Fly in Safari Highlights of Botswana

Per vliegtuig bezoekt u in 7 dagen drie populaire gebieden van Botswana, Okavango, Savuti en Chobe. U geniet van safari’s op het land als ook op het water. Deze reis is het hele jaar mogelijk; in elk seizoen komt u voor andere verrassingen te staan.

Uiteraard mag in deze reis de Okavango Delta niet ontbreken. Deze unieke inlandse moerasdelta is een bron van leven voor groot en klein wild en honderden soorten vogels. U verblijft de eerste dagen in een gedeelte van de delta waar permanent water is. Uw camp ligt in een concessie, waardoor u aan alle mogelijke activiteiten op het land en op het water deel kunt nemen. Vervolgens bezoekt u twee gedeeltes in en aan de rand van het Chobe National Park, waar u een grote kans heeft om enorme kuddes olifanten, buffels, zebra’s en vele soorten roofdieren te zien.
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

In Maun staat uw vliegtuigje klaar waarmee u in circa 20 minuten naar uw camp in de Okavango Delta vliegt. Vanuit de lucht heeft u al een goede indruk van wat u de komende dagen te wachten staat. U verblijft in een klassiek tented camp in een concessie. Dat betekent dat u naast game drives bij daglicht, ook game drives in het donker mag maken (night drives). Hierdoor vergroot u de kans om dieren te zien die juist na zonsondergang actief zijn. Tijdens wandelsafari’s leert u de bush te ‘ontleden’; u gaat op zoek naar sporen, insecten en klein wild, maar u kunt ineens ook oog in oog staan met een olifant of leeuw. Een tochtje per mokoro of motorboot biedt weer een ander perspectief op de flora en fauna van de delta.

thumbnail

Dag 3 – 4

Vandaag vliegt u dwars over de Okavango Delta in noordoostelijke richting naar Savuti. Savuti is een zeer bekend gedeelte van het Chobe National Park vanwege de grote kuddes olifanten. In de droge wintermaanden concentreren zij zich tegen zonsondergang rond de drinkplaatsen, wat een spectaculair beeld oplevert. Ook ander wild is in grote hoeveelheden in Savuti te vinden, zoals sabelantilopen, giraffen, leeuwen, buffels, gevlekte hyena’s, jakhalzen en wilde honden. In de zomermaanden is Savuti het décor van een enorme zebramigratie. Dit is ook de periode waarin vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan de honderden soorten vogels, waarvan een groot aantal bij het Savuti kanaal komen overwinteren. Vanuit uw mooie, sfeervolle lodge maakt u uitgebreide game drives in de omgeving van de lodge of naar het Savuti kanaal.

thumbnail

Dag 5 – 6

Uw vliegtuigje brengt u naar Kasane, waar bij aankomst wordt opgewacht door een chauffeur van uw lodge. Na een transfer van circa drie kwartier komt u aan in het Chobe Forest Reserve, een groot reservaat ten westen van het Chobe National Park. Door de ligging op een heuvel heeft u vanuit uw lodge een prachtig uitzicht op de Chobe rivier en haar uiterwaarden. Vooral in de droge wintermaanden kunt u hier grote kuddes olifanten en buffels zien, die hun dorst lessen in de rivier. U gaat op zoek naar de dieren tijdens game drives, night drives, wandelsafari’s en boottochten op de rivier. De zonsondergang over de Chobe rivier, nijlpaarden die langzaam uit het water tevoorschijn komen om te grazen op de uiterwaarden, olifanten die met elkaar spelen in de rivier, krokodillen die doodstil op de oevers hun kansberekeningen liggen te maken en kwetterende vogels die hun nesten opzoeken voor de nacht, zijn de laatste hoogtepunten van deze reis.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de ochtend wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kasane, waar de reis eindigt. Vanaf hier vliegt u via Johannesburg terug naar huis, of start uw verlengingsarrangement.

Inbegrepen

Alle chartervluchten in Botswana
6 overnachtingen in lodges en tented camps
Alle maaltijden en snacks
Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
Entree nationale parken en reservaten
Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard
Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)