Stone Town

Stone Town ligt op het prachtige eiland Zanzibar en is de oude stad en het culturele hart van het eiland. De stad staat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot aan de 19e eeuw was het een belangrijk handelscentrum voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel. De stad  bestaat uit een wirwar van kleine smalle straatjes met huizen, winkels, bazaars, hamams en moskeeën. De architectuur is een combinatie van Arabische, Perzische, Indische en Europese.

De naam Stone Town verwijst naar de vele gebouwen die zijn opgetrokken uit kalksteen dat gewonnen werd uit de omliggende koraalriffen. De Arabische huizen zijn het meest herkenbaar door de grote houten deuren en balustrades met gedetailleerd houtsnijwerk. De gebouwen in de stad zijn zo dicht op elkaar gebouwd dat het niet mogelijk is om er per auto doorheen te rijden, hierdoor verplaatsen de inwoners zich per voet, fiets of motorfiets.

Bezienswaardigheden zijn oa: de Aga Khan Moskee die uit 1828 stamt, dit is een van de grootse moskeeën van Zanzibar. Beit el Ajaib, ook wel House of Wonders genoemd, in 1883 gebouwd als ceremonieel paleis en het eerste gebouw op Zanzibar met elektrische verlichting, een lift en stromend water. Het oude fort Ngome Kongwe, dat in 1700 door de Arabieren werd gebouwd. Tegenwoordig  een amfitheater waar voorstellingen gegeven worden. De Anglican Catheral Church of Christ is de eerste Anglicaanse kathedraal die op Zanzibar gebouwd werd in 1873 op de plek waar vroeger de grootste slavenmarkt was. The Sultan’s Palace is het meest recente paleis uit de Al Busid dynasty en heeft veel gedenkwaardige voorwerpen en materiaal uit de geschiedenis van de sultans. De Daranjani Market, de grootse markt van het eiland, deze bruist van de energie en kooplust. In het Forodhani Park wordt elke avond een populaire foodmarkt gehouden waar locals inkopen doen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Swahili House

Het Swahili House ligt in een van de kleine straatjes van het bruisende Stone Town in de Zanzibar Archipel. Het indrukwekkende gebouw heeft vijf verdiepingen…

Lees meer

Jafferji House & Spa

Jafferji House is een gezellig boetiekhotel hotel dat in het centrum van Stone Town ligt op het eiland Zanzibar. De eigenaar genaamd Jafferji, restaureerde zijn…

Lees meer