Autorondreis van Windhoek naar Kaapstad

De dag na aankomst in Windhoek staat u direct al tussen de olifanten, leeuwen en zebra’s in het Etosha wildpark. Een betere introductie met Afrika kunt u zich dus niet voorstellen. Daarna stapt u vele eeuwen terug in de tijd, toen de Bosjesmannen nog de enige bewoners waren van Namibië.

Bij Twyfelfontein in Damaraland hebben wij vele rotsgravures achtergelaten. Op weg naar de beroemde rode zandduinen van Sossusvlei maakt u een tussenstop in de strandstad Swakopmund, waar u kunt deelnemen aan tal van activiteiten en excursies. In het zuiden van Namibië ligt de op één na grootste kloof ter wereld, de Fish River Canyon, die uiteraard ook niet op het programma mag ontbreken.

Daarna steekt u de grens over met Zuid-Afrika en rijdt u dwars door het Kgalagadi Transfrontier Park naar de Augrabies watervallen en verder naar Namaqualand, een gebied waar na de zomerregens een bonte verzameling wilde bloemen ontspruit. Een lust voor het oog. Na een bezoek aan de mooie  Cederbergen is het tijd voor het wijngebied. Rond Stellenbosch ligt een groot aantal wijnhuizen waar u wijn kunt proeven. De reis wordt afgesloten in Kaapstad, een unieke metropool, waar Afrikaanse en Europese invloeden op allerlei vlakken zijn geïntegreerd.

U verblijft in 3+-4 sterren lodges en guesthouses.

De knop “dag per dag” onder aan de kaart, geeft u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat. Zoom in en klik op de “iconen” voor informatie over reistijden en afstanden in Namibië,  maar ook foto’s en beschrijvingen van alle bezienswaardigheden onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie en niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 4.089,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 4.360,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 4.396,-
Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika en Namibië?
Onze reisspecialist deelt hier uitgebreide tips over Zuid-Afrika en die van Namibië vindt u hier.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Windhoek Hosea Kutako wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. U haalt uw huurauto op bij het verhuurstation en rijdt naar uw guesthouse in Windhoek. De rest van de dag kunt u bijkomen van de reis of de stad ontdekken. U vindt hier huizen uit de koloniale tijd, straatcafés en marktjes waar u lekker kunt rondstruinen.

thumbnail

Dag 2 – 3

U verlaat de hoofdstad en rijdt richting het noorden. U passeert Okahandja, waar u op de marktjes mooi handwerk kunt kopen. Uw accommodatie voor de komende twee nachten ligt op korte afstand van de Andersson Gate, de zuidelijke ingang naar het Etosha National Park. Dit is het grootste en meest wildrijke park van Namibië. U kunt met uw eigen auto op safari gaan in het park. Koop in Okaukuejo Camp een goede plattegrond zodat u niet zult verdwalen. Een groot deel van het park wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een enorm zoutmeer van ongeveer 5000 km². De pan trekt met name na de zomerregens veel vogels aan, maar de dieren lessen hun dorst bij de diverse drinkplaatsen die in het park zijn aangelegd. Hier kunt u een grote afvaardiging van het dierenrijk aantreffen: olifanten, leeuwen, neushoorns, oryx, gnoes, cheeta’s, springbokken en nog veel meer. Ga de volgende ochtend zo vroeg mogelijk op safari in het park; de dieren zijn het meest actief in de vroege ochtend en de late middag, als zij op zoek gaan naar voedsel en de zon nog niet zo hoog aan de hemel staat.

thumbnail

Dag 4 – 5

Deze dagen brengt u door in Damaraland, een dunbevolkt gebied dat bekend staat om zijn woestijnolifanten, die zomaar de weg kunnen oversteken! Uw lodge is prachtig gelegen aan de voet van het Ugab Plateau en vlakbij de bijzondere rotsformatie Vingerklip. ’s Middags kunt u daar een wandeling naartoe maken. Vertrek de volgende ochtend vroeg als u een bezoek wilt brengen aan Twyfelfontein, opgenomen door UNESCO als werelderfgoed dankzij de meer dan 2500 San-rotstekeningen van soms wel duizenden jaren oud. In deze omgeving kunt u ook een bezoek brengen aan een traditioneel Damara-dorp, waar u de originele bewoners van Damaraland kunt ontmoeten. Ook het Petrified Forest is een bezoek waard. Hier liggen prehistorische fossiele boomstammen te midden van de unieke plant welwitschia. Reserveer tijdig een tafeltje in restaurant Eagle’s Nest in uw hotel, waar u naast een heerlijk diner geniet van een weergaloos uitzicht.

thumbnail

Dag 6 – 7

U vertrekt na het ontbijt richting de kust. U passeert de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Als u op tijd vertrekt kunt u een omweg maken via de zeehondenkolonie bij Cape Cross (circa 1,5 uur extra reistijd). Vervolgens arriveert u in Swakopmund waar u de komende twee nachten zult verblijven. Swakopmund is een heerlijke tussenstop aan de verkoelende Atlantische Oceaan. In dit aangename stadje met veel Duitse invloeden kunt u diverse activiteiten ondernemen. Wat te denken van quad biking, parasailing, dune boarding of parachutespringen? Of misschien kiest u voor een dolfijncruise of rondvlucht? Maar ook een indrukwekkende begeleide fietstour door township Mondesa behoort tot de mogelijkheden. In tal van restaurants vindt u dagverse visspecialiteiten op de kaart, maar ook een Wiener schnitzel.

thumbnail

Dag 8 – 9

U verlaat de kust en rijdt door uitgestrekte zandvlaktes naar de Namib woestijn, de oudste woestijn op aarde. Onderweg rijdt u door de ruige bergpassen Kuiseb en Gaub en passeert u Solitaire, waar u een kopje koffie met een heerlijk stuk appeltaart kunt nuttigen in het bekende Café Van der Lee. Uw lodge ligt bij de Sesriem Gate, de ingang naar het Namib Naukluft Park. Dit park is bekend om de zandduinen van Sossusvlei, de haast surrealistische kleipan Deadvlei en de Sesriem Canyon. Zorg dat u de volgende ochtend vroeg bij de poort staat, zodat u bij zonsopkomst direct het park in kunt en naar de duinen kunt rijden. Indien uw conditie het toelaat kunt u naar de top klimmen voor een prachtig uitzicht over het duinlandschap, dat naarmate de zon hoger staat van kleur verandert van bruinrood tot oranje. Het contrast met de witte kleilaag en de zwartgeblakerde boomstronken van Deadvlei en de blauwe lucht is een droom voor elke fotograaf. Voordat u aan het einde van de ochtend het park verlaat kunt u nog een wandeling maken door de Sesriem kloof.

thumbnail

Dag 10

Een lange rit door de uitlopers van de Namib brengt u vandaag naar een privé-natuurreservaat aan de rand van Aus. In dit gebied komen de wilde woestijnpaarden voor, die u eventueel ’s middags kunt zien tijdens een begeleide rondrit. Deze dieren hebben zich in de loop der jaren aangepast aan de droogte en warmte van de woestijn. Uw lodge ligt verscholen tussen de rotsen en kijkt uit over de ruige omgeving.

thumbnail

Dag 11 – 12

In het uiterste zuiden van Namibië ligt de op één na grootste kloof ter wereld: de Fish River Canyon. Uw lodge heeft een unieke ligging op de rand van de kloof en biedt daardoor een niet te evenaren uitzicht. De volgende dag heeft u alle gelegenheid om een begeleide wandeling of rondrit te maken in en op de rand van de kloof. Of trakteer uzelf op een massage in de lodge en ga mee op de ‘sundowner drive’ naar een uitzichtpunt waar u van een adembenemende zonsondergang en een drankje kunt genieten.

thumbnail

Dag 13 – 14

Langs de noordkant van de Fish River Canyon en Keetmanshoop (waar u een lunchstop kunt maken) rijdt u naar uw lodge aan de rand van het Kgalagadi Transfrontier Park. U verblijft twee nachten op een 40.000 hectare grote game farm, waar u de volgende dag kunt deelnemen aan diverse activiteiten, zoals ochtend en middag game drives, begeleide wandelsafari’s, nachtsafari’s, dagexcursie naar het Kgalagadi Transfrontier Park en zoektochten naar de machtige Kalahari-leeuwen met hun zwarte manen in het reservaat rond de lodge. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

thumbnail

Dag 15

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Bij Mata Mata rijdt u het park en Zuid-Afrika binnen. Dit grensoverschrijdende park ligt in de immens grote Kalahari woestijn en is bijna 38.000 km² groot. In het park zijn vijf soorten Kalaharizand onderscheiden die in kleur variëren van rood in de duinen tot bruingeel in de pannen en rivierbeddingen. Het park is bekend om de leeuwen met zwarte manen, maar ook luipaarden, cheeta’s, gnoes, struisvogels, stokstaartjes en vele gemsbokken hebben dit park als habitat. De bewoners van dit gebied behoren tot de Khomani en Mier gemeenschappen en zijn actief betrokken bij het parkbeheer. De wegen in het park zijn onverhard, maar voor de doorgaande route naar Twee Rivieren volstaat (in het droge seizoen) een SUV. Twee Rivieren is de plaats waar de droge rivierbeddingen van de Auab en Nossob elkaar ontmoeten. Tijdens de hete zomer vindt het wild nog wat verkoeling in de beddingen en tijdens de winter verspreiden ze zich in de rode zandduinen. Het is ook de naam van het (eenvoudige) restcamp waar de reis van vandaag eindigt.

thumbnail

Dag 16

U verlaat het park en rijdt naar Upington, de grootste en belangrijkste plaats in dit deel van Zuid-Afrika. Upington ligt aan de Oranjerivier – de langste rivier van Zuid-Afrika – en staat bekend om de wijnproductie. Breng in Upington een bezoek aan de Orange River Wine Cellars (geopend op maandag t/m zaterdag) om enkele van de beste wijnen uit de regio te proeven, eventueel in combinatie met kaas, vleeswaren of olijven. U vervolgt daarna de reis in westelijke richting naar Kakamas, waar uw guesthouse is gelegen.

thumbnail

Dag 17

Op ongeveer een half uur rijden ligt het Augrabies Falls National Park. Dit kleine park is vernoemd naar de Augrabies waterval. Op deze “plaats van het grote lawaai” wordt de Oranjerivier door een kloof geperst en vormt een 56 meter hoge waterval. Met name in de zomermaanden, als de Oranjerivier haar hoogste niveau bereikt, is de waterval een groot spektakel. Vanaf het restcamp kunt u het wandelpad naar de waterval volgen. Met de auto kunt u dieper het park in en een route volgen naar diverse uitzichtpunten. Uw volgende luxe guesthouse ligt op enkele minuten rijden van het park. Voor een heerlijk diner hoeft u de deur niet meer uit.

thumbnail

Dag 18

De reis gaat verder in westelijke richting naar Springbok. In de periode half augustus tot half september (dat kan ook iets eerder of later zijn), verandert het landschap hier in een kleurrijk bloementapijt. Duizenden wilde bloemen in geel, oranje, wit, rood en paars openen na de winterregens hun knoppen, een natuurverschijnsel dat u gezien moet hebben. Indien u in deze periode hier bent, verleng dan uw reis met een dag, zodat u de tijd heeft om bijvoorbeeld het Namaqua National Park of het Gariep Nature Reserve te bezoeken en van de bloemenpracht te genieten.

thumbnail

Dag 19 – 20

U rijdt in een rechte lijn zuidwaarts naar Clanwilliam. Het gebied rond Clanwilliam is een bijzondere streek, want het is de enige plek ter wereld waar rooibos groeit. Van de bladeren van deze struik wordt een zeer gezonde thee getrokken. U kunt een bezoek brengen aan een theeplantage waar u een rondleiding krijgt die uiteraard wordt afgesloten met een proeverij. Het dorpje ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte van zacht gesteente met veel ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag rood kleuren. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. U heeft de volgende dag alle tijd om het gebied te verkennen.

thumbnail

Dag 21 – 22

Zuid-Afrika heeft verschillende wijngebieden. Het gebied in de driehoek Stellenbosch-Franschhoek-Paarl is echter het meest bekend. Hier komen ook de meeste wijnen vandaan. U kunt de wijnboerderijen bezoeken en tegen een kleine vergoeding verschillende wijnen proeven. Tip: boek de volgende dag een hop-on-hop-off tour langs verschillende wijnboerderijen, zodat u volop wijn kunt proeven zonder zelf nog achter het stuur te hoeven kruipen. Ook als u geen wijnliefhebber bent, is Stellenbosch een aanrader. Deze op één na oudste stad van het land heeft nog een groot aantal gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Wandel door de schilderachtige, met eiken begroeide Dorpstraat en koop een bijzonder souvenir in Oom Samie se Winkel. Indien u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de VOC, breng dan een bezoek aan het Burgerhuis, dat nu dienst doet als museum.

thumbnail

Dag 23 – 24

Het eindpunt van deze reis grenst aan de ‘Moederstad’ Kaapstad, een bruisende metropool die zich met geen enkele andere stad ter wereld laat vergelijken. De stad wordt doorsneden door de Tafelberg met haar uitlopers Lion’s Head en Signal Hill. De berg verdeelt de stad in verschillende wijken, die elk een ander karakter hebben. Het historische centrum kunt u het beste te voet verkennen. Hier vindt u nog enkele gebouwen uit de tijd van de VOC, zoals het Kasteel De Goede Hoop, maar ook de mooie Compagniestuinen en gezellige pleintjes zoals Greenmarket Square. Restaurants, cafés en nachtclubs zijn volop te vinden in Loop Street, maar ook in de wijk Waterkant, dat tegen het kleurrijke Maleise kwartier (ook wel Bo-Kaap genoemd) aanligt. In de haven ligt het Victoria & Alfred Waterfront met winkels, terrasjes, restaurants en het opstappunt van de boot naar Robbeneiland. Ten zuiden van de stad vindt u de botanische tuinen van Kirstenbosch, het oudste wijnhuis van Zuid-Afrika (Groot  Constantia) en het schiereiland met de pinguïnkolonie op Boulders Beach en het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Voor een laatste mooie zonsondergang moet u in Camps Bay zijn, de chique badplaats aan de westkust van het schiereiland, op circa een kwartier rijden van Kaapstad. U zult zich dus deze dagen zeker niet vervelen!

thumbnail

Dag 25

Indien u met KLM naar huis vliegt, heeft u nog de hele dag de tijd om de laatste bezienswaardigheden te bezoeken, souvenirs te kopen of een excursie te maken langs minder bekende, maar niet minder interessante, plekjes. U levert uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad en checkt in voor uw vlucht naar huis. Uw reis zit er helaas op, maar u zult nog lang nagenieten van alle bijzondere momenten die u heeft beleefd!

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst in Windhoek
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 24 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 23 x ontbijt en 8 x diner
* Huurauto Renault Duster SUV (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek/Kaapstad-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, toeslag 2e chauffeur, GPS, cross border fee en achterlatingskosten in Zuid-Afrika)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)