Fotogenieke Safari door Namibië met privégids

Namibië is een paradijs voor fotografen vanwege haar adembenemende landschappen en unieke, natuurlijke schoonheid. Van de uitgestrekte rode duinen van Sossusvlei, tot de wilde dieren van Etosha National Park, dit land biedt een schat aan fotomogelijkheden. De contrasten tussen de droge woestijnlandschappen en de groene oases, samen met het rijke culturele erfgoed van de lokale bevolking, maken Namibië tot een unieke bestemming voor liefhebbers van fotografie die op zoek zijn naar inspiratie en onvergetelijke beelden.

Tijdens deze reis bezoekt u de meest indrukwekkende plekken van Namibië. Stuk voor stuk pareltjes waarvan het hart van elke fotograaf sneller gaat kloppen. De tour is samengesteld door een gids die, al zijn hele leven in Namibië woont. Hij kent alle uithoeken van dit bijzondere land en heeft ze in kaart heeft gebracht. U komt op plaatsen die voor andere toeristen verborgen zullen blijven.

Vanaf een spectaculair uitzichtpunt, schiet u het perfecte plaatje van de indrukwekkende Fish River Canyon. Deze diepe kloof strekt zich uit over ongeveer 160 kilometer en bereikt op sommige plekken een breedte van 27 kilometer en een diepte van meer dan 500 meter. U bezoekt de Himba bevolking in een authentiek dorp, hierna gaat u op pad met de juiste vergunning door het “Sperrgebiet” van de diamantvelden. Hier maakt u bijzondere foto’s van het verlaten mijnstadje Kolmanskop. ’s Nachts maakt u foto’s van indrukwekkende melkwegstelsels, zonder lichtvervuiling.

In 20 dagen doorkruist u het iconische Namibië van Zuid naar Noord en u keert terug met de mooiste vakantiefoto’s ooit!  Vanzelfsprekend kan deze tour volledig overeenkomstig u wensen en budget, verder op maat gemaakt worden, maatwerk is immers onze specialiteit.

Klik de link naar de virtuele versie van deze reis en leer meer over de overnachtingsplekken en attracties en activiteiten onderweg. Dit systeem vormt de basis van uw reis dat straks als dag-tot-dag programma in onze reisapp op uw telefoon wordt weer gegeven.

Prijs 2024: € 8735,- per persoon
o.b.v. 2 persoonskamer
met privégids in Toyota Hilux 4WD

Highlights

Windhoek, Kalahari Namibië, Keetmanshoop, Fish River Canyon, Luderitz, Kolmanskop, Tiras Mountains, Sesriem, Walvis Bay, Sandwich Harbour, Spitzkoppe, Uis, Etosha West, Etosha National Park, Okonjima Nature Reserve

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

dag 1

U komt aan op de Hosea Kutako Windhoek International Airport, checkt in bij de douane en immigratie en gaat door naar de aankomsthal, waar een vertegenwoordiger u staat op te wachten. Hij brengt u in 40 min. naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

thumbnail

dag 2

Na een ontspannen ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en vertrekt u op safari met gids naar de Namibische Kalahari. In de namiddag neemt u deel aan een cheeta-excursie en een sundowner-drive met een gids van de lodge.

thumbnail

dag 3

Vandaag reist u naar de volgende bestemming, gelegen op de boerderij Gariganus, ten noordoosten van Keetmanshoop. Neem deel aan een sessie nachtfotografie (star tracking) van na zonsondergang tot zonsopgang (weersafhankelijk). Meer over star tracking en de kneepjes van het vak.

thumbnail

dag 4

Uw gids neemt u mee naar het Quivertree Forest en de prachtige rotsformaties bij Giant’s Playground.

thumbnail

dag 5

Vandaag brengt je reis je naar de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld. Geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de westelijke rand van de canyon.

thumbnail

dag 6

U begint aan een ochtendrit in de Fish River Canyon met een gids van de lodge. Observeer de geologische geschiedenis die miljoenen jaren overspant, met een gids uit de lodge, die deze wonderen belicht en inzicht geeft in hun vorming.

thumbnail

dag 7

Je reis brengt je naar de havenstad Lüderitz, die bekend staat om zijn karakteristieke Duitse sfeer en gebouwen in koloniale stijl.
Deze avond geniet u van een diner met je gids in een restaurant in Lüderitz (het diner is inbegrepen, maar drankjes en extra’s zijn voor eigen rekening).

thumbnail

dag 8

Vandaag neemt de gids u mee voor een bezoek aan Kolmankop, een spookstad in de woestijn, ongeveer 10 kilometer van Lüderitz. Vergunningen voor amateurfotografie zijn inbegrepen.

Let op: Vergunningen voor amateurfotografie zijn beschikbaar.  Commerciële fotografie is niet toegestaan, tenzij vooraf geregeld (toestemming, extra vergunningen, enz. zijn vereist tegen extra kosten). Deze avond geniet u van een diner met uw gids in een restaurant in Lüderitz (het diner is inbegrepen, maar drankjes en extra’s zijn voor eigen rekening).

thumbnail

dag 9

Je laat de kust achter ons en rijden landinwaarts naar de schilderachtige omgeving van het Tirasgebergte. De D707 maakt deel uit van het laatste deel van de reis van vandaag en staat bekend als een van de meest pittoreske routes van Namibië.

thumbnail

dag 10

Vandaag brengt de reis u naar de Sossusvlei en het Namib-Naukluft National Park. In de namiddag neemt de gids u mee voor een bezoek aan Sesriem Canyon, die in miljoenen jaren door de Tsauchab rivier is uitgeslepen.

thumbnail

dag 11

Ga vroeg in de ochtend en laat in de middag met uw gids en voertuig naar de Deadvlei (ook bekend als de “Dode Moeras” van de woestijn) en de torenhoge duinen van de Sossusvlei. Hier kun u enkele van de hoogste duinen ter wereld bekijken en beklimmen. Lees onze tips over het beklimmen van de Big Daddy duin.

thumbnail

dag 12

Vandaag gaat u naar de havenstad Walvis Bay, waar de Walvis Bay Lagune ligt. Deze avond geniet u van een diner met uw gids in een restaurant in Walvis Bay (het diner is inbegrepen, maar drankjes en extra’s zijn voor eigen rekening).

thumbnail

dag 13

Vandaag staat er een dagexcursie met gids naar Sandwich Harbour op het programma. Sandwich Harbour ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Walvis Bay in het Namib-Naukluft National Park en staat bekend als een van de meest unieke en dramatische plekken van Namibië. Hier dalen enkele van de hoogste duinen ter wereld af in de Atlantische Oceaan om een schilderachtige lagune te creëren.

Opmerking: Door weersomstandigheden en getijden is het niet altijd mogelijk om de Sandwich Harbour Lagoon met een voertuig langs het strand te bereiken. In plaats daarvan rijdt de Sandwich Harbour gids naar de top van het duin met uitzicht op Sandwich Harbour. Deze avond geniet je van een diner met je gids in een restaurant in Walvis Bay (het diner is inbegrepen, maar drankjes en extra’s zijn voor eigen rekening).

thumbnail

dag 14

Je reis voert u via de kustplaats Swakopmund landinwaarts naar de Spitzkoppe Mountains. De Spitzkoppe wordt vaak de “Matterhorn” van Namibië genoemd vanwege zijn opvallende vorm. Uw gids neemt u ’s middags mee voor een bezoek aan Spitzkoppe.

thumbnail

dag 15

Vanochtend neemt de gids u mee voor een nieuw bezoek aan Spitzkoppe. Daarna reist u verder naar het stadje Uis, dat in de buurt van de Brandberg (de hoogste berg van Namibië) ligt.

thumbnail

dag 16

Vandaag neemt uw gids u mee om een authentiek Himba-dorp te bezoeken. Daarna gaat uw reis verder naar het westelijke Etosha National Park. Na binnenkomst door Etosha’s Galton Gate gaat u naar het kamp, gelegen in het park.

thumbnail

dag 17

Vandaag maakt u een gamedrive met uw gids en voertuig naar Okaukuejo Camp, gelegen in het zuiden van Etosha National Park. Okaukuejo Camp staat bekend om zijn verlichte waterpoel, waar het aantal en de interactie van de dieren een grote attractie is.

thumbnail

dag 18

De dag wordt besteed aan game-drives en het bezoeken van talloze waterholes in het Etosha National Park met uw gids en voertuig.

thumbnail

dag 19

Vanochtend verlaat u het Etosha National Park en rijdt u verder naar Okonjima. In de namiddag neemt u deel aan een natuurdrive met een kampgids over bedreigde diersoorten.

thumbnail

dag 20

Als de tijd het toelaat, geniet u ’s ochtends van een luipaard tracking activiteit met een kampgids. Nadien keert u op tijd terug naar de Hosea Kutako Windhoek International Airport voor uw vertrekvlucht. Hier neemt u afscheid van uw gids.

Inbegrepen

Relevante luchthaventransfer (dit kan op geplande of gedeelde basis zijn)
Accommodatie en maaltijden volgens reisschema
Alle relevante park- en entreegelden
Activiteiten die zijn inbegrepen bij lodges/kampen en andere aanbieders van activiteiten zijn op basis van planning of gezamenlijk gebruik.
Vergunningen voor amateurfotografie zijn inbegrepen voor Kolmanskop.
Voertuighuur incl. brandstof (2 personen) – 4×4 Double Cab of gelijkwaardig, radio, airco, supercover en onbeperkt aantal kilometers voor de duur van 19 dagen
Drinkwater aan boord van het gehuurde voertuig voor 19 dagen
Engelssprekende gids voor de duur van 19 dagen (Duitssprekende gids op aanvraag)
Gidskosten, maaltijden en accommodatie voor 19 dagen
Voertuig inbegrepen

Uitgesloten

Uitgaven van persoonlijke aard, zoals wasserij, telefoonkosten, fooien, portiers, aankopen in een curiosawinkel, etc.
Eventuele extra maaltijden
Alle extra activiteiten
Alle privé-activiteiten
Alle activiteiten voor de gids met lodges/kampen en andere leveranciers van activiteiten.
Fotoapparatuur, etc.
Luchthavenbelasting voor passagiers
Internationale vluchten
Annulerings-, bagage-, medische- en evacuatieverzekering