Sangaiwe Tented Lodge

Sangaiwe Tented Lodge ligt dicht bij de Sangaiwe-gate van het Tarangire Nationaal Park en biedt een prachtig uitzicht over het meer van Burunge. De accommodatie bestaat uit ruime safari tenten op houten platforms met ieder een eigen terras, vanaf waar gasten kunnen genieten van de zonsondergang en een zachte bries.

Sangaiwe Tented Lodge ligt verspreid over de beboste heuvels met prachtige bomen, waaronder inheemse Afrikaanse hardhout. De lokale dorpelingen, die het land aan het Tanzaniaanse management hebben toevertrouwd, willen het gebied onaangeroerd laten voor hun nageslacht.
Tijdens de bouw van de lodge is de natuur dan ook zoveel mogelijk in tact gehouden. De zon verwarmt het warme water voor de hele lodge en de inheemse planten rondom de lodge hebben weinig water nodig.

Bij aankomst wordt u gastvrij ontvangen in de boma (open vuurplaats) van het kamp. Op de heuvel ligt de gezellige, gemeenschappelijke lounge, het restaurant, de en de receptie. Het grote zwembad heeft uitzicht over de omgeving.

Alle dertien tenten zijn uitgerust met een bad, toilet, kleedruimte en zitplaatsen binnen en buiten. Er zijn ook familiehuisjes met 2 slaapkamers beschikbaar. De lodge serveert eenvoudige maaltijden, bereid met verse ingrediënten door de chef-kok. Gasten hebben toegang tot de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de bar, de eetzaal, de lounge, het grote buitengedeelte en het zwembad.

De wilde dieren die rond  het terrein van de lodge dwalen zijn een populaire attracties. Je kunt hier ook begeleide wandelingen in de natuur doen. Na een dag in Tarangire is dit de ultieme plek om heerlijk te genieten van de zonsondergang en de nachtelijke safari geluiden.

Video’s

Sangaiwe Lodge Tarangire Tanzania