Luxe Fly In Safari Tanzania met privé vliegtuig| 10 dagen

Luxe Fly In safari naar Arusha – Tarangire – Ngorongoro – Serengeti, volledig verzorgd, zelfs de fooien zijn inclusief.

Ontdek de eindeloze  wildernis van Tanzania tijdens deze fly-in safari van 10 dagen. Tanzania heeft zoveel moois te bieden! Zo is het land de thuisbasis van de hoogste berg van het Afrikaanse continent, de indrukwekkende Kilimanjaro. Deze dode vulkaan van miljoenen jaren oud, heeft de grootste caldera, ter wereld. Deze is nog helemaal intact en is de vruchtbare thuishaven van ontelbare wilde dieren. Laat u imponeren door de uitstrekte vlaktes van de Serengeti, met indrukwekkende luchten en een onvergetelijke zonsopgang. Tanzania is een betoverend mooi land, vol met verrassingen die u keer op keer zullen verbazen.

Neem plaats aan boord van de moderne Grand Caravan, dit vliegtuig biedt plaats aan 9 passagiers plus de piloot. De beste safari plekken van Tanzania liggen bij elkaar en u vliegt van cluster naar cluster, om zoveel mogelijk te zien. Deze vlieg safari laat u de grote diversiteit en verschillende facetten zien van één van de meest bezochte landen van Afrika.

Zo nemen wij u mee naar de toppen van de bomen rondom Tarangire National Park, waar u slaapt tussen de takken van een duizend jaar oude baobab boom. De reis neemt u mee naar de Ngorongoro Crater. Tijdens de afdaling naar de bodem van de krater, als de ochtendmist langzaam optrekt, geniet u van het spectaculair schouwspel, van ontelbare wilde dieren. Aansluitend vliegt u naar oneindige vlaktes van de immens grote Serengeti. Hier geniet u van de grootste “natuur show” op aarde. Deze vliegreis voelt als een onderdompeling  in de Afrikaanse bush, met vele mooie verrassingen onderweg.

U wordt van begin tot eind als een VIP behandeld. De organisatie van deze vliegsafari werkt met eigen vliegtuigen en heeft zelf de complete controle over de gehele logistieke afhandeling! De transfers pikken u op van de airstrip op het moment dat u het vliegtuig uitstapt. Aan boord geniet u van champagne en hapjes. U verspilt geen tijd met wachten op luchthavens en urenlange ritten om van het ene park naar het andere park te komen.
En tenslotte overnacht u in, uitstekende en zeer bijzondere lodges, gelegen op de mooiste plekke van Tanzania.

Elke reiziger draagt automatisch bij aan de stichting Land & Life, met als doel de carbon footprint te minimaliseren en ervoor zorg te dragen dat lokale gemeenschappen profiteren van het toerisme. De focus is de prachtige natuur veilig te stellen voor volgende generaties, op een duurzame manier.

Vlieg mee en beleef meer in minder tijd! Zo houdt u meer tijd over voor game drives en fietstochten, sundowners, sterrenkijken, diners bij het kampvuur, bushwandelingen en het ontdekken van de Big Five van Afrika!

Prijzen op aanvraag. I.v.m. de fluctuerende dollar koersen vragen wij u een mail te sturen voor een prijsopgave. 

Lees ook “Alles over safari in de Serengeti”

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

dagoverzicht:
– gedeelde wegtransfer naar Arusha Coffee Lodge (± 45 minuten)
– 1 nacht in Arusha Coffee Lodge in een Plantation Suite
– Diner (bij aankomst), ontbijt en lunch inbegrepen

Als uw vliegtuig de hoogste berg van Afrika nadert en landt op Kilimanjaro Airport, wordt u gegrepen door de magie en het avontuur van Afrika.  Uw transfer staat u op te wachten en brengt u in één uur naar Arusha Coffee lodge aan de voet van Mount Meru. De suites liggen verspreid over een van de grootste koffieplantages van Tanzania. U kunt zich terug trekken in de zeer ruime en stijlvolle kamers die allemaal omringd worden door koffiestruiken. Geniet van de zoete geur van de bloesem, dineer in de prachtige tuinen met eeuwenoude bomen en kom tot rust in de spa. Dit is de perfecte plek om uw safari avontuur te beginnen.

 

thumbnail

Dag 2

dagoverzicht:
– Ontbijt bij Elewana Arusha Coffee Lodge
– Bean-To-Cup koffieplantage privé tour
– Shanga culturele ervaring
– Briefing en lunch in de lodge
– vlucht naar Kuro Airstrip in Tarangire National Park
– Game drive door Tarangire National Park naar Elewana Tarangire Treetops
– Een traditioneel Masai boma diner in het kamp

Het Tarangire National Park, vernoemd naar de levensader, de Tarangire River, biedt de beste introductie tot de wildernis van Tanzania. Dit nationale park, met een  spectaculair landschap, is de thuishaven van meer dan 3.000 olifanten. De waterrijke omgeving van dit park, werkt als een magneet op meer dan 550 vogelsoorten. In het droge seizoen is de Tarangire rivier de enige waterbron voor indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren. U hoeft alleen maar aan de oever te gaan zitten en om het wild naar u toe te zien komen. De diversiteit van dit ecosysteem zorgt ervoor dat u het hele jaar door een uitzonderlijk mix aan wilde dieren kunt zien. En het begint al zodra u landt op de airstrip van Tarangire, Tijdens de rit naar de lodge passeert u eeuwenoude baobab bomen, grasvlakten vol grazend wild en kwetterende vogels in waterpoelen. Tegen de tijd dat u Treetops Lodge bereikt, heeft u al een heleboel soorten gespot.

De magie gaat verder: Elewana Treetops ligt in een privéreservaat dat grenst aan het nationale park. Het is net een sprookje, een groepje suites die tussen de takken van de baobab- en marulabomen balanceren. Vanuit uw elegante boomhut, heeft u ononderbroken uitzicht over de uitgestrekte vlaktes. Bij helder weer ziet u vanaf uw balkon Lake Manyara liggen. Toch zult u af en toe het schouwspel moeten verlaten, bijvoorbeeld voor een wandeling met een Maasai. De lodge biedt werkgelegenheid aan veel mensen van de lokale gemeenschap. Zo begeleiden zij u in het donker van uw suite naar het hoofdgebouw. Ook nemen zij u mee op nachtelijke game drives en vroege natuurwandelingen.

Het centrale deel van Treetops heeft een “open” contstructie en is gebouwd om een immens grote baobab tree. Vanaf uw eettafel kijkt u uit op een permanente waterpoel. Olifanten, buffels, zebra’s, koedoes zijn enkele frequente bezoekers van deze waterhole. Iets buiten de lodge ligt Sunset Hill, een magische plek om te genieten van een typische Afrikaanse zonsondergang met een sundowner in uw hand en te toosten op een geweldige dag.

thumbnail

Dag 3

dagoverzicht:
– Ontbijt in de lodge
– Game drive
– Lunch bij de lodge
– Bush wandeling met een Masaai
– bezoek aan authentiek Maasai dorp
– Sundowners in de bush op Sunset Hill
– Diner in de lodge met uitzicht op de verlichte waterplaats

thumbnail

Dag 4

dagoverzicht:
– Ontbijt in Treetops lodge
– Ochtend gamedrive op weg naar de airstrip
– Picknick lunch in Tarangire National Park
– Vlucht naar Manyara airstrip
– Transfer naar Elewana The Manor in Ngorongoro voor een high tea
– Diner in The Manor

De Ngorongoro krater is meer dan 20 km breed en 600 m diep. Het is een geologisch wonder en een walhalla voor de wilde dieren. Dit natuurlijke vulkanische amfitheater, wordt omzoomd door graslanden, acaciastruiken, rivierbossen en sprankelende meren. Op de bodem bevinden zich  ongeveer 30.000 dieren: de hoogste dichtheid van wilde dieren in Afrika. Vaak worden de safaris als zeer overweldigend ervaren. De rit tussen deze overvloed aan wilde dieren, zorgt ervoor dat u ogen en oren te kort zult komen. Bij terugkomst in de lodge kunt u al de gemaakte indrukken, in alle comfort en luxe, herkauwen. The Manor lodge, geïnspireerd op de Kaap Hollandse bouwstijl van Zuid-Afrika, is misschien wel het meest luxueuze adres op dit safaricircuit.

Uw ruime elegante cottage ligt verscholen in de Tanzaniaanse hooglanden en wordt omringd door weelderige tuinen, met kleurrijke bloemenbedden. The Manor wordt omringd door koffieplantages, ook hier is de bodem uiterst vruchtbaar. In de krater ziet u zebra’s en buffels, luierende leeuwen, gevlekte hyena’s en grote aantallen zwarte neushoorns. U geniet van een gastronomische picknick onder de acacia’s aan het meer met knorrige nijlpaarden.

Lake Manyara, volgens Ernest Hemingway het ‘mooiste meer van Afrika’, ligt vlakbij. Tijdens een gamedrive in dit nationale park ziet u de vele nijlpaarden, brutale bavianen tussen de reusachtige vijgenbomen en een flamboyante flamingo’s bij het meer!

thumbnail

Dag 5

dagoverzicht:
– Ontbijt in The Manor
– Game Drive naar Lake Manyara Nationaal Park
– Picknick lunch in Lake Manyara National Park / of lunch in The Manor
– Vrije middag om te relaxen, zwemmen in het zwembad, paardrijden bioscoop en meer
– Verwen uzelf met een spa-behandeling
– Diner in The Manor

thumbnail

Dag 6

dagoverzicht:
– Vroeg ontbijt in The Manor
– Hele dag Ngorongoro krater tour
– Picknick lunch in de krater
– Diner in de Manor

De bodem van de krater ligt op 1700 meter hoogte, dus u rijdt eerst naar 2300 meter hoogte voordat u de afdaling naar de krater begint. Vanwege de grote hoogte en het temperatuur verschil tussen dag en nacht, ligt de krater vaak in de vroege ochtend, nog vaak in de mist. Als de warme Afrikaanse zon de omgeving opwarmt, verdwijnt de mist en wordt het indrukwekkende landschap langzaam zichtbaar als u afdaalt.   U geniet van een picknick lunch bij het grote krater meer, Lake Magadi, onder de acacia’s.

thumbnail

Dag 7

dagoverizcht:
– Ontbijt in The Manor
– Vlucht naar Serengeti Nationaal Park
– Lunch in Pioneers Camp
– Namiddag gamedrive
– Diner in Pioneers Camp

De Serengeti is ontzettend groot, het beslaat een gebied van 14.763 km². De verschillende delen van dit Nationale Park, verschillen ten opzichte van elkaar. Zo kun je een uur door vlakke savannen rijden en dan opeens doemen er “Kopjes”, een groep met grote zwerfkeien, op uit het niets.  Dit is safari op zijn best. Een grote groep leeuwen die jaagt op een gnoe, een krokodil die een argeloze impala te pakken neemt, of een boze olifant die opeens vanuit het kreupelhout verschijnt, de natuur zal de bezoeker altijd verrassen. In de de Serengeti vindt men een overvloed aan wilde dieren. Naast de Big Five is hier de kans ook groot op cheeta’s tegen te komen. Lees onze blog over de Serengeti als u meer wilt weten, welke dieren, waar te vinden zijn gedurende het jaar. Want de rondtrekkende kuddes van de gnoes en andere grazers, blijven altijd in beweging, op zoek naar het sappigste gras. Het gehele jaar door is er in het hele Nationale Park genoeg te zien.

U kunt uw plek van overnachten laten afhangen van het seizoen. Ervaar de Serengeti in “Hemingway Stijl” en overnacht in de luxe tenten van Elewana Serengeti Pioneer Camp, deze zijn gelegen op de rotsachtige kopjes met wijds uitzicht. Of kies voor het meer robuuste Elewana Serengeti Migration Camp, dat om de 3 maanden meeverhuist met de grazende kudde gnoes.

thumbnail

Dag 8

dagoverzicht:
– Ontbijt in het kamp
– Game drive door Serengeti Nationaal Park
– Lunch in de bush
– Dineren onder de sterren

thumbnail

Dag 9

dagoverzicht:
– Vroeg ontbijt in het kamp
– Hele dag gamedrive
– Picknick lunch onderweg in de bush
– Sundowners in de bush
– Diner in het kamp

thumbnail

Dag 10

dagoverzicht:
– Ontbijt in het kamp
– Game drive en-route naar Airstrip
– SkySafari vlucht naar luchthaven Arusha
– SkySafari privé grondtransfer naar Arusha Coffee Lodge
– Een dagkamer zal beschikbaar zijn afhankelijk van uw uitgaande vlucht
– Vervoer over de weg naar de luchthaven van Kilimanjaro en vertrek

Geniet van een laatste blik op de Afrikaanse wildernis. Tijdens de rit naar de airstrip heeft u nog een laatste kans om de dieren te zien en de geluiden van de bush in u op te nemen. Eenmaal weer in de lucht, kijkt u uit het raampje en ziet u de Serengeti in de verte verdwijnen. Vlak voor dat u gaat landen op Arusha, ziet u misschien de top van de Kilimanjaro boven de wolken uit gluren.  Nog een rustgevende nacht in de Coffee Lodge? Misschien een sprong in zee om je tenen te laten krullen in het zand van Zanzibar? Of misschien is de tijd voor u aangebroken om naar huis te vliegen, met een hoofd vol magische herinneringen aan al het moois van Afrika!

Inbegrepen

– Alle binnenlandse vluchten in een Grand Caravan privé vliegtuig of gelijkwaardig
– Alle wettelijke belastingen voor de hierboven genoemde vluchten
– Verblijf op basis van volpension, drankjes* en wasservice
– Gamedrives overdag in speciaal aangepaste 4×4 gamedrive voertuigen
– Professionele, Engelsprekende gids/ chauffeur
– Alle genoemde safaris en activiteiten zoals:
Bean-to-Cup Coffee Tour
Bezoek aan een authentiek Maasai dorp
Game walks
Sundowners in de bush
Nacht game drive
Massage in The Manor
– Alle transfers, ook die van/naar Kilimanjaro International Airport
– AMREF Flying Doctors noodevacuatieverzekering
– VIP fast track op Kilimanjaro International Airport (geen lange wachttijden)
– TIP inclusief dragers, chauffeur/gidsen & lodge/kamp personeel
– Single room surcharge waiver

* Drankjes zijn inclusief: mineraalwater, frisdrank, vruchtensappen, thee/koffie, bier, huiswijnen, geselecteerde sterke dranken

Uitgesloten

– Intercontinentale vlucht
park costs & conservancy costs vanaf USD771 in laagseizoen
– verlenging van uw reis, vraag naar de uitgebreide mogelijkheden!

Video's

Luxe Fly In Safari Tanzania

Uitgelichte berichten