Safari door het oude Kenia en het nieuwe Kenia

Tijdens deze 12 daagse rondreis brengt u een bezoek aan een aantal nationale parken van Kenia. Zo staan Lake Naivasha, Maasai Mara en Nakuru National Park op het programma. Dit zijn al decennia lang zeer bekende wildparken van Kenia. Als het gaat om safari en behoud van de ongerepte wildernis van Afrika, dan speelt Kenia hierin een vooraanstaande rol.

Naast de mega parken, bezoekt u ook kleinere projecten die allemaal gerund worden door de lokale gemeenschappen. Zij zijn immers de experts als het gaat om een leven in harmonie met de natuur en de wilde dieren. U bezoekt het authentieke Masai project Twala Tenebo van de lokale vrouwen in het noorden van Kenia in het door de Samburu clans gerunde natuurreservaat . Hun geboortegrond bestaat uit een uiterst divers landschap van woestijn, savannen, bossen en moerassen.

In twaalf dagen tijd leert u het oude Kenia kennen en de nog steeds populaire nationale parken boordevol wilde dieren. Hiernaast vindt er ook een kennismaking plaats met het Kenia van vandaag, het Afrika van de toekomst. Dit land heeft een heldere visie over hoe mens en natuur, ook in de toekomst, harmonieus kunnen samen leven.

Bekijk deze reis hier als virtuele tour met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.

Prijs 2024:
vanaf € 3890,- per persoon (jan – mei / november – december) *
vanaf € 4050,- per persoon (juni – oktober) *
o.b.v. 2 persoonskamer

*we kunnen de prijs naar beneden brengen door eenvoudigere lodges te kiezen

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Welkom in Kenia! Jullie gids staat op je te wachten en brengt je naar het hotel. Samen lopen jullie het programma door en er is gelegenheid voor vragen.

thumbnail

Dag 2

Al vroege in de ochtend wordt u door uw gids opgehaald bij het hotel en vertrekt u naar Sagana Getaway Reseort. Hier kunnen jullie genieten van verschillende sportieve activiteiten als raften, kayakken of zip lining.

 

thumbnail

Dag 3

Vroeg in de ochtend ontmoet u uw gids en rijdt u naar het Samburu Game Reserve, de thuisbasis van een aantal diersoorten ten noorden van de evenaar, in het land van de kleurrijke Samburu, de naaste verwanten van de Maasai. Het  reservaat biedt een uniek uitzicht over de stompe heuvels en golvende vlaktes. De mix aan bos en grasland, met bomen die in de rivierbeddingen groeien,  biedt een uitstekend leefgebied voor de wilde dieren en vele vogelsoorten. Lunch wordt in de lodge geserveerd. Hierna vertrekt u voor een game drive die net zo lang duurt totdat de zon ondergaat.

thumbnail

Dag 4

Vandaag brengt u de dag door in het natuurreservaat en doet u tijdens het wild spotten, onvergetelijke indrukken op. Het reliëf dat je ziet in het landschap van Samburu, wordt veroorzaakt door de Ewaso Ng’iro rivier. Deze rivier ontspringt bij de uitlopers van het Aberdares gebergte. Dit gebergte ligt een paar honderd kilometer naar het westen. De Ewaso Ng’iro rivier verdwijnt in de uitsparing van het Lorian moeras. Het vogelleven is zeer divers met meer dan 380 geregistreerde soorten. Verder ziet u hier giraffen, Grevy’s zebra’s, olifanten, oryxen, Somalische nijlpaarden, krokodillen, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. De gerenoek, is een sierlijke antilopensoort met een hele lange hals. Dit dier heeft zich aan de savanne heeft aangepast. De gerenoek drinkt niet, maar haalt het water uit voedsel.

thumbnail

Dag 5

In de ochtend verlaten we het Samburu reservaat en rijden we naar het Namunyak Wildlife Conservancy.  Hier bezoeken we de Retiti Elephant Trust. Een project dat zorgt voor verweesde en verlaten olifantjes. Niet alleen de olifantjes hebben er baat bij, maar het biedt ook inkomsten voor de lokale bevolking in dit gebied. De Reteti Elephant Sanctuary heeft ervoor gezorgd dat verschillende gemeenschappen in dit gebied samen werken en opkomen van de natuur en de toekomst veilig stellen voor de wilde dieren.

thumbnail

Dag 6

In de ochtend rijdt u naar Ngare Ndare Forest, een verborgen juweel van Noord-Kenia.  Het bos wordt vooral bezocht door de lokale bevolking die van het bestaan af weet. Ngare Ndare Forest staat vooral bekend om zijn azuurblauwe waterval en rotspoelen. Er zijn in dit gebied veel olifanten, het wandelen boven het bladerdak van de bomen en de aanwezigheid van vele olifanten. De bodem is bedekt met vele soorten mos en de  hoge bomen kronkelen richting de blauwe lucht.  Met moeite baant de zon zich een weg door de hangende takken. Het doet nog het meeste denken aan het woud waar in Tarzan slingerend aan lianen van boom tot boom springt. Ondertussen fladderen honderden vlinders op als je langs ze heen loopt. Op 10 meter boven de grond bevindt zich Ngare Ndare’s canopy walk. Het is een hangende loopbrug die je meeneemt over een afstand van 450 meter, door de kruinen van de hoogste bomen van het woud.

thumbnail

Dag 7

In de ochtend is er de (optie) mogelijkheid om een wandeling te maken met de giraffen en na een vroege lunch bezoekt u het zeer diverse en duurzame Twala Tenebo Project van een groep Masaai vrouwen in de buurt. Jullie kunnen wandelen met de wilde bavianen, meer leren over de geneeskrachtige kruiden en hoe het vee van de Masai in harmonie leeft met de wilde dieren in de omgeving.

thumbnail

Dag 8

Na het ontbijt steekt u de evenaar over en rijden we naar het zuiden om te lunchen bij Thomsen Falls.  Hierna gaat de rit verder door de Rift Valley, de Grote Slenk, naar Lake Nakuru.  Lake Nakuru National Park werd ooit gesticht om de reusachtige zwermen flamingo’s te beschermen. Met meer dan 1 miljoen flamingo’s is de oever van het meer roze gekleurd. Bekijk het opmerkelijke wild in de rivier, zoals nijlpaarden en klauwloze otters.  Waterbokken, bohor rietbokken en zebra’s zwerven grazend langs de oevers. In de omringende bossen leven vandaag de dag zwarte en witte neushoorns. In 1987 waren er nog maar twee zwarte neushoorns over als gevolg van de verwoestende effecten van stroperij. Door een neushoornreservaat in het park te stichten en dit te kruisen met een fokkudde uit Laikipia, is de Kenya Wildlife Service (K.W.S.) erin geslaagd de neushoorns weer succesvol in het park te vermenigvuldigen.

Wildlife spotten is hier relatief eenvoudig en zal mogelijk zijn tot zonsondergang. In de bossen leeft een overvloed aan buffels, luipaarden, leeuwen, rothschildgiraffen en colobusapen.  In het struikgewas zijn vooral de eland antilope, steenbok, impala, Chandler rietbok en dikdiks veel geziene gasten. Kijk goed naar de keien want dit is de plek om de rots hyrax (“dassie”) en klipspringer te zien.  Een ander hoogtepunt van het park is het Euphorbia woud,  het grootste in Afrika. We bezoeken Lake Elmenteita, hopelijk vinden we hier de flamingo’s.

thumbnail

Dag 9

U herkent het vast van de natuurfilms op de televisie, de gevlekte savannes van Maasai Mara National Reserve. Mara betekent “gevlekt” in de Maa taal. Dit enorme, beschermde natuurgebied, is de thuisbasis van de grootste concentratie grote zoogdieren en wordt algemeen erkend als Afrika’s ultieme wildreservaat. Dit wildreservaat is de noordelijke uitbreiding van het enorme Serengeti-Mara ecosysteem. Elk jaar vindt hier de spectaculaire migratie van de gnoes plaats. De gnoes, hier wildebeest genoemd, trekken van Tanzania naar Kenia en weer terug, op zoek naar sappige, voedzame grassen. Miljoen gnoes steken jaarlijks twee maal de Mara rivier over, een spectaculair natuur fenomeen.

De rit naar de lodge in Maasai Mara is een game drive op zichzelf. Bij aankomst genieten we van een warme lunch. In de loop van de middag gaan we er weer op uit en genieten van alle dieren op deze magische en spectaculaire plek. Niet alleen de dieren zullen een onuitwisbare indruk op u maken. De tocht door dit prachtige, bijna oneindige lijkende landschap, is een unieke ervaring en zal voor altijd in uw geheugen staan gegrift.

thumbnail

Dag 10

Vandaag heeft u de gelegenheid om dit grote reservaat grondig te verkennen. Naast kuddes olifanten, zult u verschillende soorten giraffen, troepen leeuwen en duizenden impala’s zien. Thomson gazellen en prachtige topi’s met glimmende bruin zwarte vachten schieten aan uw neus voorbij. In dit gebied zijn meer dan 450 verschillende vogelsoorten geteld, waaronder alleen al 57 diverse roofvogels.
Een tocht in een hete luchtballon behoort tot één van de optionele activiteiten. Gedurende een uur laat u zich in alle stilte door de lucht vervoeren, ondertussen genietend van het spektakel van de bush beneden u. Na afloop wordt er geproost met champagne en wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd midden in de wildernis.

thumbnail

Dag 11

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van alle meren in “De Grote Slenk”. Dit prachtige meer wordt omzoomd door papyrus- en acaciabomen. Het landschap is uniek qua geologie en er zijn meer meer dan 450 vogelsoorten te vinden. Vandaag gaan jullie de benen strekken en beklimmen jullie Mount Longonot, een eeuwenoude vulkaan. We maken een boottocht naar Crescent Island.

thumbnail

Dag 12

Jullie laatste dag is aangebroken we rijden terug naar Nairobi en maken een stop bij Hell’s Gate for een bezoek aan dit park. Hierna brengt de gids jullie naar Nairobi airport.

Inbegrepen

privé safari landcruiser met Engels sprekende gids-chauffeur
accommodatie en maaltijden zoals vermeld in de reisbeschrijving
game drives en entreegelden voor de de genoemde parken
tour  Twala Tenebo met baboon walk
tour Crescent Island
tour Hell’s Gate op dag 12
alle belastingen en toeslagen van de overheid
mineraalwater tijdens de game drives
alle genoemde transfers, ook van/naar de luchthaven
gegarandeerde zitplaats aan het raam
radiocommunicatie in elk voertuig igv nood
extra tijdens tour wildlife boeken, steunzakken voor camera’s / fotografie, verrekijker

Uitgesloten

ticket Amsterdam – Nairobi vv
visumkosten USD 50 Kenia e-visa
reis, – annuleringsverzekering (verplicht)
persoonlijke uitgaven
maaltijden welke niet zijn genoemd
fooien en vergoedingen aan hotel, lodges, kamppersoneel en chauffeur-gids(en)
alcoholische en niet-alcoholische dranken
wasserij service