Avontuurlijk Oeganda – privé rondreis

Oeganda heeft veel meer te bieden dan de beroemde berggorilla’s. Uw reis begint dan ook met een bezoek aan Kidepo Valley National Park. Eén van de best bewaarde geheimen in het noordoosten van Oeganda, dicht bij de grenzen van Kenia en Zuid-Sudan. Dit park ligt dus nogal afgelegen, het is het minst bezochte nationale park, maar heeft juist hierdoor een overvloed aan wilde dieren.

In Kidepo Valley leven meer dan 77 soorten zoogdieren, waaronder olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, buffels, zebra’s, giraffen, hyena’s en verschillende antilopesoorten zoals eland, bushbok en waterbok. De ideale ligging tussen twee de rivieren, zorgt ervoor dat hier maar liefst 475 vogelsoorten gespot kunnen worden. Het landschap van het park is adembenemend, met uitgestrekte open savannevlakten, ruige bergketens en riviervalleien.

Van het ruige Kidepo reist u naar de waterrijke parken Murchisons Falls en Queen Elizabeth. U gaat op zoek naar de grappige chimpansees en de ongrijpbare berggorilla. U sluit af aan Lake Bunyonyi, één van de vele prachtige kratermeren in de Grote Slenk.

Hoogtepunten:
• Kidepo Valley National Park – Game drives, Nature walk, Culture walk
• Ziwa Sanctuary –  Neushoorn tracking
• Murchison Falls National Park – Game drives, Bezoek top van de Falls, Bootcruise
• Kibale Forest National Park – Chimpansee tracking & Community walk
• Queen Elizabeth National Park – Game drives & Boot cruise
• Bwindi Impenetrable Forest National Park – Gorilla Trekking
• Lake Bunyonyi

Prijsindicatie:
Genoemde prijzen zijn per persoon en zijn per twee (2) of (4) personen.

vervoer minivan of per jeep
LUXE (L) accommodatie: € 5785 (2) € 5095 (4)
MEDIUM (M) accommodatie: € 3665 (2) € 3035 (4)

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Welkom in Oeganda!

Op de luchthaven van Entebbe wordt u warm welkom geheten door onze professionele gids. Na een korte transfer naar uw hotel krijgt u een introductie van uw safari. Afhankelijk van uw aankomsttijd neemt u deel aan een stadstour. U bezoekt de bezienswaardigheden van de stad met de chauffeur/gids.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Ziwa Sanctuary, thuis van de neushoorns, en geniet u van een game drive. Vervolgens rijden we naar Gulu voor de overnachting. Onderweg passeren we dorpjes, plantages en prachtige natuur.

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Kidepo Valley National Park, bekend om zijn rijkdom aan wild en unieke en ongerepte cultuur. Onderweg zien we prachtige landschappen en veel wild in Kidepo Valley National Park en maken we kennis met de unieke Karamajong Cultuur. Onderweg stoppen we voor de lunch.

thumbnail

Dag 4

Een game drive is het meest sensationeel vroeg in de morgen, de kans is dan het grootst om de boomklimmende leeuwen te zien. Daarnaast is er een groot aantal andere dieren te bewonderen zoals olifanten, giraffen, zebra’s, struisvogels, luipaarden, cheeta’s, buffels en vele verschillende vogelsoorten. Na de lunch ontdekken we de unieke ongeschonden cultuur van de Karamanjong bevolking. Deze avontuurlijke interactieve tour laat hun traditionele manier van leven zien in hun eigen gemeenschap en is een hoogtepunt van een bezoek aan Kidepo National Park.

thumbnail

Dag 5

We rijden verder naar Murchison Falls National Park. Na de lunch gaan we naar de top van de watervallen, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Nijl. Bewonder de rivier die hier vanaf 1 kilometer wordt samengeperst naar een canyon van 7 meter waar het 150 meter naar beneden dondert, waardoor een prachtige regenboog ontstaat.

thumbnail

Dag 6

Ga in de vroege ochtend mee op een game drive op de noordelijke oever. Met hulp van de gids zult u olifanten, leeuwen, giraffen, Kaapse buffel, waterbok, hartebeest, bushbok en met wat geluk luipaarden kunnen vinden. Na de lunch vertrekken we voor een bootsafari stroomopwaarts op de kalme Victoria Nijl en varen we naar de basis van de watervallen waar wel op slechts tientallen meters van “Devil’s Cauldron’.

U ziet nijlpaarden, krokodillen en op de vlaktes kunt u waterbokken, olifanten en de Oeganda Kob zien grazen. Daarnaast heeft u kans dat u veel vogelsoorten zult zien zoals de goliath reiger, Egyptische gans, ijsvogel, neushoornvogel, aalscholver en de zeldzame schoenbekooievaar.

thumbnail

Dag 7

Na het ontbijt rijden we naar Hoima voor een overnachting onderweg.

thumbnail

Dag 8

Na een ontspannen ontbijt rijden we verder naar Fort Portal, gelegen in de schaduw van de “Mountains of the Moon” en bekend om de vele theeplantages. Vanuit dit pittoreske plaatsje rijden we verder naar Kibale National Park, onderweg passeren we de region van de kratermeren. Hier ontdekken we enkele kleine meren voordat we aankomen bij de lodge voor komende nacht.

thumbnail

Dag 9

Vandaag toont het woud haar geheimen tijdens een sensationele chimpansee tracking. Kibale Forest staat bekend om de grote verscheidenheid en hoogste concentratie van primaten in Oostelijk Afrika. Tijdens een begeleide wandeling door het tropische regenwoud gaat u op zoek naar de chimpansee, roodstaart aap, zwart-witte colobus en vele andere soorten. Na een smakelijke lunch gaan we naar Bigodi Swamp voor een totaal andere natuurwandeling. De Bigodi Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en is bekend om de rijke diversiteit aan vogels en primaten.

thumbnail

Dag 10

Na een heerlijke lunch gaan we naar het Queen Elizabeth National Park, het 2e grote nationale park in Oeganda volgens de mystical Rwenzori Mountain Range.

thumbnail

Dag 11

U begint de ochtend met een expeditie in Queen Elizabeth National Park waar u kans heeft om buffels te spotten, de Oeganda kob, bushbucks, gestreepte jakhalssen, gevlekte hyena’s, leeuwen, olifanten, een verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs de luipaard als u geluk heeft. Na de lunch geniet u van een unieke 2-uur durende bootcruise op het Kazinga Kanaal naar Lake Edward. Deze bootcruise is een paradijs voor fotografen, vogelaars en wildliefhebbers.

thumbnail

Dag 12

Na het ontbijt passeren we de zuidelijke sector van het nationale park, Ishasha, bekend om de boomklimmende leeuwen. ’s Avonds gaat u mee op game drive, waarbij u de gelegenheid heeft deze leeuwen en andere dieren te ontdekken.

thumbnail

Dag 13

Na het ontbijt rijden we naar Bwindi en geniet u van het wild dat we onderweg tegenkomen. Terwijl we door het groene landschap rijden, passeren we traditionele nederzettingen en prachtige panorma’s. In de namiddag komen we aan in Bwindi National Park, thuis van de bedreigde berggorilla’s.

Bwindi Impenetrable Forest National Park is door UNESCO aangewezen als World Heritage Site voor een van de rijkste ecosystemen in Afrika met een diversiteit aan soorten dieren. Het park is een habitat van ongeveer de helft van alle berggorilla’s ter werel en daarnaaste leven er chimpansees, colobus apen en veel verschillende vogelsoorten.

thumbnail

Dag 14

Deze ochtend wordt u zeer vroeg gewekt voor één van de meest opwindende wildlife ervaringen: de Gorilla Tracking. Er zijn nog slechts 880 berggorilla’s op de wereld. Na een avontuurlijke tocht door het ondoordringbare woud benaderen we het leefgebied van de gorilla’s. Het is absoluut de moeite waard, u zult ze van dichtbij zien eten, spelen en luieren zoals wij mensen doen. Een unieke en inspirerende belevenis die u niet mag missen! De gorilla is van nature verlegen en vredelievend en het is een onvergetelijke ervaring ze in hun eigen leefomgeving te bewonderen en fotograferen. Er zijn altijd parkwachters bij u die tevens meer vertellen over de flora en fauna en levensstijl van de gorilla’s.

thumbnail

Dag 15

Lake Bunyonyi is één van de diepste meren ter wereld en wordt omringd door vele eilanden en een prachtig landschap. Hier kunt u optimaal ontspannen. Als de tijd het toe laat kunt u deelnemen aan een boottocht naar de Batwa pygmeeën voor een culturele ervaring.

thumbnail

Dag 16

Vandaag eindigt uw reis door Oeganda. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Entebbe voor uw terugvlucht.

Goede reis!

Inbegrepen

• grondtransport met safari minibus of jeep
• brandstofkosten voor de gehele reis
• Engels sprekende chauffeur/gids
• entreekosten Nationale Parken
• ochtend, en avond game drives
• boottochten
• medium range accommodatie zoals beschreven
• oversteek met veerboot
• Forest walk
• Lunch en water voor onderweg
• government taxes
• transfers van/naar luchthavens

Uitgesloten

• USD 700 gorilla permit
• USD 200  chimpansee permit
• uitgaven van persoonlijke aard
• wasservice voor kleding
• telefoon
• vluchten
• visum Oeganda
• fooi
• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving