Tarangire National Park

Tarangire National Park ligt in de spectaculaire regio Manyara in Tanzania. Dit nationale park toont de reiziger indrukwekkende landschappen, zoals granieten rotswanden, prachtige valleien welke doorkruist worden door rivieren, een grote verscheidenheid aan vegetatie en grote kuddes rondtrekkende wilde dieren.

Tijdens het jaarlijkse droge seizoen, trekt de Tarangire Rivier de dorstige dieren aan, als een magneet. Denk aan grote kuddes olifanten,  honderden rondtrekkende hoefdieren zoals gnoes, zebra’s, buffels, impala’s, gazellen, hartebeesten en  de grootste antilopesoort, de eland. Het is dan ook geen verrassing dat de  vele roofdieren in dit park, dit machtige schouwspel van dichtbij in de gaten houden. De koning der dieren, de leeuw, laat zich dan ook gemakkelijk spotten.

Tarangire National Park is de enige plaats in Tanzania waar je oryx, of wel gemsbok, en gerenoek, of wel giraffe-gazelle zult vinden. Geniet van onvergetelijke vergezichten, met vele eeuwenoude baobabbomen, het adembenemend mooie uitzicht op de steppe met Masaai en de prachtige bergen in het zuiden.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Kichuguu Camp

“Een fantastisch mobiel kamp, midden in de bush met veel privacy voor haar gasten. Wilde dieren spotten vanaf je eigen veranda vanuit je comfortabele stoel”…

Lees meer

Sangaiwe Tented Lodge

Sangaiwe Tented Lodge ligt dicht bij de Sangaiwe-gate van het Tanrangire Nationaal Park en biedt een prachtig uitzicht over het meer van Burunge. De accommodatie bestaat…

Lees meer