Groepsreis Zuid-Afrika en Mozambique

Deze kleinschalige groepstour neemt je mee van de Zulu -cultuur tot de Portugese en Arabische invloeden in het eten en de architectuur van Mozambique. Geniet van de stranden, de uitstekend duikmogelijkheden en bekijk het grote wild onderweg en tijdens bushwandelingen met een plaatselijke ranger. De accommodatie is eenvoudig, de wegen in Mozambique zijn soms moeilijk begaanbaar. Dit is allemaal onderdeel van jouw Afrika avontuur. De faciliteiten ter plekke in Mozambique zijn vaak beperkt, dus de meeste maaltijden worden bereid door de eigen crew. Malaria profylactica worden aanbevolen. Het tempo is relaxed, de sfeer is ontspannen, kortom een reis voor iedereen die op zoek is naar een andere ervaring in zuidelijk Afrika.

Een essentieel onderdeel van deze safari is zelf deelnemen onderweg.  Denk aan het dragen van je eigen tas naar je kamer tot het inpakken van de truck in de ochtend. Het maakt allemaal deel uit van jouw avontuur in Afrika. De reisleiders zullen de maaltijden bereiden wanneer dat nodig is, maar we vragen medereizigers wel om (bij toerbeurt) te helpen met de afwas. Er zijn enkele lange reisdagen. Dit betekent ’s morgens vroeg op pad en samen de schouders eronder om de dag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

reiscode MOa14, bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

Highlights

* Zululand – game drives en culturele wandelingen
* Kosi Bay – snorkelen & bootcruise
* Ponta do Ouro – ontmoeting met dolfijnen
* Inhambane & Chizavane – stranden, snorkelen
* Kruger National Park – game drives

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1 – 3

Zululand, de thuisbasis van de natie gesmeed door koning Shaka Zulu – strekt zich uit van de warme Indische Oceaan, over de glooiende groene heuvels naar de Drakensbergen. We verlaten Johannesburg om 06:30 uur, reizen over het Highveld voordat we afdalen naar het hart van Kwazulu Natal, bekend om zijn rijke cultuur en spectaculaire fauna. Onze lodge voor de komende 3 nachten is gelegen in een privé natuurreservaat. We verkennen de natuurlijke sereniteit van de bush tijdens een ochtendwandeling, gevolgd door een spannende game drive in Mkuzi Game Reserve. Mkuzi speelt een sleutelrol in het behoud van de bedreigde zwarte en witte neushoorns en we kijken ernaar uit om vanuit een schuilhut met uitzicht op een waterpoel te zien hoe de dieren hun dorst lessen. Op de derde dag verkennen we Hluhluwe Game Reserve, en in de namiddag maken we kennis met de bevolking van het gebied als we een lokale Zoeloe-gemeenschap bezoeken en onze gidsen uitleg geven over de geschiedenis, cultuur en tradities van het moderne Zoeloe-volk.

thumbnail

Day 4

Kosi Bay Nature Reserve beslaat een gebied van vruchtbare riviermondingen, mangroven, duinbossen en getijdenmeren. Vanmiddag wandelen we naar het meer om dit verbazingwekkende ecosysteem per boot te verkennen en de volgende ochtend maken we een transfer per 4WD naar de monding van de Kosi riviermonding. Een bijzonder kenmerk van de Kosi Bay monding is de traditionele praktijk van zelfvoorzienende fuikvisserij. We hebben tijd om te zwemmen, over het strand te wandelen of te snorkelen op de ondiepe riffen in de monding van de riviermonding.

thumbnail

Day 5 – 6

Ponta do Ouro is het mekka van de oceaanliefhebber in Zuid-Mozambique. Een hoogtepunt van deze safari is de mogelijkheid om samen met een lokaal dolfijnonderzoeksteam op oceaansafari te gaan. Onderzoek sinds het begin van de jaren negentig geeft aan dat er ongeveer 400 individuele dolfijnen door het Ponta do Ouro gebied trekken, waarvan er ongeveer 150 inwonend zijn. We hebben 3 boottrips gepland die ons de kans geven om te snorkelen op de ondiepe riffen, dolfijnen en walvissen te bekijken vanaf de boot en hopelijk te zwemmen met dolfijnen als hun activiteit op dat moment ons toestaat het water in te gaan. Een ontmoeting met wilde dolfijnen is een buitengewone ervaring. (Mocht het weer het niet toelaten  dat de boot te water kan worden gelaten, dan wordt een deel van uw lokale betaling pro rata aan u terugbetaald).

thumbnail

Day 7

Maputo, vroeger bekend als Lourenço Marques. Maputo, gelegen aan een natuurlijke haven, is het economische centrum van Mozambique. Ooit aangeduid als de “Afrikaanse Rivièra”, ontmoeten de Portugese en Afrikaanse culturen elkaar in een uitstekende mix van zeevruchten en een bruisend leven. Proef de uitstekende zeevruchten in een lokaal restaurant (eigen kosten).

thumbnail

Day 8 – 9

Op weg naar het noorden langs de kustlijn van de Indische Oceaan rijden we door mango- en cashewnootplantages op weg naar de stad Inhambane. In Inhambane zijn sterke Arabische invloeden, die dateren uit de tijd dat er slaven, ivoor, goud en specerijen werden verhandeld. Verken Inhambane en zijn 200 jaar oude kathedraal en we bezoeken de betoverende versmarkt voordat we naar Praia de Barra gaan. Leun achterover, ontspan en geniet van de warme zee en de uitgestrekte witte stranden. Voor de sportievelingen zijn er optionele activiteiten zoals dhowtochten, duiken, snorkelen, vissen en surfen (eigen kosten).

thumbnail

Day 10

We gaan zuidwaarts langs de kust naar een afgelegen vissershut op het strand ten noorden van Xai-Xai. De lodge ligt op de kustduinen met een prachtig uitzicht op de omringende natuurlijke bush en het uitgestrekte strand. Bij eb komt een lang rotsachtig rif parallel aan het strand bloot te liggen, waardoor een ondiepe, rustige poel ontstaat die ideaal is om te snorkelen en te zwemmen. Voor onze laatste nacht op het strand genieten we van een vis braai (barbeque) diner in het restaurant van de lodge met uitzicht op de warme Indische Oceaan.

thumbnail

Day 11 – 12

We verlaten de kust van de Indische Oceaan, reizen door het Limpopo Transfrontier Park en betreden het Kruger National Park, Zuid-Afrika. Een icoon van natuurbehoud, Kruger is groot wild land! Op weg naar ons kamp genieten we van een spannende gamedrive en hopen we onder meer leeuwen, giraffen en olifanten te zien.

thumbnail

Day 13

De volgende ochtend staan we vroeg op en besteden we de dag aan het verkennen van het nationale park voordat we vertrekken naar onze private game lodge. Ontspan rond het zwembad of het kampvuur op onze laatste avond in de rustige Afrikaanse wildernis.

thumbnail

Day 14

Onze laatste tourdag begint met een spannende wildwandeling. We verkennen het privé wildreservaat te voet met onze rangers. Terwijl de kans bestaat om groot wild te zien zullen onze gidsen ook de tijd nemen om de sporen en tekens van de Afrikaanse bush te interpreteren. We keren terug naar de lodge voor een brunch voordat we ’s avonds terugkeren naar Johannesburg, zongebruind, ontspannen en klaar om het leven weer op te pakken. De tour eindigt om 18:00 in het hotel.

[Let op: we doen een gratis drop off op de luchthaven van Johannesburg op dag 14 om +/- 17:00 zodat u uw vlucht kunt boeken voor de laatste dag van de tour].

Inbegrepen

 • 13 nachten verblijf in genoemde accommodaties
 • 13 ontbijten, 13 lunches en 7 diners zijn inbegrepen
 • Vervoer per minibus / safaritruck & 4WD
 • Entreegelden
 • Kosi Bay boot excursie
 • Professionele Engelssprekende gids

Uitgesloten

 • visum Mozambique USD50
 • Intercontinentaal ticket naar/van Johannesburg airport (vraag naar mogelijkheden)
 • optionele overnachting Johannesburg de nacht voor vertrek
 • maaltijden die niet zijn genoemd
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • wasserijkosten