Maputo

De hoofdstad van Mozambique, Maputo, staat bekend om zijn goed bewaard gebleven Portugese koloniale architectuur. Met zijn prachtige art deco-architectuur en zijn geweldige omgeving op een heuvel met uitzicht op de glinsterende Maputo Bay, was de stad Maputo ooit de Rivièra van zuidelijk Afrika.

Maputo is de grootste stad van Mozambique en de thuisbasis van de meest prominente haven van het land. Vroeger heette de stad Lourenco Marques. Maputo is goed uitgerust met een grote  selectie aan hotels, supermarkten, restaurants en terrasjes langs de straten. Maputo is een veilige stad. Bezoekers kunnen een wandeling maken door de wijk Baixa in de oude binnenstad en genieten van de straten die omzoomd zijn door kleurige jacaranda bomen. Verder is een bezoek aan het plein Praca da Independencia een aanrader. Ook interessant is het neoklassieke stadhuis  van de stad en het treinstation met de bronzen koepels. Je kunt de stad ook op de fiets verkennen. Een ander leuk vervoermiddel in Maputo is de tuk-tuk. Bij elk hotel zijn taxi standplaatsen.

Andere populaire activiteiten zijn: een bezoek aan de prachtige stranden van Catembe en Ponta d ‘Oura, snorkelen en duiken in de warme Mozambikaanse wateren. Rondom Maputo monden verschillende rivieren uit in de zee. Hier dus geen azuurblauwe oceaan en witte stranden. Dit maakt Maputo mindergeschikt als strandbestemming, maar gelukkig heeft Mozambique 2700 kilometer aan kustlijn en veel mooie stranden op andere plekken.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Hotel Cardoso

Dit populaire hotel biedt een ideale locatie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Alle slaapkamers, lounge, bar en restaurants bieden een frisse, lichte uitstraling en zijn…

Lees meer