Hoogtepunten van Namibië met luxe lodges

Voor wie niet veel tijd heeft, of juist voor wie al enige tijd op reis is in de buurlanden, maar toch ook een indruk wil hebben van wat Namibië te bieden heeft, is deze reis uitermate geschikt. U wordt in korte tijd meegenomen naar het wildpark Etosha, groot in omvang en groots in beleving. Olifanten, leeuwen, neushoorns, zebra’s, giraffen, oryx, cheeta’s…het is slechts een kleine greep uit het fotoalbum van Etosha.

In Damaraland duikt u vele eeuwen terug in de tijd en bezoekt u interessante rotstekeningen van de San, de eerste bewoners van Namibië. Vervolgens kunt u in de kustplaats Swakopmund deelnemen aan diverse activiteiten, zoals boottochten, rondvluchten, quad biken of sand boarden. Het laatste – en gelijk letterlijk – hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de zandduinen van Sossusvlei die hoog boven de Namib woestijn uitsteken.

De knop “dag per dag” onder aan de kaart, geeft u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat. Zoom in en klik op de “iconen” voor informatie over reistijden en afstanden in Namibië,  maar ook foto’s en beschrijvingen van alle bezienswaardigheden onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie en niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023-2024, vanaf:
01/01/2023 – 30/06/2023 € 1.392,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 1.628,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 1.530,-
01/07/2024 – 31/10/2024 € 1.789,-

Verlengingspakket (3 nachten):
01/01/2023 – 30/06/2023 € 150,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 184-
01/11/2023 -30/6/2024 € 173,-
01/07/2024 – 31/10/2024 € 207,-

Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner overhandigt en uw eventuele vragen graag beantwoordt. U haalt uw huurauto op bij het verhuurstation en gaat op weg naar uw eerste overnachtingsadres, in een residentiële wijk van Windhoek. De rest van de dag kunt u bijkomen van de reis aan de rand van het zwembad of de stad gaan verkennen.

thumbnail

Dag 2 – 3

U begint de reis meteen al goed, met een bezoek aan het Etosha National Park, het grootste en meest bekende wildpark van Namibië. Het park omringt een enorme zoutpan, Etosha Pan, die meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd is en zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. De pan is grotendeels opgedroogd, maar na de zomerregens vult de pan zich met een laagje water. En duizenden migrerende flamingo’s. Bij de diverse drinkplaatsen komen grote groepen vogels en zoogdieren samen; u treft er cheeta’s, impala’s en de Damara dik-dik, de kleinste antilope in Namibië. Ook verzamelen vier ‘leden’ van de Big Five zich bij de drinkplaatsen: olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. De buffel zult u in het park niet aantreffen. Het park is geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang. Uw lodge ligt op slechts twee kilometer van de zuidelijke parkingang.

thumbnail

Dag 4 – 5

Ongeveer halverwege Etosha en de kust ligt het Erongo gebergte, van vulkanische oorsprong en gekenmerkt door bijzondere rotsformaties met eeuwenoude rotstekeningen. Het Erongo gebergte bezit een grote variatie aan wild zoals olifanten, luipaarden, hyena’s, giraffen en antilopen, maar ook de zwarte neushoorn komt hier weer voor evenals de bijna uitgestorven Hartmann’s zebra. Verder is dit gebied ideaal voor vogelliefhebbers. Het gebied is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers met verschillende interesses.  U heeft deze dagen dan ook volop de gelegenheid om van de flora, fauna en de mooie uitzichten te genieten.

thumbnail

Dag 6 – 7

De komende dagen verblijft u aan de Atlantische kust. Hier ligt de bekende strandstad Swakopmund met nog tal van herinneringen aan de Duitse koloniale tijd. Zo vindt u er Konditoreien, Biergartens en op de menukaart een verse Apfelkuchen of een Wiener Schnitzel. Maar ook een scala aan zeevruchten, die dezelfde ochtend vers gevangen zijn. Vanuit Swakopmund worden diverse activiteiten en excursies in de omgeving aangeboden. Wat dacht u van een quad bike tour, parasailing, parachute springen of sand boarding? Maar ook een rondvlucht boven de Skeleton Coast en een bezoek aan het township Mondesa behoren tot de mogelijkheden. In het nabij gelegen Walvis Bay is de boottocht op de lagune erg populair. Terwijl verse oesters en een glas ‘bubbels’ worden geserveerd, kunt u zeehonden, pelikanen, jakhalzen, dolfijnen en met een beetje geluk (in het winterseizoen) walvissen zien. Als alternatief kunt u ook meegaan op de Living Desert Tour, waarbij een gids u meeneemt de woestijn in en u alles vertelt over de bijzondere woestijnfauna.

thumbnail

Dag 8 – 9

Een lange rit door de uitlopers van de Namib woestijn brengt u vandaag naar de laatste lodge van deze reis, bij de ingang van het Namib Naukluft Park. Stop bij Solitaire even voor een kop koffie en – naar zeggen – de lekkerste appeltaart van Namibië. Het Namib Naukluft Park is bekend vanwege de indrukwekkende zandduinen van Sossusvlei. Deze kunt u de volgende ochtend vroeg bezoeken, als de zon haar eerste stralen op de duinen werpt en een prachtig kleurenpallet creëert. Als u fit genoeg bent kunt u naar de top klimmen en genieten van het uitzicht. Neem ook een kijkje bij Deadvlei, een drooggevallen zoutpan waar de gebroken witte aardkorst en de fossiele bomen mooi contrasteren met de rode duinen en de blauwe lucht en een bijna surrealistisch beeld opleveren. Op de terugweg naar de uitgang van het park kunt u nog een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof die gevormd is door de Tsauchab rivier en waarin u (in de droge wintermaanden) een wandeling kunt maken.

thumbnail

Dag 10

Een laatste lange, maar mooie rit eindigt op de luchthaven van Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. U heeft nu een idee gekregen van de schoonheid van Namibië, maar hopelijk komt u snel terug om de rest van het land te leren kennen.

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 9 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 9 x ontbijt en 4  x diner
* Huurauto Renault Duster (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico

 

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, toeslag 2e chauffeur, GPS)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15,- per boeking/per € 10.000)