Classic Botswana

U bezoekt twee concessies in de meest wildrijke regio’s van Botswana: het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park. Doordat u in een concessie verblijft, is het toegestaan om naast uw game drives ook night drives en wandelsafari’s te maken. Als het water hoog genoeg staat kunt u tevens een tochtje in een mokoro (kano) maken. Als kers op de taart is zelfs een helikoptervlucht inbegrepen! U eindigt de reis in een idyllische bush lodge op een piepklein eilandje in de Zambezi rivier. Hier geniet u in een passende omgeving nog even na van uw safari, maar u kunt ook nog een uitstapje maken naar de Victoria watervallen.
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Zambia, Zimbabwe of Zuid-Afrika.

Hoogtepunten:
• Moremi Game Reserve (Khwai concessie)
• Chobe Enclave
• Livingstone

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag 

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 3

Vanuit Maun vliegt u naar de grote en bekende Khwai concessie aan de rand van het Moremi Game Reserve. Uw uitvalsbasis voor de komende drie dagen is een recentelijk compleet gerenoveerd tented camp. Vanuit uw camp maakt u game drives, night drives en wandelsafari’s. In de wintermaanden, als het waterniveau in de Okavango Delta stijgt, is het ook mogelijk om een tochtje met een mokoro te maken. U kunt eventueel ook een bezoekje brengen aan het dorpje Khwai. Dit dorp is een centraal punt voor safarigangers die op doorreis zijn naar Moremi of Chobe en de woonplaats van veel families die werkzaam zijn in de lodges en camps in de omgeving. Een kennismaking met de lokale bevolking en een kijkje in hun alledaagse leven is een leuke afwisseling van uw safari’s.

thumbnail

Dag 4 – 6

De komende drie dagen brengt u door in het uiterste noorden van Botswana. De Chobe Enclave is een grote concessie die ingeklemd ligt tussen het Linyanti moeras en het Chobe National Park. In deze hele noordelijke regio drommen kuddes van soms wel honderden olifanten en buffels samen bij de waterbronnen om te drinken, vooral in de droge wintermaanden. Het Linyanti moeras trekt ook vele andere woestijn- en moerasdieren aan alsmede tal van vogels. Als er in de zomer genoeg regen is gevallen, is het in de winter mogelijk om een mokorotocht te maken. In de periode april-september wordt u in elk geval getrakteerd op een helikoptervlucht van een half uur, zodat u vanuit de lucht de dieren kunt traceren.

thumbnail

Dag 7 – 8

Een vliegtuigje brengt u eerst naar Kasane, waar een chauffeur op u wacht voor de transfer naar Zambia. Er is geen mooiere afsluiting van uw reis denkbaar dan op het eilandje Sindabezi. Dit eilandje ligt middenin de Zambezi rivier en wordt in zijn geheel in beslag genomen door een kleine bush lodge met slechts vijf halfopen chalets. Vanuit uw bed kijkt u direct uit op de rivier. Privacy is een groot goed op Sindabezi en er wordt van alles gedaan om u het gevoel te geven alleen op de wereld te zijn. Als u dat wilt tenminste. Een diner-voor-twee bij kaarslicht op een sampan (drijvend vlot) of op een intiem gedeelte van het eiland, een kanotocht op de rivier, een boottocht bij zonsondergang of een vistripje zijn inbegrepen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Victoria watervallen of het dorpje Simonga. Men zal er alles aan doen om uw verblijf onvergetelijk te maken.

thumbnail

Dag 9

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht, van waar u naar huis vliegt of aan uw verlengingsarrangement begint.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfers in Kasane en Livingstone
* 8 overnachtingen in een bush lodge en tented camps
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Livingstone-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Visum Zambia (US$ 50, aan de grens verkrijgbaar)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)