Groepsreis Botswana en Zimbabwe met lodges

Tijdens deze kleinschalige groepsreis naar Botswana en Zimbabwe, slaapt u in lodges, guesthouse en luxe safaritenten. U verkent de belangrijkste safari gebieden in Botswana en eindigt met een verblijf in een lodge in Zimbabwe, bij de Victoria watervallen. Deze rondreis met kleine groep (max. 12 pers.) biedt u de mogelijkheid om tegen een scherpe prijs, comfortable rond te reizen door één van de mooiste stukjes van zuidelijk Afrika.
Het programma is inclusief veel ativiteiten, zodat u volop kunt genieten van al het moois dat deze landen u te bieden hebben.

Hoogtepunten zijn:
– 2 nachten Deception Valley Privé Reservaat
– Game drive Boteti rivier, Makgadikgadi Pans nationaal park
– Mokoro excursie
– Optionele panoramische vlucht over de Delta
– 3 nachten Moremi Game Reserve omgeving
– 2 nachten Chobe National Park omgeving
– Boottocht op de Chobe rivier
– 2 nachten Victoria Watervallen

hoogseizoen (juli – oktober) € 3965,- per persoon
laagseizoen (november – juni) € 3595,- per persoon
o.b.v. twee personen
code BWAS24 bekijk vertrekdata (click dates & rates) hier

bekijk de volledige tour in ons virtuele programma

Dit is slechts één van de vele kleinschalige groepsreizen naar Botswana en Zimbabwe
mail ons voor meer informatie, vertrektijden en beschikbaarheid

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

dag 1 -2

Rond het middag uur brengt de transfer u naar de luchthaven van Maun, hier ontmoet u de groep en uw gids. U reist 120 km naar het Deception Valley Private Reserve aan de noordelijke grens van het Central Kalahari Game Reserve. De komende twee dagen verkent u het gebied, geniet u van game drives en neemt u deel aan een natuurwandeling onder leiding van een lokale San tracker. Zij zullen hun ingewikkelde bushkennis delen en u een inzicht geven in hun unieke en intrigerende cultuur. U zult ook gamedrives doen om het gebied te verkennen, de thuisbasis van een fascinerende verscheidenheid aan in de woestijn gespecialiseerde wilde dieren zoals de oryx en roofdieren zoals leeuw, hyena en cheeta. Geniet van de uitgestrekte open vlaktes, de heldere nachtelijke hemel en de prachtige natuur.  (Dag 2 – B, L, D)

thumbnail

dag 3

U wordt wakker als de zon opkomt en maakt een korte gamedrive voordat u naar het Makgadikgadi gebied gaat. U brengt een nacht door in een kamp, een oase aan de rand van het Makgadikgadi National Park, met uitzicht op de Boteti rivier in Khumaga village. Bij aankomst voor de lunch in het kamp heeft u tijd voor een korte siësta en vervolgens kunt u in de late namiddag genieten van een game drive langs de Boteti rivier. (B, L, D)

thumbnail

dag 4

Uw avontuur gaat verder naar Khwai, uw rit brengt u door prachtige wildgebieden, waar u onderweg wild kunt bekijken. U heeft de mogelijkheid om die middag een luchttransfer te nemen naar Khwai (1 uur, inclusief 15 minuten panoramische vlucht, tarief TBA door uw gids/agent – te boeken tijdens de safari, betaling in USD alleen contant). Uw reis gaat naar het Khwai River gebied, op de grens van het Moremi Game Reserve – een van de beste wildernisgebieden van Botswana met zeer hoge wildconcentraties. De komende drie dagen worden besteed aan het zoeken naar de grote verscheidenheid aan wilde dieren en vogels waar dit gebied bekend om staat, terwijl u de geluiden en schoonheid van deze regio in u opneemt. Geniet van game drives in de vroege ochtend als de zon opkomt en laat in de middag als de zon ondergaat. Overnachting in Khwai Guesthouse in Khwai Village. (B, D)

thumbnail

dag 5 – 6

De komende twee dagen verkent u deze regio van de beroemde Okavango Delta verder, u maakt game drives om het gebied rond de Khwai rivier te verkennen (Noordoost Moremi / Khwai Concessie). U krijgt ook de gelegenheid om een mokoro-excursie te maken in een door de gemeenschap beheerd concessiegebied.  (B, L, D)

thumbnail

dag 7

De safari gaat vervolgens noordwaarts naar een rustiek kamp aan de rand van het Chobe National Park, waar u 2 nachten verblijft om de noordelijke uithoeken van het park te verkennen. Deze dag wordt een volledige dagactiviteit, want we gaan een hele dag op gamedrive door het Savuti-gebied van het Chobe National Park richting de Chobe-vloedvlakte. U heeft onderweg een lunchpauze en komt laat in de middag aan bij uw lodge. (B, L, D)

thumbnail

dag 8

De tijd wordt doorgebracht in het noorden van Chobe, een park dat ongelooflijk rijk is aan wild doordat de Chobe-rivier het hele jaar door water levert. Grote kuddes olifanten en buffels worden regelmatig gezien. Door de hoge dichtheid van herbivoren in dit gebied zijn er veel roofdieren, zoals leeuwen en luipaarden, te vinden. Tijdens uw verblijf in Chobe Elephant Camp maakt u een gamedrive en een boottocht in het Chobe National Park, waarbij u zowel vanaf het land als vanaf het water kunt genieten van dit ongelooflijke gebied.  (B, L, D)

thumbnail

dag 9 – 10

Vandaag gaat de reis naar de Victoria watervallen in Zimbabwe (visum vereist) waar u twee nachten in een comfortabele lodge verblijft. Het team van de lodge helpt u met het regelen van activiteiten naar keuze die u tijdens uw verblijf kunt ondernemen (op eigen kosten). De middag kunt u ter vrije besteding besteden aan een bezoek aan de majestueuze watervallen of winkelen voor curiosa. Diner op eigen kosten. (B) (L, D op eigen kosten)

thumbnail

dag 11

Vandaag komt er een einde aan het Afrika avontuur. De tour eindigt na het ontbijt in Victoria Falls, de transfer brengt u naar de luchthaven.
​​​​​​​Goede reis!

Inbegrepen

Alle accommodatie (kamers in comfortabele pensions en lodges)
alle transfers en activiteiten volgens het reisschema
alle aangegeven maaltijden (B – ontbijt, L – lunch, D – diner)
drinkwater
diensten van een professionele gids
alle Botswana park fees voor activiteiten die op het reisschema staan

Uitgesloten

Intercontinentale vluchten (vraag naar mogelijkheden)
Toegang tot de watervallen
visa Zimbabwe aan de grens USD50
luchthaventransfers (€ 18,-)
fooien
curiosa
optionele excursies bij de lodges
dranken (alcohol en frisdranken)
reis, en annuleringsverzekering (verplicht)
onverwachte verhoging van National Park fees of Government levies.

Video's

Op safari met Bushways