Okonjima Plains Camp

Okonjima is een 20.000 hectare groot privéreservaat, halverwege Windhoek en Etosha. In Okonjima liggen twee lodges en twee exclusieve villa’s. Okonjima is echter ook de thuisbasis van de AfriCat Foundation, een stichting die zich inzet om grote carnivoren (cheeta’s, luipaarden, leeuwen en andere dieren) te beschermen, verzorgen en voor te bereiden op hun terugkeer in het wild. Een dag op Okonjima begint met koffie, thee en muffins voordat de ochtendactiviteit van start gaat. Een uitgebreide brunch wordt na afloop, tussen 09.00 en 10.30 uur, geserveerd. In de middag staat gratis koffie, thee en gebak voor u klaar in het hoofdgebouw (The Barn) voordat de middagactiviteit begint en 's avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen diner. Tijdens uw verblijf in Okonjima kunt u deelnemen aan diverse activiteiten. Naast een bezoek aan het AfriCat informatie- en educatiecentrum kunt u met een gids een spannende speurtocht te voet naar de grote carnivoren maken, u kunt de luipaarden proberen te traceren aan de hand van radiogolven (succes is niet gegarandeerd!) en na het diner mee op een game drive om dieren te zoeken die alleen in het donker tevoorschijn komen. In de omgeving van de lodge kunt u ook op eigen gelegenheid een wandelroute volgen. Tussen de ochtend- en middagactiviteit kunt u gebruik maken van het zwembad. De 14 standaard kamers hebben uitzicht over de grasvlakte van Okonjima. Vier kamers kunnen omgevormd worden tot 2 grote familiekamers. Door de afstand tussen de chalets van 15-20m is uw privacy gegarandeerd. Elke kamer heeft een kleine veranda en rolstoelhelling, twee aparte bedden, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten, plafondventilatoren, kluisje, telefoon (alleen binnenlijn) en een badkamer met douche en toilet. Daarnaast zijn er 10 ruime ‘view’ kamers. Deze kamers zijn nieuwer en beschikken over een grote veranda met uitzicht over de grasvlakte en een rolstoelhelling. De faciliteiten zijn verder gelijk aan die van de standaard kamers. Deze kamers liggen tussen 25-75m uit elkaar en twee kamers kunnen worden omgevormd tot een familiekamer. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in Okonjima Plains Camp, maar er voor bepaalde activiteiten geldt een minimum leeftijd.

Kamers

Plains Camp Standard Rooms

14 standaard kamers, met uitzicht over de Okonjima vlaktes. Elke kamer heeft een kleine veranda, een rolstoelvriendelijke oprit en de kamers bevinden zich 15m – 20m van elkaar. De kamers hebben 2 tweepersoonsbedden, een mini – koelkast voor eigen gebruik, een koffie / thee station, 2 dak – fans, dubbele wastafel en een grote douche, een kluis en een telefoon om de receptie te contacteren.

Plains Camp View Rooms

10 View Rooms, luxe, exclusieve en ruime kamers met een uitzicht over de Okonjima vlaktes. Elke kamer heeft een grote veranda, een rolstoelvriendelijke oprit en de kamers bevinden zich 25m – 75m van elkaar. De kamers hebben 2 tweepersoonsbedden, een bureau en een comfortabele leesstoel, een grote veranda, een mini – koelkast voor eigen gebruik, een koffie / thee station, 2 dak – fans, dubbele wastafel en een grote, aparte douche, een kluis en een telefoon om de receptie te contacteren. De nieuwe, exclusieve View Rooms zijn ruimer dan de standaard kamers en liggen verder uit elkaar met meer privacy.

Plains Camp Garden Rooms

De zes betaalbare Garden Rooms zijn dicht bij elkaar gelegen binnen de oorspronkelijke hoeve tuin, maar hebben geen uitzicht op de wildernis.Ze kijken uit op de lapa, die een thee-/koffiezetapparaat heeft.Ze zijn niet rolstoeltoegankelijkAlle lodge faciliteiten, zoals activiteiten, maaltijden, barservice en curio winkel, zijn beschikbaar vanaf de Plains Camp Barn 700 meter verderop.Elke betaalbare Garden Room bestaat uit:2 dubbele beddenEen thee-/koffie-stationEen dakventilatorEen veiligheidskluisMobiele telefoon ontvangstOverdekte parkeerplaats (60 meter afstand)

Faciliteiten