warmwaterbronnen, met kleurige strepen van algensoorten. Het park is het leefgebied van  400 vogelsoorten, en de grootste concentratie bavianen overal ter wereld.

Andere soorten zijn giraffen, buffels, nijlpaarden,  zebra’s, gnoes, impala, waterbok, wrattenzwijn, de Kaapse klauwloze otter en Egyptische mangoest. Mis de kans niet om duizenden flamingo’s op het meer te zien, de beroemde boomklimmende leeuwen en grote families olifanten die door het bos wandelen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Morona Hill Lodge

Morona Lodge ligt op een heuvel midden in de Great Rift valley en beschikt over zelfstandige en vrijstaande chalets. Elk chalet heeft zijn eigen douche,…

Lees meer