Sossusvlei

Het grote Namib-Naukluft Park, dat zich uitstrekt langs de Atlantische Oceaan tussen Lüderitz en Walvis Bay, is vooral bekend vanwege Sossusvlei. Hier vindt u namelijk de iconische hoge rode zandduinen.

De duinen tekenen zich prachtig af tegen heldere blauwe luchten en veranderen in de loop van de dag in kleur, afhankelijk van de stand van de zon, van roestbruin tot abrikoos-perzik en warm rood. Een paradijs voor fotografen, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang. U mag de duinen beklimmen, maar een goede conditie is wel vereist. Vanaf de top geniet u van een weergaloos uitzicht! In de omgeving worden ballonvluchten aangeboden; bij zonsopkomst stijgt u op in een heteluchtballon voor een vlucht van circa een uur over de duinen. De champagnetoost na afloop is een mooie bekroning van deze onvergetelijke ervaring.

Een bezoek aan Sossusvlei wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan de nabij gelegen Deadvlei en een wandeling door de Sesriem Canyon, die vlakbij de Sesriem Gate, de ingang van het park, is gelegen.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Aanbevolen tours

Aanbevolen accommodatie

Desert Homestead Lodge

Desert Homestead ligt op ongeveer 32 km ten zuidoosten van Sesriem, de toegangspoort tot de prachtige duinen bij Sossusvlei. De brede grazige vallei wordt beschut…

Lees meer

Elegant Desert Lodge

The Elegant Guesthouse in Windhoek heeft er sinds kort een zusje bij: Elegant Desert Lodge. Ook in Elegant Desert Lodge vindt u dezelfde stijvolle ambiance,…

Lees meer