Big Five of Botswana – standaard

Een complete en gevarieerde 11-daagse rondreis naar alle safarigebieden van Botswana. U verblijft in bijzondere en comfortabele 3* lodges en tented camps.

Met de term Big Five werden in vroeger tijden de vijf moeilijkste dieren om op te jagen bedoeld: de olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn. In deze reis echter bedoelen we daarmee de vijf safarigebieden in Botswana. Waar u overigens een grote kans heeft (in elk geval vier van) de Big Five-dieren te zien. Van de gortdroge Kalahariwoestijn vliegt u naar de waterrijke Okavango Delta, om de reis te eindigen in het noorden, tussen de duizenden olifanten van Chobe.
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanuit Maun vliegt u naar de rand van het Central Kalahari Game Reserve, waar uw lodge is gelegen. Het Central Kalahari Game Reserve (CKGR) is het grootste reservaat van Botswana. Hier leven de vermaarde Kahalari-leeuwen met hun zwarte manen, springbokken, gemsbokken (oryx), elanden en nog vele andere dieren die in de doorgaans gortdroge woestijn kunnen overleven. Het meeste wild is te vinden in de omgeving van Deception Valley. Naast game drives en night drives is een wandeling met een San (‘Bosjesman’) gids een absolute aanrader. Hij vertelt u alles over de geschiedenis, cultuur en overlevingstechnieken van het San-volk, de oudste bewoners van Botswana.

thumbnail

Dag 3 – 4

U vliegt ’s morgens terug naar Maun, waarna een transfer volgt naar uw volgende camp aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park. Uw camp ligt aan de Boteti rivier, waar de grote kuddes migrerende zebra’s en wildebeesten (gnoes) zich in de droge wintermaanden ophouden. Olifanten kunt u het hele jaar door tegenkomen, net als de vaste bewoners van de rivier, de nijlpaarden en krokodillen. U maakt de komende dagen game drives in Makgadikgadi aan de overkant van de rivier of u kunt een dagtrip maken naar het Nxai Pan National Park.

thumbnail

Dag 5 – 6

U laat de droge Kalahariwoestijn achter u en brengt de komende dagen door in de Okavango delta. Het accent ligt de eerste twee dagen op wateractiviteiten. Met uw privégids verkent u de eilandjes in de omgeving van uw camp per mokoro (kano) en te voet.

thumbnail

Dag 7 – 8

U vliegt naar uw volgende camp op het vasteland, in een privéconcessie aan de rand van het Moremi Game Reserve. U verblijft in een zeer wildrijk gebied en heeft dan ook goede vooruitzichten voor spectaculaire game drives. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan het nabij gelegen dorpje Khwai en kennismaken met de lokale bevolking.

thumbnail

Dag 9 – 10

De laatste chartervlucht van deze reis brengt u naar Kasane, waarna u naar uw camp in het Chobe Forest Reserve wordt gebracht. Dit reservaat grenst aan het westen van het Chobe National Park, in het uiterste noorden van Botswana. Een gebied dat bekend staat om zijn enorme kuddes olifanten en buffels; u kunt zomaar tussen honderden dieren terecht komen. Het noorden van Chobe wordt begrensd door de Chobe rivier, waarop u een boottocht kunt maken. Nijlpaarden, krokodillen, vele bijzondere vogels houden zich op in en aan de oevers van de rivier. Aan het einde van de middag wordt u daarnaast getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

thumbnail

Dag 11

Na de ochtendsafari en het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kasane, waar de reis eindigt. Vanaf hier vliegt u via Johannesburg terug naar huis, of start uw verlengingsarrangement.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfer van Maun naar Meno-a-Kwena en v.v.
* 10 overnachtingen in lodges en tented camps
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)