De mooiste plekken van KwaZulu Natal Zuid-Afrika

Deze reis neemt u mee langs de hoogtepunten van de mooie provincie Kwazulu Natal. Het begint met de indrukwekkende goudkleurige bergen bij Golden Gate National Park die overgaan in de “Barrier of Speers” van de Drakensbergen. Fossielen, prachtige vergezichten, wandelingen, natuur en rust en ruimte, dat is wat jullie zullen ervaren in dit deel van Zuid-Afrika. Tijdens de overnachting in de Drakensberg voelt het alsof je op het dak van de wereld verblijft. U bezoekt de Nelson Mandela Capture Site bij Howick en geniet van ambachtelijke kazen en chocolade in het Midlands Meander gebied.
Via de Dolphin Coast met overnachtingen in het gezellige plaatsje Ballito, rijdt u richting de natuurparken  Hluhluwe Imfolozi en de iSimangaliso Wetlands voor drie “glamping” onvernachtigen in Hluhluwe Bush Camp.  Ook in Tembe Elephant Park slaapt u drie nachten zodat alle tijd heeft om de olifanten te zien en de vele bijzondere vogels in deze uithoek van Zuid-Afrika. Hierna rijdt u via Ghost Mountain Inn, waar u geniet van natuur,- en culturele wandelingen, terug naar Johannesburg.

Uitbreiden? Vanuit Ghost Mountain Inn kunt u via eSwatini en zuidelijk Krugerpark terug rijden naar Johannesburg.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.

Prijs 2024:
bij 2 personen € 1845 per persoon

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Aankomst op Johannesburg in de avond, overnachting in City Lodge OR Tambo hotel dat binnendoor vanuit de aankomsthal is te bereiken.

thumbnail

Dag 2

Huurauto ophalen en rijden naar Golden Gate National Park voor twee overnachtingen met uitzicht op de Brandwag berg. Tip: stop voor lunch in het gezellige plaatsje Clarens.

thumbnail

Dag 3

Vroeg op voor de mooiste foto’s! Rijdt alle  “loops” in het park en geniet van de de vele uitzichtpunten. Stop bij de “vulture hide” en ga op zoek naar deze prachtige roofvogels.

thumbnail

Dag 4 – 5

De komende dagen brengt u in alle stilte door op één van de mooiste plekken van de Drakensberg. Deze plek ligt zo afgelegen dat je er alleen met een 4×4 kunt komen. De manager van de lodge haalt u op in de vallei met zijn 4×4 transfervoertuig. Na ongeveer een uur rijden komt u aan op een plek die met moeite in woorden is te omschrijven.  Als je van de natuur en wandelingen houdt, wil je hier nooit meer weg. Voor iedereen die de rest van de wereld even achter zich wil laten, is Greenfire lodge in de Drakensbergen de ultieme plek!

thumbnail

Dag 6

Op doorreis naar de kust van KwaZulu Natal maakt u een stop in de Midlands en geniet u van heerlijke maaltijden en uitstekende gastvrijheid bij Granny Mouse.

thumbnail

Dag 7 – 8

Na het ontbijt rijdt u richting de kust. Onderweg bezoekt u indrukwekkende monument van Nelson Mandela bij de plek waar hij destijds gevangen is genomen. Bekijk de interessante expositie. Een andere bijzondere plek is te vinden in Howick, waar de gelijknamige waterval 100 meter de diepte in klettert. Aan de voet van de falls is een gezellige lokale markt waar je arts & crafst kunt kopen. Hierna rijdt u verder naar de kust voor twee dagen aan het strand in het gezellige plaatsje Ballito.

thumbnail

Dag 9

U vervolgt u weg langs de kust naar het Noorden. De komende drie nachten gaat u genieten van “glamping” in de wetlands, bij Hluhluwe Bush Camp. Wij hebben samen met de eigenaresse een programma samengesteld voor tours naar de mooiste plekken in de omgeving. Op de dag van aankomst geniet u van een twee uur durende Hippo & Croc tour over de rivier bij het plaatsje St Lucia.

thumbnail

Dag 10

Vandaag rijdt u naar de ingang van “de oudste Wildtuin van Afrika”, Hluhluwe Imfolozi Game Reserve.
Vanaf hier vertrekt een 8 uur durende tour, in open safari auto, door het prachtige park. Alle dieren van de Big Five zijn hier te vinden, te weten de olifant, de leeuw, het luipaard, de buffel en de neushoorn.

thumbnail

Dag 11

Vandaag rijdt u door het mooie iSimangaliso Wetlands Park naar Sodwana Bay aan de kust. Hier liggen de snorkelspullen voor u klaar en neemt de gids u mee voor een 2 uur durende snokeltocht.

thumbnail

Dag 12 – 14

Vandaag rijdt naar Tembe Elephant Park voor een verblijf van 3 nachten op basis van volpension en twee game drives per dag.

thumbnail

Dag 15 – 16

U rijdt in zuidelijke richting, met de indrukwekkende Lebombo Mountains aan uw rechterhand. Uw bestemming voor vandaag is Ghost Mountain Inn. U verblijft hier de komende twee nachten. Deze lodge is een heerlijk plek om te ontspannen en voor diegene die activiteiten willen ondernemen is alles in de buurt goed bereikbaar. Misschien met een boot het water op om de olifanten in het meer te zien badderen? Of een bezoek aan het Zulu dorp waar één van de medewerkers van de lodge is opgegroeid. Ook de wandelingen in het gebied met gids zijn erg populair bij de bezoekers.
Onder tabblad “documenten” zijn alle activiteiten terug te vinden.

thumbnail

Dag 17

Uw laatste stop is in Piet Retief bij het landelijke Dusk to Dawn Guesthouse. Het is mogelijk om deze reis hier met 3 nachten te verlengen en terug te rijden via Eswatini en de zuidkant van het Kruger National Park.

 

thumbnail

Dag 18

Vandaag is het uw laatste dag in het mooie Zuid-Afrika. Op uw gemak rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg. Hier levert u de huurauto in voor het vertrek van uw vlucht.
Goede reis!

Inbegrepen

18 dagen Europcar Group M small SUV automaat Toyota Urban Cruiser (of gelijkwaardig)
supercover, kilometers, extra bestuurder, cross border eSwatini, volledig afgekocht eigen risico
17 nachten in 3 of 4 sterren accommodatie, 17x ontbijt, 5x lunch 5x diner
6 game drives bij Tembe Elephant Park
1  game drive van 8 uur incl. lunch en gate fee  in Hluhluwe Imfolozi
twee uur durende Hippo & Croc Tour in St. Lucia
twee uur durende snorkel excursie bij Sodwana Bay
uitgebreide reisbeschrijving/routebeschrijvingen plus A4 wegenatlas 80 blz.
dag-tot-dag programma van uw reis op smartphone of iPad

Uitgesloten

intercontinentale vlucht naar Johannesburg
Reis-, en annuleringsverzekeringen (verplicht!)
maaltijden welke niet staan genoemd
optionele tours Ghost Mountain Inn
nationale park fee Golden Gate ZAR262 pppd
nationale park fee Drakensberg ZAR262 pppd
gate fee en community fee (contant aan gate)  1x ZAR 100pp ZAR70 pp
Navigatie systeem. TIP: gebruik maps.me is gratis en geen roamingkosten