Groepsreis Namibie, Botswana, Zimbabwe

Olifanten liefhebbers opgelet! Deze avontuurlijke rondreis met 14 overnachtingen neemt je mee naar de “Dikhuiden” van Afrika.  Tijdens deze klassieke reis ga jij op zoek naar de olifanten in Namibië en Botswana. Wist je dat de olifanten in de verschillende gebieden zich aanpassen aan de leefomstandigheden?

Zo zijn de woestijnolifanten in Damaraland in Namibië een zeldzame verschijning en kleiner van stuk. In het noordelijker gelegen Etosha National Park vind je hele kuddes en in de Okavango Delta in Botswana en Chobe National Park, struikel je zo wat over de olifanten, hier zijn  jumbo’s in overvloed!
Als kers op de taart, eindigt deze reis bij de indrukwekkende watervallen van Victoria Falls, Zimbabwe.

reiscode WVac15

Bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

Highlights

* Namib Woestijn – wandeling Sossusvlei duinen
* Damaraland – rotsschilderingen
* Etosha NP – wild bekijken
* Caprivi – game drives & bootcruise
* Chobe National Park
* Victoria Falls – Een natuurlijk wereldwonder

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1 – 2

Ontmoet uw safarileider om 08:00 uur voor een vertrekbriefing. Dan rijden we door de glooiende heuvels ten zuiden van Windhoek en dalen af naar de woestijnvlaktes om te stoppen bij Solitaire voor de ’s werelds beste appeltaart (eigen kosten). Vanmiddag reizen we naar onze lodge en genieten we van de uitgestrekte open van de Namib woestijn.

De volgende dag bezoeken we het Namib Naukluft National Park om getuige te zijn van de verbazingwekkende landschappen van Sossusvlei en Deadvlei. De vleis zijn kleipannen gevormd door de occasionele overstroming van de Tsauchab rivier. Sossusvlei is bezaaid met oude kameeldoornbomen (Acacia Erioloba), terwijl de bomen op Deadvlei levenloos en grimmig afsteken tegen de omringende hoge oranje zandduinen.

 

thumbnail

Day 3

Swakopmund ligt aan de Atlantische kust, en de relatief koele zeebries zal een welkome afwisseling zijn van de hete woestijndagen. De stad ligt aan de monding van de Swakop rivier, die maar zelden stroomt, maar de noordelijke grens vormt van de onophoudelijk noordwaarts trekkende zandduinen. Optionele vluchten vanuit Swakopmund bieden spectaculaire woestijnlandschappen terwijl ze langs de Skeleton Coast vliegen
(eigen kosten).

thumbnail

Day 4 – 5

We gaan landinwaarts naar de Tsiseb Conservancy en de Brandberg, een granieten bergtop. Met een hoogte van meer dan 2.600 m steekt hij boven de omringende vlakten uit en is van grote afstand zichtbaar. Het Tsisab ravijn aan de voet van de berg bevat meer dan 1000 schuilplaatsen en ongeveer 45.000 rotsschilderingen. rotstekeningen, waaronder de beroemde “Witte Dame”, die op een korte wandeling van 40 minuten langs de oude waterloop ligt. waterloop.
Onze lodge, gelegen in de droge Ugab River vallei, is ideaal gelegen om het gebied te verkennen op zoek naar de en we gaan met een lokale gids mee op een 4WD excursie. De olifanten zijn schaars en ongrijpbaar. is het zien van olifanten niet gegarandeerd, maar met de kennis van onze gids…
fascinerend zijn.

thumbnail

Day 6

De zoutpan in Etosha is het overblijfsel van een groot meer dat duizenden jaren geleden is opgedroogd. Deze “Grote Witte Plaats” is 120 km breed en vormt de centrale attractie in het Nationaal Park. Natuurlijke bronnen en waterputten aan de randen zorgen voor levengevend water dat de wilde dieren in dit anders dorre gebied.
Olifanten bedekt met het witte zoutstof van de pan zorgen voor bijzondere foto’s. Ons kamp is aan de rand van een verlichte waterpoel, zodat we een glimp kunnen opvangen van de nachtdieren die komen drinken. die komen drinken, waaronder de zeldzame zwarte neushoorn, leeuw en mogelijk luipaard. We genieten van de avond zittend bij de waterpoel in afwachting.

thumbnail

Day 7

Vandaag brengen we de hele dag door in Etosha National Park. We rijden van het kamp in westelijk deel van Etosha naar het volgende kamp in het oostelijke deel van Etosha. De wilde dieren zwerven continue over de zoutvlakten van Etosha, op deze manier zijn we er zeker van dat we ze tegen zullen komen. De kampen Okaukuejo en Namutoni liggen 135 km uit elkaar.

 

thumbnail

Day 8

We brengen het grootste deel van vandaag door in het Etosha National Park, voordat we verhuizen naar onze overnachtingsplaats in het
Grootfontein district. Onderweg stoppen we bij de Hoba meteoriet. Met meer dan 60 ton, is het de grootste bekende meteoriet op aarde.

thumbnail

Day 9

Rijdend in noordoostelijke richting komen we in de Kavango Regio. Onze lodge ligt aan de oevers van de Kavango die vanuit Angola over de Caprivi stroomt en de Okavango Delta voedt. Er zijn uitstekende mogelijkheden om vogels te kijken.

thumbnail

Day 10 – 11

We verkennen het Mahango Game Reserve tijdens een ochtendlijke gamedrive in onze tourwagen voordat we naar Botswana bij de Mohembo grens en gaan zuidwaarts naar onze lodge in Guma Lagoon aan de Okavango Pan handvat. Vanuit onze rustieke lodge verkennen we de Okavango per mokoro en motorboot. Rustige met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om uit te rusten, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Okavango Delta.

thumbnail

Day 12

We gaan terug naar Namibië, naar een deel van de Caprivistrook. Een smal stuk land dat in 1890 bij de Duitse Zuid-West Afrikaanse kolonie in 1890, waardoor toegang ontstond tot de machtige Zambezi rivier en een handelsroute… naar de oostkust van Afrika en het toenmalige Duitse Tanganyika (nu Tanzania). We genieten van een namiddag boottocht om het wildrijke gebied te verkennen.

thumbnail

Day 13

In oostelijke richting steken we de Caprivi over en komen we bij de Ngoma grens Botswana binnen. Chobe National Park naar het stadje Kasane. De Chobe rivier trekt een overvloed aan wilde dieren aan.
Onze middagactiviteit is een ongelooflijke ervaring op de Chobe rivier, waar we per boot het park in gaan. en dicht bij de olifanten komen om hun dorst te lessen. We verlaten het park als de gouden zon onder de horizon zakt.

thumbnail

Day 14

De Zambezi rivier ontspringt in Zambia en stroomt vervolgens door Angola en langs de grens van Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe, alvorens zich 100 meter over de ontzagwekkende Victoria Watervallen te storten.
De nevel die uit de kloof opstijgt, creëert een weelderig regenwoud dat de watervallen omringt. Met onze lokale gidsen verkennen we het nationale park waar we naar de rand van de watervallen lopen en ons verbazen over de kracht van het water dat dit wonder heeft veroorzaakt kracht van het water dat dit wonder heeft gecreëerd.

thumbnail

Day 15

Deze klassieke reis eindigt om 08.00 uur bij de lodge.

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen in 3+ sterren accommodaties
 • 14 ontbijten, 5 lunches en 8 diners
 • Entreegelden voor nationale parken en reservaten
 • Vervoer in Safari Truck met raamplaats, minibus & 4WD
 • Professionele Engelstalige gids

Uitgesloten

 • toeslag éénpersoonskamer EUR655 (solo reizigers kunnen kamers delen)
 • visum Zimbabwe USD50 (betalen en verkrijgen bij aankomst)
 • maaltijden welke niet zijn genoemd
 • drankjes
 • fooien
 • was service en andere persoonlijke uitgaven