Wandelsafari kleine groep met gids Zuid-Afrika

Een safari in Zuid-Afrika met de focus op wandelen. Tijdens het wandelen verkennen we een aantal culturele bestemmingen in Zuid-Afrika, inclusief een bezoek aan het prachtige Koninkrijk eSwatini (Swaziland). De routes lopen door fascinerende natuurgebieden.

Dit is een actieve vakantie en de wandelingen variëren van ontspannend tot uitdagend. Een uniek avontuur voor iedereen die houdt van wandelen tijdens zijn vakantie. We bezoeken onder andere, Pilgrims Rest een oud mijnstadje, de wildreservaten van Zululand en Kruger, de “Battle Fields” van Dundee en de majestueuze Drakensbergen.

Een essentieel onderdeel van deze safari is participatie. Van het dragen van je eigen tas naar de kamer tot het inpakken van de truck in de ochtend – het maakt allemaal deel uit van het avontuur. De reisleiders bereiden zoveel mogelijk de maaltijden voor, maar wij vragen de reizigers om (bij toerbeurt) te helpen met de afwas. Er zijn enkele langere reisdagen, wat betekent dat we ’s morgens vroeg moeten beginnen. Dus dan is het alle hens aan dek om de dag zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

reiscode JJa14

Bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

Highlights

* Mpumalanga – Panorama Route sight seeing
* Kruger National Park – game drives en bush walk
* eSwatini – bergwandelingen, cultureel avontuur
* KwaZulu Natal – wandeling, game drive en musea
* Drakensbergen – bergwandelingen

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1 – 2

We verlaten Johannesburg en rijden oostwaarts naar Mpumalanga. In de namiddag bezoeken we het goudmijnstadje Pilgrims Rest en het uitkijkpunt over God’s Window. We strekken onze benen tijdens een korte wandeling vanaf Mac Mac Pools en gaan dan op weg naar onze chalets aan de rand van de kloof.

De volgende ochtend staan we vroeg op voor onze eerste lange wandeling bij de Blyde River. We wandelen van de rand van de kloof naar beneden de canyon in met uitzicht op de Three Sisters en de rivier, voordat we weer terug gaan. Na de lunch brengen we de middag door met het verkennen van het bos en de watervallen die van Mpumalanga een prachtige bestemming maken. Een spannende optionele activiteit is de Graskop Gorge Lift, die je naar beneden brengt voor een wandeling door het weelderige Afromontane* woud eronder (eigen kosten).

*uitgestrekt gebied dat ecologisch gekenmerkt wordt door flora en fauna die karakteristiek zijn voor bergen in het Afrotropisch gebied.

thumbnail

Day 3 – 4

Na een vroeg ontbijt gaan we op weg naar het Kruger National Park.  We rijden het nationale park binnen en besteden de dag aan een spannende gamedrive.  Uw gids zal uitleggen hoe de sporen te ontdekken in het wild, terwijl we hopen olifanten, neushoorns en mogelijk het ongrijpbare luipaard te zien.  We stoppen voor een picknick lunch voordat we onze gamedrive in de late namiddag afronden en we het park verlaten op weg naar onze privé game lodge in het Greater Kruger gebied.

Een hoogtepunt van onze tour is de vroege ochtend wandeling met een lokale ranger.  Rustig trekken we de bush in en leren we de sporen en andere tekenen van het wild dat we te voet hopen te vinden.

thumbnail

Day 5 – 6

We rijden het Koninkrijk eSwatini (Swaziland) binnen en reizen door een weelderig fruitteeltgebied alvorens de bergen van Swaziland in te trekken. We brengen 2 nachten door aan de rand van Malalotja Nature Reserve met een volle dag om door dit zelden verkend bergreservaat te wandelen. De Swazi bevolking heeft een rijk cultureel erfgoed en we bezoeken de ambachts- en medicijnmarkten op dag 7 als we door de hoofdstad Mbabane rijden.

thumbnail

Day 7 – 8

Als we Zuid-Afrika binnenkomen, gaan we naar onze lodge in een privé wildreservaat in het Msinene Natuurreservaat. We maken een wandeling met onze lokale gids  die ons enkele van de meer dan 540 vogelsoorten in het gebied zal laten zien, ook sporen we de schuwe Nyala antilope op in de riviervegetatie van de Msinene rivier. De volgende ochtend bezoeken we Hluhluwe Game Reserve, een belangrijk gebied voor het behoud van neushoorns. Voor liefhebbers van cultuur is er een bezoek mogelijk aan een Zulu-dorp om meer te leren over hun cultuur. Geniet van de zonsondergang en de geluiden van de bush alvorens te genieten van een stevig diner in de lodge.

thumbnail

Day 9 – 10

We verlaten de kustlijn en banen ons een weg door de schilderachtige heuvels en valleien van Zululand naar het stadje Dundee. Hier werden gevechten geleverd tussen de Zoeloes, de Britten en de Boeren – oorlogskreten weerklinken nog steeds in de heuvels. We brengen tijd door in het informatieve Tulana museum voordat we inchecken in onze lodge en ’s middags wat vrije tijd hebben.

De volgende ochtend verkennen we het slagveld van Islandlwana voordat we beginnen aan een spannende 4-5 uur durende wandeling waarbij we de sporen van de twee Britse vluchtelingen volgen door de golvende heuvels van Zululand naar de Buffelrivier. Later op de dag bezoeken we Rourkes Drift voordat we terugkeren naar de lodge.

 

thumbnail

Day 11 – 12

Aanschouw de grootsheid van de Drakensbergen of uKhahlamba “Barrier of Spears”. We overnachten aan de voet van de “berg” (1.600 m hoogte) en besteden een hele dag aan het bewandelen van de bergpaden voordat we een verkwikkende duik nemen in de heldere bergstromen van het Royal Natal National Park. De frisse berglucht is verfrissend en onze lodge is een fantastische plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen.

thumbnail

Day 13

We beginnen de dag met een vroeg ontbijt en gaan op weg naar Witsieshoek aan de voet van de prachtige Sentinel Peak. Aan het eind van een ruwe grindweg beginnen we onze tocht, inclusief een korte kettingladder, naar de top van het Drakensberg Amphitheater en de prachtige Tugela watervallen (3.000m hoogte), met een ongeëvenaard uitzicht op KwaZulu-Natal. Na onze wandeling gaan we naar de lodge hoog in de bergen (2.300m) met uitzicht op de Mont-Aux-Sources bergketen.

 

thumbnail

Day 14

Een ontspannen begin van de dag, met de kans om de bedreigde lammergier te zien zweven, voordat we terugkeren naar Johannesburg. Tour eindigt om +/- 17:00 uur.

Inbegrepen

 • 13 nachten op safari verblijf  in kleine, intieme en vaak particuliere lodges (inclusief tentenkampen), met eigen faciliteiten.
 • 13 ontbijten, 14 lunches en 10 diners
 • vervoer per Safari trucks met 12 naar voren gerichte stoelen. Deze voertuigen zijn comfortabel om te reizen met grote schuiframen en voorluiken waardoor iedereen een goed zicht heeft; of  Mercedes Sprinter minibussen met 12 zitplaatsen en airconditioning (met een aanhanger voor apparatuur en uitrusting).
 • Professionele safarigidsen
 • Entreegelden

Uitgesloten

 • retour ticket Johannesburg
 • toeslag 1-persoonskamer EUR360 (Solo reizigers kunnen kamers delen)
 • maaltijden welke niet worden genoemd
 • wasservice
 • uitgave van persoonlijke aard
 • reisverzekering
 • fooien