Zuid-Afrika groepsreis langs de Regenboog route

Zuid-Afrika wordt niet voor niets de Regenboognatie genoemd. Het land is een smeltkroes van volkeren die inmiddels allemaal in harmonie samen leven. Tijdens deze kleinschalige groepsreis gaat u het allemaal ontdekken. De reis begint in Johannesburg en eindigt in Kaapstad.

In het Krugerpark gaat u op zoek naar de Big Five. U vergaapt zich aan de spectaculaire Drakensbergen en gaat 50 jaar terug in de tijd in het koninkrijkje Eswatini. Via de Tuinroute, waar vele unieke bloemen, planten en boomsoorten zijn te vinden  rijden we naar de mooiste stad van het Afrikaanse continent, Kaapstad. Een zeer diverse reis met gegarandeerde vertrekdata in een klein gezelschap van maximaal 12 personen.

reiscode SAa17, bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

* Kruger National Park – game drives
* Swaziland/eSwatini – bergwandelingen
* Zululand – game drives & cultureel dorp
* Drakensbergen – bergwandelingen
* Wild Coast – strandwandelingen & Xhosa cultuur
* Tuinroute – boswandelingen, stranden, dolfijnen en walvissen
* Kaapstad – Cape Point & Tafelberg

€ 2550 per persoon in 2024
toeslag eenpersoonskamer € 510,-
(solo reizigers kunnen een kamer delen en betalen geen toeslag)

bekijk de virtuele versie van deze reis met alle accommodatie details, informatie over alle bezienswaardigheden en vertrekdata onder tabblad “documenten”

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

dag 1 – 2

Vanuit Johannesburg vertrekken we om 06:30 uur richting Mpumalanga waar bergen, spectaculaire passen, valleien, rivieren, watervallen en bossen het landschap kenmerken. We genieten van het uitzicht vanuit God’s Window, voordat we afdalen naar het “Lowfeld”en op weg gaan naar onze game lodge op de grens van het Kruger NP.
De volgende ochtend staan we vroeg op voor een volle dag wild spotten in het Kruger National Park. In de late namiddag keren we terug naar onze lodge en genieten van de ondergaande zon op de Drakensbergen.  Neem een  duik in het zwembad en na een stevige maaltijd val je in slaap met de geluiden van Afrika.

 

thumbnail

dag 3

We strekken onze benen tijdens een korte ochtendwandeling om de omringende bush te verkennen voordat we weer het Kruger NP inrijden en naar het Zuiden gaan. Kruger NP, het grootste wildreservaat in Zuid-Afrika, heeft ’s werelds grootste concentratie van soorten dieren en maar liefst  16 verschillende ecosystemen. Spannende game drives bieden ons uitstekende mogelijkheden om wild te spotten. Spot de “Big 5” (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) en vele andere dieren in deze echte Afrikaanse wildernis.

thumbnail

dag 4

Malolotja Nature Reserve in het bergachtige Koninkrijk Swaziland/eSwatini is onze volgende bestemming. Bekend om haar grote verscheidenheid aan habitats, gebieden met korte grassen tot dichtbegroeide delen langs rivieren, loofbossen en savannen. We verkennen het reservaat te voet en genieten van het fantastische uitzicht op de bergen. We relaxen rond het  kampvuur en genieten van diner voordat we gaan slapen in onze berghutten.

thumbnail

dag 5 – 6

We bezoeken een ambachtsmarkt in de buurt van Mbabane met een scala aan handgemaakte producten en ook een lokale medicijnman! We keren terug naar Zuid-Afrika en gaan naar onze lodge in een privé wildreservaat in het Msinene natuurreservaat. Hier maken we een wandeling door het bushveld met een lokale gids door het gebied rond de Msinene rivier. We spotten vogels  en wild. We zien veel Nyala’s, nijlpaarden en hopelijke zien we ook het schuwe luipaard. Al deze dieren komen voor in dit wildreservaat. De volgende dag maken we een game drive in Hluhluwe Game Reserve, dat een veilige haven is voor de bedreigde neushoorn. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een moderne lokale Zulu-gemeenschap. Ontspan in de late namiddag met een koud drankje terwijl u geniet van het uitzicht over het reservaat vanuit de lodge.

thumbnail

dag 7 – 8

De Drakensbergen of “uKhahlamba” – de Barrière der Speren, is een spectaculair berggebied van wel 200 kilometer lang, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vanuit Zululand trekken we verder zuidwaarts naar de voet van deze bergen, waar we twee nachten in pittoreske cottages overnachten. We brengen tijd door met wandelen langs prachtige bergstroompjes, of gewoon genieten van de adembenemend mooie uitzichten. Op weg naar de Drakensberg bezoeken we de Nelson Mandela Capture Site, de plek waar Nelson Mandela werd opgepakt om vervolgens 27 jaar in de gevangenis door te brengen. De tentoonstelling bij het monument is uitermate interessant en we betuigen dan ook respect…aan deze grote man.

thumbnail

dag 9 – 10

The Wild Coast blijft een relatief ongerept paradijs met mooie natuur, een grillige kustlijn, glooiend heuvellandschap en dichte bossen. We overnachten in het plaatsje Kei Mouth en de volgende dag is vrij om het gebied te verkennen. U kunt de lokale dorpelingen ontmoeten of naar het strand te gaan.

thumbnail

dag 11

Het Addo Elephant National Park werd in 1931 opgericht om de laatste 11 wilde olifanten te beschermen tegen uitroeiing. Vandaag de dag zwerven er meer dan 600 olifanten door het gebied. Het park biedt ook uitstekend mogelijkheden om de zwarte neushoorns, Kaapse buffels, leeuwen en luipaarden te spotten. Ook een groot aantal andere grote en kleine zoogdieren en meer dan 400 vogelsoorten in het grotere parkgebied.

thumbnail

dag 12 – 13

De komende twee nachten verblijven we in Bayview hotel in Plettenberg. Op dag 12 bezoeken we het Tsitsikamma National Park . Het Tsitsikamma National Park omvat 80 km spectaculaire zee en landschappen; een afgelegen bergachtig gebied met afgelegen valleien, kustbossen met diepe rivierkloven die naar zee leiden. Op dag 13 is er de keuze in de ochtend voor een optionele boottocht door de baai op zoen naar de dolfijnen en walvissen (seizoen walvissen juni – november). Anderen kunnen de boetiekjes in het centrum bezoeken, of genieten aan het strand. In de middag gaan we met de hele groep wandelen in het prachtige Robberg natuurreservaat. Het reservaat dankt zijn naam aan de vele pelsrobben die hier op het strand liggen te genieten van de zon.

thumbnail

dag 14

Onder weg naar Hermanus maken we een stop in het idyllische Knysna. Hermanus staat bekend als de beste plek ter wereld waar je de walvissen vanaf het vaste land kunt zien. Van juni tot november komen de Zuidkaper walvissen uit de zuidelijke oceanen om te kalven en te paren in de ondiepe wateren rond de Kaap. In het walvisseizoen maken we een wandeling langs deze prachtige kustlijn. In de zomer maanden verkennen we het bloeiende fijnbos in Fernkloof Nature Reserve. Geniet van een avondmaaltijd in een lokaal restaurant (eigen kosten).

thumbnail

dag 15 – 16

Kaapstad is een van de meest pittoreske steden ter wereld, met de majestueuze Tafelberg  die altijd op de achtergrond te zien is. Op weg naar Kaapstad bezoeken we Stellenbosch, Zuid-Afrika’s beroemde wijngebied, voor een wijnproeverij (eigen kosten) en een rondleiding door de wijnkelders. De “moederstad” heeft vele attracties; we nemen een kijkje in de haven van Hout Bay, bezoeken Cape Point en genieten van de beroemde stranden en het V&A Waterfront. We proeven van de lokale gerechten in verschillende restaurants in de stad. (eigen kosten).

thumbnail

dag 17

In de ochtend beklimmen we de Tafelberg, met een panoramisch uitzicht over Kaapstad, de baai en Robben Eiland. Na het verkennen van de hoogtepunten van de Rainbow Nation nemen we een laatste kijkje in Kaapstad en winkelen we in de middag nog wat curiosa voordat de tour om 18.00 uur eindigt bij het guesthouse.

Inbegrepen

  • 16 nachten verblijf in kleine lodges en guesthouses
  • 16 ontbijten, 12 lunches en 11 diners
  • Professionele safarigidsen
  •  Vervoer in minibus / safaritruck
  • Entreegelden voor genoemde nationale parken

Uitgesloten

  • Internationale vlucht Johannesburg/ Kaapstad
  • eventueel 1e overnachting Johannesburg indien late aankomst KLM
  • maaltijden welke niet zijn genoemd, reken op € 7 lunch en € 15 diner
  • fooien
  • wasservice

 

Video's

comfortabele safari truck

Beste uitzicht voor mooiste foto’s, tenten gaan niet mee op deze trip.