Bijzondere rondreis door ongerept Kenia

Bent u ook zo benieuwd naar het nog ongerepte Kenia? Deze zeer diverse rondreis van 14 dagen laat u naast de bekende hoogtepunten, ook een ongerept stukje Kenia zien. Deze rondreis is speciaal voor ons samengesteld door de schrijfster van de Kenia reisgidsen. Zij woont in Kisumu met haar gezin en heeft elke uithoek van het land bezocht.

De reis in het kort:

U gaat Kenia ontdekken door de ogen van de “locals”. Zo bezoekt u het enige stukje overgebleven regenwoud van centraal Afrika, Kakamega Forest, u maakt kennis met de verweesde olifantjes in Retiti Elephant Trust in het Namunyak reservaat. In Olpejeta kunt u de chimpansees bezoeken in het Jane Goodall opvangcentrum.  Spectaculaire game drives staan er op het programma in het schilderachtige Samburu reservaat en u maakt kennis met de grootste concentratie neushoorns in het Solio Game Reserve. Als kers op de taart sluit uit af met 3 volle dagen in het Maasai Mara Game Reserve.

Het tempo van deze reis is laag. Onderweg verblijft u drie keer drie nachten op dezelfde plek, dit zorgt ervoor dat u ontspannen kunt genieten van de de vele mooie en vaak nog onbekende, nieuwe hoogtepunten van Kenia.

periode 2024 per persoon
02 pers. 03 pers. 04 pers. 05 pers. 06 pers. 1 pk toeslag
vanaf € 4280 € 3835 € 3610 € 3450 € 3375 € 950
Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger voor transfer naar Trademark Hotel.

thumbnail

Dag 2

Vroeg in de ochtend ontmoet u uw gids en rijdt u naar het Samburu Game Reserve, de thuisbasis van een aantal diersoorten ten noorden van de evenaar, in het land van de kleurrijke Samburu, de naaste verwanten van de Maasai. Het  reservaat biedt een uniek uitzicht over de stompe heuvels en golvende vlaktes. De mix aan bos en grasland, met bomen die in de rivierbeddingen groeien,  biedt een uitstekend leefgebied voor de wilde dieren en vele vogelsoorten. Lunch wordt in de lodge geserveerd. Hierna vertrekt u voor een game drive die net zo lang duurt totdat de zon ondergaat.

thumbnail

Dag 3

Vandaag brengt u de dag door in het natuurreservaat en doet u tijdens het wild spotten, onvergetelijke indrukken op. Het reliëf dat je ziet in het landschap van Samburu, wordt veroorzaakt door de Ewaso Ng’iro rivier. Deze rivier ontspringt bij de uitlopers van het Aberdares gebergte. Dit gebergte ligt een paar honderd kilometer naar het westen. De Ewaso Ng’iro rivier verdwijnt in de uitsparing van het Lorian moeras. Het vogelleven is zeer divers met meer dan 380 geregistreerde soorten. Verder ziet u hier giraffen, Grevy’s zebra’s, olifanten, oryxen, Somalische nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. De gerenoek, is een sierlijke antilopensoort met een hele lange hals. Dit dier heeft zich aan de savanne heeft aangepast. De gerenuk drinkt niet, maar haalt het water uit voedsel.

thumbnail

Dag 4

In de ochtend verlaten we het Samburu reservaat en rijden we naar het Namunyak Wildlife Conservancy.  Hier bezoeken we de Retiti Elephant Trust. Een project dat zorgt voor verweesde en verlaten olifantjes. Niet alleen de olifantjes hebben er baat bij, maar het biedt ook inkomsten voor de lokale bevolking in dit gebied. De Reteti Elephant Sanctuary heeft ervoor gezorgd dat verschillende gemeenschappen in dit gebied samen werken en opkomen van de natuur en de toekomst veilig stellen voor de wilde dieren.

thumbnail

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar Ol Pejeta Conservancy, een prachtig privé wildreservaat en de thuisbasis van zeldzame diersoorten zoals de Beisa oryx, Rothschild’s giraffe en zwarte neushoorn. Tijdens de gamedrive laat Afrika u het hele scala aan Afrikaanse wilde dieren zien, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten en nijlpaarden. Bezoek de chimpansees van het Jane Goodall Instituut in Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary. Andere optionele activiteiten zijn wandelingen om vogels te spotten, paardrijden en rijden op een kameel (optioneel).

thumbnail

Dag 6

In de ochtend rijdt u naar Ngare Ndare Forest, een verborgen juweel van Noord-Kenia.  Het bos wordt vooral bezocht door de lokale bevolking die van het bestaan af weet. Ngare Ndare Forest staat vooral bekend om zijn azuurblauwe waterval en rotspoelen. Er zijn in dit gebied veel olifanten, het wandelen boven het bladerdak van de bomen en de aanwezigheid van vele olifanten. De bodem is bedekt met vele soorten mos en de  hoge bomen kronkelen richting de blauwe lucht.  Met moeite baant de zon zich een weg door de hangende takken. Het doet nog het meeste denken aan het woud waar in Tarzan slingerend aan lianen van boom tot boom springt. Ondertussen fladderen honderden vlinders op als je langs ze heen loopt. Op 10 meter boven de grond bevindt zich Ngare Ndare’s canopy walk. Het is een hangende loopbrug die je meeneemt over een afstand van 450 meter, door de kruinen van de hoogste bomen van het woud.

thumbnail

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u richting Solio. De “Solio Ranch” is een van de mooiste wildparken in Afrika. Dit ongerepte natuurreservaat heeft generaties lang geen enkele toerist gezien. Solio Game Reserve is een omheind privé wildreservaat, dat zich richt op het behoud van de neushoorns. Het Solio Game Reserve werd gesticht in 1970. De eigenaar schermde een groot deel van zijn land af en maakte het geschikt voor de bescherming en het fokken van de zwarte neushoorns in Kenia. Het programma is erg succesvol. Inmiddels worden neushoorns uit het Solio Game Reserve, uitgezet over heel Afrika. Naast ’s werelds grootste populatie witte neushoorns en bijna honderd zwarte neushoorns, wordt het Solio Reservaat bewoond door diverse andere wilde dieren zoals buffels, zebra’s, giraffen, oryxen, antilopen, Thompson’s gazellen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen. Het park biedt ook een van de beste kansen in Kenia om het schuwe luipaard te zien.  Ook leeuwen en cheeta’s leven hier, dit alles zorgt voor onvergetelijke game drives. In de namiddag kunt u deelnemen aan activiteiten bij uw hotel zoals paardrijden, natuurwandeling of tennis.

optioneel: U kunt ook naar het Aberdares gebergte rijden en Mount Satima beklimmen, met waanzinnige uitzichten over de omgeving. Deze trektocht begint op 3.300 meter hoogte waar we over een mooi Afrikaans alpenlandschap lopen. Het glooiende open terrein is zeer aantrekkelijk om te wandelen. Onderweg zijn wilde dieren te zien. De beklimming van de Satima piek (4001 meter) duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Hierna volgt een picknick lunch. Op heldere dagen zijn Mt. Kenya en Mt. Kilimanjaro aan de horizon te zien. Verder kunt u vanaf Mount Satima ook de omliggende meren Lake Naivasha en Lake Nakuru zien, net als de Daiga heuvels.

thumbnail

Dag 8

Na het ontbijt steekt u de evenaar over en rijden we naar het zuiden om te lunchen bij Thomsen Falls.  Hierna gaat de rit verder door de Rift Valley, de Grote Slenk, naar Lake Nakuru.  Lake Nakuru National Park werd ooit gesticht om de reusachtige zwermen flamingo’s te beschermen. Met meer dan 1 miljoen flamingo’s is de oever van het meer roze gekleurd. Bekijk het opmerkelijke wild in de rivier, zoals nijlpaarden en klauwloze otters.  Waterbokken, bohor rietbokken en zebra’s zwerven grazend langs de oevers. In de omringende bossen leven vandaag de dag zwarte en witte neushoorns. In 1987 waren er nog maar twee zwarte neushoorns over als gevolg van de verwoestende effecten van stroperij. Door een neushoornreservaat in het park te stichten en dit te kruisen met een fokkudde uit Laikipia, is de Kenya Wildlife Service (K.W.S.) erin geslaagd de neushoorns weer succesvol in het park te vermenigvuldigen.

Wildlife spotten is hier relatief eenvoudig en zal mogelijk zijn tot zonsondergang. In de bossen leeft een overvloed aan buffels, luipaarden, leeuwen, rothschildgiraffen en colobusapen.  In het struikgewas zijn vooral de eland antilope, steenbok, impala, Chandler rietbok en dikdiks veel geziene gasten. Kijk goed naar de keien want dit is de plek om de rots hyrax (“dassie”) en klipspringer te zien.  Een ander hoogtepunt van het park is het Euphorbia woud,  het grootste in Afrika.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u en rijdt u via de Kericho Tea farms naar Lake Victoria. In de namiddag bereikt wordt Kisumu bereikt. Hier kunt u het  Nationaal Museum bezoeken als het nog niet te laat is of gewoon relaxen. s “Avonds maakt u een boottocht bij zonsondergang en bezoekt u de Dunga Wetlands, een gebied vol papyrus planten. Als de nacht valt verandert het meer in een zee van lichtjes. Het lijkt zelfs op een stad, net als Kisumu, maar het zijn de vissers op Lake Victoria die ’s nachts werken.

thumbnail

Dag 10

s Ochtends rijdt u naar het Kakamega Forest National Reserve. Hier heeft de tijd stil gestaan. Het Kakamega woud is het enige stukje overgebleven inheems regenwoud in Kenia. Vroeger was heel Centraal Afrika bedekt met regenwoud zoals Kakamega. Dit prachtige woud is het thuis van verschillende zoogdieren waaronder bush pigs, reuzenbos egels, colobus apen, Debrazzar apen en potto’s. Het woud is een droom voor ornithologen omdat hier veel verschillende en  zeldzame vogelsoorten worden aangetroffen. Denk aan de grote blauwe turaco, de blauwkopbijeneter, Turners Eremomela, het geelbuikleliespreeuwoog, de Afrikaanse vogelverschrikker, de Petits koekoeksschreeuw en vele andere.

thumbnail

Dag 11

Vandaag rijden we naar het Maasai Mara Game Reserve. Dit reservaat dankt haar naam aan de “gevlekte vlaktes”, Mara in Maa taal. Dit is de thuisbasis van de grootste concentratie grote zoogdieren en wordt algemeen erkend als Afrika’s ultieme wildreservaat. Het park is de noordelijke uitbreiding van het enorme Serengeti-Mara ecosysteem, beroemd om zijn jaarlijkse migratie van gnoes.

Onderweg naar de lodge genieten we van een game drive. Eenmaal aangekomen wacht ons een een warme lunch. Later in de middag kunt u genieten van een gamedrive op deze magische en spectaculaire plek. De prachtige landschappen, eindeloze vlaktes en de meest overvloedige variëteit aan wilde dieren waar ook ter wereld, zullen een diepe indruk op u maken.

thumbnail

Dag 12 – 13

Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om dit grote reservaat grondig te verkennen. U kunt olifanten, giraffen, leeuwenfamilies en duizenden impala’s, topi’s, grants en Thomson’s gazellen zien. Vogels zijn er in overvloed, waaronder ook migrerende vogels. In het totaal zijn er 450 vogelsoorten geregistreerd waaronder 57 roofvogels.

De Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes die van de Serengeti vlakten op zoek gaan naar water en gras. U krijgt de kans om een Maasai dorp te bezoeken en te genieten van het entertainment van Maasai dansers. Terwijl u in Mara bent, heeft u de optie om boven het Mara-Serengeti ecosysteem te zweven aan boord van een heteluchtballon, gevolgd door een gourmet champagne ontbijt (tegen extra kosten).

thumbnail

Dag 14

Na een vroege ochtend game drive en ontbijt, rijden we terug naar Nairobi. Hier genieten we van een late lunch voordat uw gids u naar de luchthaven brengt voor uw vlucht naar huis, of naar de kust van Kenia voor een strand verlenging.

 

Inbegrepen

Accommodatie en maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving.
Vervoer in een minibus met pop-up dak
diensten van een Engels sprekende chauffeur-gids.
Game drives en entreegelden voor de de genoemde parken
Alle belastingen en toeslagen van de overheid
mineraalwater tijdens de game drives.
alle genoemde transfers, ook van/naar de luchthaven
gegarandeerde zitplaats aan het raam
radiocommunicatie in elk voertuig igv nood
extra tijdens tour wildlife boeken, steunzakken voor camera’s / fotografie, verrekijker

Uitgesloten

visumkosten USD 50 voor een e-visa
reis, – annuleringsverzekering (verplicht)
persoonlijke uitgaven
fooien en vergoedingen aan hotel, lodges, kamppersoneel en chauffeur-gids(en)
alcoholische en niet-alcoholische dranken.
toeslag tijdens Pasen, Kerstmis en Nieuwjaar.
wasserij service