Desert & Delta Botswana Special

Aantrekkelijk geprijsde kennismakingsreis naar de drie bekendste safarigebieden van Botswana: Okavango Delta, Moremi en Chobe. Doordat u drie accommodaties van Desert & Delta combineert, maakt u gebruik van gereduceerde tarieven.

Deze reis biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor diegenen die kennis willen maken met Botswana. Door verschillende (4*) accommodaties van de keten Desert & Delta Safaris te combineren, maakt u gebruik van een korting die flink kan oplopen. Van een prachtige lodge in de Okavango Delta vliegt u naar een authentiek safaricamp in het Moremi Game Reserve, waar u ook game drives kunt maken. De derde accommodatie is een lodge in het Savuti gebied in het Chobe National Park, dat bekend staat om zijn grote hoeveelheid en verscheidenheid aan dieren, zowel in de droge winter- als de natte zomermaanden.
U kunt de reis eventueel ook verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

In Maun stapt u in een propellervliegtuigje waarmee u naar het noorden van de Okavango Delta vliegt. Bij helder weer heeft u vanuit de lucht al een mooi zicht op de Delta en haar uiterwaarden. Olifanten trekken diepe sporen door de moerassen die vanuit uw vliegtuigje goed zichtbaar zijn. U begint de reis met een verblijf in een zogenaamd watercamp. Dat betekent dat de activiteiten waaraan u deel kunt nemen bestaan uit wandelsafari’s en tochten met een mokoro (kano) of motorboot. De beste manier om vogels te spotten en moerasdieren van dichtbij te naderen. Uw luxe lodge is een heerlijke plek om te relaxen en uw persoonlijke batterij op te laden.

thumbnail

Dag 3 – 4

Het zustercamp Camp Moremi ligt relatief dichtbij Camp Okavango, maar biedt een totaal andere beleving. Camp Moremi is een authentiek safaricamp met ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien, zoals comfortabele bedden en een badkamer. Doordat de muren van canvas zijn, zijn de geluiden uit de bush ook beter hoorbaar waardoor u echt het gevoel heeft op safari te zijn. Vanuit uw camp maakt u game drives in speciale open 4×4 voertuigen met een ranger/gids die u alles vertelt over de dieren die u tegenkomt. Ook kunt u de lagune waaraan het camp ligt per motorboot verkennen. Tussen de ochtend- en middagactiviteit heeft u een paar uurtjes te vrij om te relaxen bij het zwembad, een boek te lezen in de lounge of gewoon te genieten van het uitzicht.

thumbnail

Dag 5 – 6

Uw laatste bestemming is het Savuti gebied in het Chobe National Park. Dit gebied staat bekend om zijn enorme kuddes olifanten en buffels, die zich in de droge wintermaanden verzamelen bij de drinkplaatsen. In maanden november-december en februari-april vindt in dit gebied een migratie plaats van duizenden zebra’s en wildebeesten (gnoes). De migratie is afhankelijk van de zomerregens en dus moeilijk te voorspellen, maar als u gelukt heeft in die periode in Savuti te zijn, dan kunt u getuige zijn van een indrukwekkend fenomeen. Savuti is ook het leefgebied van leeuwen, wilde honden, cheeta’s, hyena’s en andere roofdieren. Tijdens uw verblijf gaat u op zoek naar deze en andere dieren tijdens game drives. Ook is er een mogelijkheid om historische San rotstekeningen te bekijken in de heuvels van Gubatsa.

De luxe Chobe Game Lodge (5*) maakt eveneens deel uit van de Desert & Delta keten. U kunt dus ook kiezen voor een verblijf aan de Chobe rivier in het uiterste noorden van het park, in plaats van of als verlenging op uw verblijf in Savuti. Informeer naar de speciale aanbieding.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de dag wordt u naar Kasane gevlogen, waar de reis eindigt. Vanaf hier vliegt u via Johannesburg terug naar huis, of start uw verlengingsarrangement.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* 6 overnachtingen in lodges en een tented camp
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)