Luderitz

Deze badplaats aan de rand van de roze zandduinen van de Namib woestijn heeft iets weg van het 19e eeuwse Beieren. Lutherse kerken, Duitse bakkerijen en koloniale gebouwen liggen verspreid over het plaatsje. De winderige stranden zijn de thuisbasis van flamingo’s, struisvogels, zeehonden en pinguïns. Het nabijgelegen spookstadje Kolmanskop is een van de meest fascinerende bezienswaardigheden in de omgeving en ligt op ongeveer 10 kilometer van Luderitz centrum.

Kolmanskop is Namibië’s eigen spookstad in de Namib-woestijn in zuidelijk Namibië. Kolmanskop was een zeer klein maar zeer rijk mijnstadje. Het stadje is genoemd naar Johnny Coleman, een voerman die tijdens een zandstorm zijn ossenwagen tegenover de nederzetting achterliet op een kleine helling.

Het begon allemaal in 1908 toen de eerste diamant in het gebied werd gevonden. De diamantkoorts was hectisch en zorgde ervoor dat veel opportunisten en gelukzoekers op Kolmanskop afkwamen. Kolmanskop groeide uit tot een zeer rijk mijnwerkersdorp. Na de WO I, waren de mijnen uitgeput en nam moeder natuur, in de vorm van zandstormen, bezit van het dorp.

YouTube video

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

Luderitz Nest Hotel

Het Lüderitz Nest Hotel beschikt over alle faciliteiten die men van een viersterrenhotel mag verwachten. Uiteraard kunt u uw auto gratis parkeren bij het hotel…

Lees verder