Botswana by Natural Selection

De drie gebieden die u tijdens deze safari aandoet verschillen totaal van elkaar in landschap. Van de droge Makgadikgadi zoutpannen vliegt u naar de mopanebossen aan de rand van Moremi en de waterrijke uiterwaarden van de Okavango Delta. Ondanks de verschillen in accommodatie, zijn er ook overeenkomsten. Alle drie lodges hebben een bijzondere inrichting, de eigenaren zijn intensief betrokken bij de bedrijfsvoering en u heeft in elke lodge een unieke ervaring; ga bijvoorbeeld mee op een bush wandeling met een San gids, slaap een nacht onder de sterren in de bush of bekijk de grote kuddes olifanten vanuit een heteluchtballon. Verwacht geen vijfsterrenluxe, maar wel een bijzonder verblijf op drie geweldige locaties.

Bekijk deze reis als virtuele tour en leer meer over de activiteiten onderweg

U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

 

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanaf de luchthaven van Maun heeft u een transfer van 1,5-2 uur naar uw lodge aan de oevers van de Boteti rivier. Aan de overkant ziet u het Makgadikgadi Pans National Park liggen, een immens park dat gedomineerd wordt door zoutpannen die in de wintermaanden opdrogen en een bijna surrealistisch maanlandschap vormen. In deze droge periode is de Boteti rivier de enige waterbron in de regio, waardoor de dieren zich dan ook in en rond de rivier ophouden. In de natte zomermaanden vindt er een migratie plaats van tienduizenden zebra’s en gnoes van de Boteti rivier naar het oosten, op zoek naar vers gras. Op de dag van aankomst kunt u in de namiddag deelnemen aan een ‘San Experience’. Nazaten van dit indrukwekkende volk en oorspronkelijke bewoners van de Kalahariwoestijn, laten u zien hoe de San (ook wel ‘Bosjesmannen’ genoemd) eeuwenlang wisten te overleven in de woestijn en hoe zij hun dagen vulden. Een gids gaat mee om de bijzondere kliktaal te vertalen. De volgende dag kunt u een dagsafari maken naar de Makgadikgadi Pans, een boottocht maken op de Boteti rivier (onder voorbehoud van de waterstand) of vanuit de lodge het wild bekijken dat naar de rivier komt om te drinken. Neem na het diner nog een drankje bij het kampvuur en wissel uw ervaringen uit met de andere gasten van de lodge.

 

thumbnail

Dag 3 – 4

U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Maun, waar u aan boord stapt van een propellervliegtuigje dat u naar het Khwai Private Reserve brengt. Dit grote reservaat ligt tussen het Moremi Game Reserve, het Chobe National Park en de Khwai rivier en is uitsluitend toegankelijk voor gasten van de drie lodges en camps. Uw lodge ligt in een mopanebos en kijkt uit op een lagune, die dagelijks door olifanten en andere dieren wordt bezocht. Naast olifanten komen in dit gebied buffels, leeuwen, luipaarden en wilde honden voor, die de vele antilopesoorten nauwlettend in de gaten houden. Als onderbreking van uw game drive brengt u een bezoek aan de ondergrondse schuilplaats, van waaruit u het wild ongezien kunt observeren. Ga ook eens mee met uw gids op een wandelsafari en leer sporen te herkennen, poep te ontleden en vogels te identificeren. Intussen kan ook een olifant uw pad kruisen. Op circa drie kwartier rijden van de lodge zijn midden in de bush vier platforms gebouwd die uitkijken op een drinkplaats voor dieren. Op drie daarvan zijn bedden geplaatst, de zogenaamde Skybeds. Voor een echt bijzondere ervaring kunt u (tegen bijbetaling) hier een nacht doorbrengen onder de sterren. Vanuit uw bed, op vijf meter boven de grond, houdt u de dieren in de gaten die ’s nachts de drinkplaats bezoeken en probeert u het Zuiderkruis tussen de miljoenen sterren te vinden.

 

thumbnail

Dag 5 – 6

U vliegt in de loop van de dag naar een grote concessie in het noorden van de Okavango Delta voor weer een heel andere safaribeleving. De uitgestrekte grasvlaktes stromen hier na de zomerregens vol met water en zijn dan uitermate geschikt voor het maken van mokorotochten. Terwijl uw gids de mokoro (of kano) zachtjes door het riet manoeuvreert, kunt u vogels, insecten, maar ook de schuwe sitatunga (moerasantilope) van dichtbij bekijken. Voor een close up van een mooie waterlelie zult u geen telelens nodig hebben. Ook game drives staan op het programma. Wilt u echt een spectaculaire afsluiting van uw safari in Botswana, boek dan (tegen een toeslag) een helikoptervlucht of een ballontocht. Het zicht vanuit de lucht op de grote kuddes olifanten en buffels, maar ook op de nijlpaarden in de kanaaltjes is werkelijk onvergetelijk!

 

thumbnail

Dag 7

U vliegt in de loop van de dag terug naar Maun, waar u aan uw terugreis of aan uw verlengingsarrangement begint.

 

Inbegrepen

•Alle chartervluchten in Botswana
•Transfer van Maun naar Meno a Kwena en v.v.
•6 overnachtingen in middenklasse lodges en tented camps
•Alle maaltijden en snacks
•Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
•Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
•Entree nationale parken en reservaten
•Wasservice (alleen bovenkleding)
•Bijdrage Garantiefonds GGTO

Uitgesloten

•Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun-Amsterdam
•Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
•Toeslag voor de Skybeds
•Ballon- of helikoptervlucht in de Okavango Delta
•Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
•Fooien
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)