Botswana Migrations

Net als in Tanzania, voltrekt zich in het zuiden van Afrika elk jaar na de eerste zomerregens een migratie van tienduizenden zebra’s en wildebeesten (gnoes) naar de groene grasvlaktes in de Kalahariwoestijn. De doorgaans droge waterbronnen zijn dan ook weer gevuld dus voor de dieren is er volop voedsel en water. De ideale tijd voor dieren om hun nageslacht ter wereld te brengen. En dus ook de ideale tijd voor roofdieren om op jacht te gaan. Met zoveel kleur en actie in de natuur is dit tevens de ideale periode om de mooiste natuurfoto’s te schieten. Zodra de droge winterperiode haar intrede doet trekken de kuddes weer terug naar de rivier of de vaste drinkplaatsen in het park, waar zij verzekerd zijn van genoeg drinkwater. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s, wildebeesten en andere dieren drommen dan samen bij de waterbronnen en op die plaatsen waar nog een blaadje of grassprietje te vinden is.
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanuit Maun vliegt u in zuidoostelijke richting naar uw lodge aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park. Dit bijzondere park bestaat uit een aantal zoutpannen, overblijfselen van een eens immens groot meer, maar nu grotendeels opgedroogd. Na de zomerregens vullen de pannen zich met een laagje water en de oevers kleuren groen van het verse gras. Niet veel later trekken tienduizenden zebra’s en wildebeesten vanuit het westen naar het oosten, op de voet gevolgd door hun roofdieren. In de wintermaanden, als de pannen opdrogen en het gras verdwenen is, trekken de kuddes weer terug naar het westen, in de omgeving van de Boteti rivier. U maakt vanuit uw lodge game drives in het park en boottochten op de rivier. Ook een dagtrip naar Nxai Pan is inbegrepen, waar zich de migrerende kuddes in de zomermaanden bevinden.

thumbnail

Dag 3 – 4

U vliegt verder zuidelijk naar een concessie aan de rand van het Central Kalahari Game Reserve. Ook in dit reservaat verandert de natuur na de zomerregens in een groene oase, waardoor er volop wild te vinden is. In de droge wintermaanden concentreert het wild zich in het noorden van park, onder andere in de omgeving van Deception Valley. U maakt deze dagen uitgebreide game drives maar ook interessante wandelingen met een San gids. Deze ‘Bosjesman’ laat u kennismaken met de cultuur van de oudste bewoners van zuidelijk Afrika en leert u hoe u kunt overleven in de woestijn.

thumbnail

Dag 5 – 6

Het derde en laatste gebied dat u bezoekt is ook plaats van actie in de zomerperiode. Daar waar in het zuiden van Botswana de migratie zich horizontaal – van west naar oost – beweegt, vindt de migratie in Chobe verticaal – van noord naar zuid – plaats. Ofwel, vanuit de regio rond de Chobe rivier trekken enorme kuddes zebra’s naar het zuidelijker gelegen Savuti gebied. In de droge wintermaanden trekken de grote kuddes weer weg naar het noorden, maar er blijft meer dan genoeg wild over in Savuti voor indrukwekkende game drives.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de dag vliegt u naar Kasane, waar de reis eindigt. Vanaf hier vliegt u via Johannesburg terug naar huis, of start uw verlengingsarrangement.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* 6 overnachtingen in lodges
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)