Kampeersafari Avontuurlijk Namibië

Kamperen is voor velen de ultieme manier om Afrika echt te beleven. Namibië is een land dat zich hiervoor uitstekend leent. De auto’s zijn speciaal uitgerust met één of twee daktenten en een kampeeruitrusting voor maximaal vier personen. De campings variëren van zeer eenvoudig tot luxe met eigen sanitair, zwembad en kampwinkel. De campings die bij een lodge horen, liggen daar ver genoeg vandaan om de privacy te kunnen garanderen, maar dichtbij genoeg om van de faciliteiten (zoals restaurant, bar en zwembad) gebruik te kunnen maken. Uw auto heeft vierwielaandrijving dus ook op minder begaanbare, spectaculaire wegen kunt u het avontuur rustig aangaan. Zo komt u nog eens op plekjes waar anderen moeten afhaken. En dat is toch precies wat u wilt?

Tijdens deze reis doet u alle bekende, maar ook minder bekende plaatsen in Namibië aan. Alle campings zijn vooraf geserveerd, zodat u uw tijd maximaal kunt besteden aan activiteiten, excursies en bezienswaardigheden bezoeken.

Uw auto is uitgerust met één daktent (voor 2 personen) of twee daktenten (voor 4 personen), koelkast, slaapzakken, kussens, keukengerei, gascilinder, tafel en stoelen. Alle kampeerplaatsen hebben sanitaire voorzieningen.

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 2.243,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 2.513,-
Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer en één tweepersoonstent

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Nadat u bent aangekomen op de internationale luchthaven van Windhoek, wordt u naar het depot gebracht waar uw auto voor u klaarstaat. Na een uitgebreide uitleg krijgt u de sleutels overhandigd waarna de middag ter vrije besteding is om de stad te verkennen of alvast wat boodschappen te doen. Aan het einde van de middag heeft u een ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger, die u uw luxe travel planner overhandigt met routebeschrijvingen, vouchers en allerhande informatie van die belang is voor uw reis. De reis wordt nog even met u doorgenomen en de laatste tips uitgewisseld. Ga vanavond bijvoorbeeld dineren in Joe’s Beerhouse, een bekend restaurant waar lokalen en toeristen elkaar ontmoeten.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt gaat uw avontuurlijke reis door dit afwisselende land beginnen. U rijdt naar het zuiden en zult al snel het rode zand en de gele grassen van de Kalahari zien. Aan de rand van de zuidelijke Kalahari, te midden van rode zandduinen, in een gebied waar diverse dieren leven – zoals giraffen, zebra’s, oryx, struisvogels, springbokken en cheeta’s – ligt uw camping. Indien gewenst kunt u ’s middags deelnemen aan één van de activiteiten die er worden georganiseerd.

thumbnail

Dag 3 – 4

De route voert u vandaag door schaarse vegetatie, heuvels en eindeloze rotsplateaus naar het Kokerbomenbos (Quiver Tree Forest). Hier vindt u op één plek meer dan 250 van deze inheemse aloë boomsoort. U reist verder naar het zuiden waar de reis vandaag eindigt bij de Fish River Canyon. Deze kloof is ontstaan door miljoenen jaren van erosie door water en wind. De ruige harde rotsachtige vlakte is begroeid met vegetatie die goed kan overleven in de droogte en wordt gezien als één van de natuurwonderen op aarde. Deze twee dagen heeft u volop de gelegenheid de indrukwekkende Fish River Canyon te ontdekken.

thumbnail

Dag 5 – 6

U kunt vandaag kiezen uit de lange of de korte route naar Aus. De lange route rijdt met de wijzers van de klok mee langs de Fish River Canyon, de Oranjerivier en het Huib Plateau. Hier vindt u de grootste variëteit aan woestijnplanten ter wereld. De korte route gaat alleen via de noordkant van de canyon. Uw camping ligt in Klein-Aus Vista, een gebied met een werkelijk adembenemend landschap. U verblijft hier twee nachten, zodat u voldoende tijd heeft de omgeving te verkennen. Ga zeker naar Kolmanskop, nog voor Lüderitz gelegen. Dit is een spookstadje dat is ontstaan nadat de eerste diamanten hier waren ontdekt in 1908. Nu is het volledig verlaten en half verdwenen onder het woestijnzand, wat fotogenieke beelden oplevert. Rijd daarna door naar Lüderitz voor de lunch en een prachtig uitzicht bij het Diaz Cross. Op de terugweg naar uw camping ziet u misschien wel de wilde paarden waar dit gebied bekend om staat.

thumbnail

Dag 7 – 8

De reis gaat verder in noordelijke richting naar de Namib woestijn. Dit is de oudste woestijn ter wereld. Het Namib Naukluft Park is een groot beschermd natuurgebied dat begrensd wordt door de Atlantische Oceaan. Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Namibië, de zandduinen van Sossusvlei, zijn in dit park gelegen. Ga de volgende ochtend vroeg op pad om de ochtendzon over de duinen te kunnen bekijken. Naarmate de temperatuur oploopt, veranderen de duinen van kleur, van dieprood en roestbruin naar goudgeel. Ook aan het einde van de middag kunt u genieten van een prachtig kleurenpalet. Een bezoek aan Deadvlei is ook de moeite waard. Hier omringen de duinen een opgedroogd meer. De zwartgeblakerde bomen, de gebarsten witte aardkorst, de rode duinen en de blauwe lucht zijn een lust voor het oog van elke fotograaf. Bij de ingang van het park ligt de Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof die uitgeslepen is door de Tsauchab rivier, waarin u in de droge wintermaanden een wandeling kunt maken.

thumbnail

Dag 9 – 10

Vandaag gaat u op weg naar Swakopmund. Onderweg passeert u de ruige bergpassen Gaub en Kuiseb. Swakopmund is een aangename kustplaats tussen de Namib woestijn en de koele Atlantische Oceaan. De tweede grootste stad van het land is zeer geliefd bij toeristen en heeft nog een Duits karakter als overblijfsel uit de koloniale tijd. U kunt hier lange strandwandelingen maken, maar ook deelnemen aan één van de vele activiteiten. Denk daarbij aan boottochten, woestijntours, rondvluchten of quad biking.

thumbnail

Dag 11

U laat de Atlantische Oceaan achter u en rijdt door naar Damaraland, een geologisch zeer divers gebied. Hier lopen wilde dieren als neushoorns, woestijnolifanten en giraffes vrij rond, zoals ze dat honderden jaren geleden ook deden. De bekendste bezienswaardigheid in dit gebied zijn de rotstekeningen van Twyfelfontein. Meer dan 2.500 afbeeldingen van dieren en mensen zijn eeuwen geleden door San (‘Bosjesmannen’) in de rotsen gekerfd en prijken nu op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Laat een gids u hier alles over vertellen. Een bezoek aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, vlakbij Twyfelfontein gelegen, loont zich vooral in de late namiddag bij het licht van de ondergaande zon.

thumbnail

Dag 12 – 13

Een vroege start om de hitte later op de dag zoveel mogelijk voor te zijn. Er staat een mooie route op het programma door een prachtig ongerept gebied met unieke flora en fauna, waar niet veel toeristen komen. Via Palmwag rijdt u naar Khowarib in de omgeving van Sesfontein, waar u twee nachten kampeert. U bevindt zich in een gebied waar veel Damara wonen. Ook kunt u er een ontmoeting met Himba’s verwachten. In de omgeving van Khowarib vindt u diverse uitdagende 4×4 wegen. Wees goed voorbereid als u de uitdaging aan wilt gaan!

thumbnail

Dag 14

U rijdt terug naar Palmwag, waarna u afslaat naar de Grootbergpas. Geniet van een kopje koffie en het uitzicht in de Grootberg Lodge en rijd dan verder, via Kamanjab, naar uw camping aan de zuidrand van Etosha. Bent u geïnteresseerd in de Himba-cultuur? Breng dan een bezoek aan de Himba gemeenschap die op de boerderij Rustig leeft.

thumbnail

Dag 15

De komende dagen staan in het teken van safari’s in het wereldberoemde Etosha National Park. U zult met alle delen van het park kennismaken en vandaag begint die kennismaking in het westen van het park. Dit gedeelte is het minst druk bezocht en is qua landschap ook anders dan het oostelijke deel.

thumbnail

Dag 16

Etosha behoort tot de meest wildrijke en diverse natuurparken ter wereld. Er komen in het park meer dan 110 verschillende soorten zoogdieren en zeker 300 vogelsoorten voor. De dieren verzamelen zich graag bij de diverse drinkplaatsen in het park. Als u de tijd neemt om daar een poosje stil te staan, kunt u vanuit het niets ineens allerlei soorten dieren tevoorschijn zien komen die hun dorst komen lessen. De immens grote Etosha Pan, die een groot deel van het park beslaat, is te zout voor de dieren, maar trekt na de regentijd wel duizenden flamingo’s aan. Ook de restcamps waar u kampeert, beschikken over een grote drinkplaats. Deze is verlicht, zodat u ook ’s avonds het wild hier kunt observeren. Vandaag verblijft u in het centrale / zuidelijke deel van het park.

thumbnail

Dag 17

U kunt er de hele dag over doen om naar het oosten van het park te rijden.  Ga ’s morgens zo vroeg mogelijk op pad, want in de vroege ochtend- en de late namiddaguren heeft u de grootste kans om dieren te spotten. Voor zonsondergang verlaat u het park via de Von Lindequist Gate en slaat daarna meteen af naar het privéreservaat Onguma. Hier is uw camping gelegen.

thumbnail

Dag 18 – 19

De reis nadert zijn eind en heeft nog één tussenstop halverwege Etosha en Windhoek, het Waterberg Plateau Park. Onderweg passeert u Lake Otjikoto, één van de twee natuurlijke meren in Namibië. Met een diepte van meer dan 100 meter, is dit tevens één van de diepste meren van zuidelijk Afrika. Daarna doemt het Waterberg Plateau op als een enorm fort boven de weidse vlakte. Het gebergte is één van de meest schilderachtige natuurgebieden van Namibië en zandstenen kliffen die bij het licht van een ondergaande zon prachtig roodgoud kleuren. Maak een wandeling in het park of boek een zoektocht naar neushoorns.

thumbnail

Dag 20

Het laatste traject eindigt bij het verhuurkantoor in Windhoek, waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens wordt u naar de luchthaven gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar huis. Daarmee is een einde gekomen aan een afwisselende, avontuurlijke rondreis door Namibië.

Inbegrepen

• Meet & Greet bij aankomst
• Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
• VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
• 3 overnachtingen in vermelde guesthouses
• 16 overnachtingen op campings
• 3 x ontbijt
• Huurauto Toyota / Ford 4×4 double cab (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico
• Daktent en kampeeruitrusting voor 2 personen
• Transfers van/naar het autodepot

Uitgesloten

• Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
• Overige maaltijden en drankjes
• Optionele activiteiten/excursies
• Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
• Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS)
• Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)