Central Serengeti

Het Central Serengeti ligt in het hart van Tanzania en omvat de prachtige Seronera Vallei,  geliefd bij iedereen die van wilde dieren en safari’s houdt. Dit is Afrika, glooiende savannes zover als u kunt kijken, met hier en daar een acacia boom en overal kuddes dieren om u heen. Spot alle dieren van de Big Five, olifant, buffel, neushoorn, leeuw en het luipaard. De eindeloze vlakten worden afgewisseld door rotsformaties van graniet, bossen en een netwerk aan rivieren.

De Grote Trek of Migratie, loopt dwars door de Central Serengeti, meer dan een miljoen hoefdieren trekt jaarlijks over de savanne op zoek naar het jonge gras dat na de regentijd te voorschijn komt. Na de droge maanden zorgt deze overvloed aan eten, een geboortegolf en liggen de roofdieren overal op de loer voor een gemakkelijke prooi. U ziet giraffen, impala’s, waterbokken,  nijlpaarden, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, jakhalzen en andere katachtigen zoals de serval. Vanuit het centrum gaan we vooral op zoek naar minder bezochte gebieden om de massa’s te ontlopen, zoals het Utafiti en Moru gebied.

Populaire activiteiten zijn onder andere:  het spotten van wild vanuit de land cruiser of te voet, culturele tours, safari’s te paard en tocht met een hete luchtballon over dit spectaculaire landschap.

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

Zawadi Camp

Zawadi Camp is een familiebedrijf dat in de Central Serengeti ligt. Zawadi betekent in het Swahili “geschenk”, de missie van het kamp is dan ook…

Lees verder