De primaten van Oeganda rondreis met gids

Hoeveel berggorilla’s zijn er nog? Hoe ziet een typisch dag van een gorilla eruit? Hoe leven chimpansees? Tijdens deze reis worden al uw vragen beantwoord en ontmoet u deze primaten waar wij als mens zoveel op lijken.
Een typische berggorilladag begint bij het ontwaken om 6.00 à 7.00 uur ’s ochtends, gevolgd door twee uur foerageren. Tussen 10.00 en 14.00 uur nemen de volwassen groepsleden er hun gemak van en doen een dutje of zonnebaden. De jongere groepsleden ravotten met elkaar. Tussen 15.00 en 17.00 uur foerageren ze opnieuw terwijl ze door hun territorium trekken. Tegen zessen ’s avonds verzamelen ze takken en bladeren om op de grond of in de boom hun nest mee te bouwen.

hoogtepunten:
• Gorilla-tracking in het Bwindi Impenetrable Forest National Park,
• Of Chimpansee Habituation of Chimpansee trekking in Kibale Forest National Park
• Chimpansee trekking, safaritocht, boottocht in het Queen Elizabeth National Park
• Ngamba Island Sanctuary
• Entebbe tour
• Golden Monkey Trekking in het Mgahinga National Park
• Lake Bunyonyi

prijsindicatie:
Genoemde prijzen zijn per persoon en zijn vanaf twee (2) t/m zes (6) personen.
De getallen tussen ( ) geven de groepsgrootte weer.

Vervoer per jeep
LUXE (L) accommodatie: € 4195 (2) € 3635 (4) € 3535 (6)
MEDIUM (M) accommodatie: € 3055 (2) € 2485 (4) € 2350 (6)
vervoer per minivan
BUDGET (B) accommodatie: € 2325 (2) € 1725 (4) € 1515 (6)

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Welkom in Oeganda!

Onze ervaren gids heet u van harte welkom in Uganda op de luchthaven van Entebbe. Direct vanaf het vliegveld voelt u de vriendelijkheid. Voel het heerlijke frisse weer en zie een deel van het op één na grootste meer in de wereld, het Lake Victoria. Ofwel een vertegenwoordiger of onze chauffeur-gids zal u informeren over het geheel van uw safari.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt gaat u naar Ngamba Island, een huis voor 48 verweesde chimpansees dat wordt omringd door de rustige wateren van het Victoriameer. Het werd een veilige omgeving voor de Chimpansees omdat terugkeer naar het wild niet mogelijk is. Bij aankomst in het heiligdom krijgt u een verhaal te horen over het project, de geschiedenis ervan en ontvangt u een educatieve rondleiding van een chimpansee-verzorger.

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt gaat u terug naar Entebbe waar u het Uganda Wildlife Education Centre bezoekt.

thumbnail

Dag 4

De reis naar de Chimps. U zult Fort Portal passeren ,een stad die rust in de schaduw van de legendarische “Mountains of the Moon” en beroemd is om de vele theeplantages. Vanuit deze mooie stad gaan we verder naar het Kibale Forest National Park, het huis van de chimpansees en ook over 355 vogelsoorten. Het doorkruisen van verschillende afwisselende landschappen, plantages en traditionele huizen met een tussenstop voor een smakelijke lokale maaltijd, zal een geweldige tocht zijn. Kibale Forest National Park is gelegen in het westelijke deel van Oeganda waar meer dan dertien primaatsoorten waaronder chimpansees, rode colobus en L’Hoest apen en verschillende vogelsoorten verblijven.

thumbnail

Dag 5

Vandaag  zult u een sensationele chimp-tracking hebben in Kibale Forest, dat de reputatie heeft de grootste variëteit en de hoogste concentratie primaten in Oost-Afrika te hebben. Geniet van een begeleide natuurwandeling in het tropische regenwoud op zoek naar de wilde chimpansee, de roodstaartapen, de zwart-witte colobusaap en vele anderen. Na een stevige lunch gaan we naar het Bigodi-moeras voor een totaal andere natuurwandeling. De Bigodi Swamp Walk is een initiatief van de lokale gemeenschap en staat bekend om zijn rijke diversiteit aan vogels en primaten.

Een alternatief vandaag is een Chimpansee-gewenningservaring van een hele dag. U kunt kijken hoe chimpansees hun nachtelijke nest verlaten tussen 6.00 uur – 6.30 uur om te eten, paren, jagen, borstvoeding geven, rusten, patrouilleren en weergeven voordat het tijd is om rond 19.00 uur nieuwe nesten te bouwen.

thumbnail

Dag 6

 

Na het ontbijt gaan we naar het Queen Elizabeth National Park, het op een na grootste nationale park in Oeganda. Het staat bekend om de boomklimmende leeuwen en is gezegend met een assortiment van kratermeren, beboste kloven, savannevlaktes, moerassen, rivieren en het prachtige Kazinga-kanaal. Geniet na de lunch van de unieke boottocht van 2 uur op het Kazinga-kanaal naar Lake Edward. Deze boottocht biedt een uitstekend platform voor fotografie, vogels kijken en game viewing.

thumbnail

Dag 7

 

U zult ’s ochtends een game drive maken in het Queen Elizabeth National Park, wat u de kans geeft om wat dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Na de lunch, gaan we voor chimpansee tracking in Kyambura Gorge. De kloof die bezoekers de mogelijkheid biedt om meer te zien over de ecosystemen van het ondergrondse regenwoud van Kyambura Gorge.

thumbnail

Dag 8

Mgahinga National Park is een habitat voor zowel de berggorilla’s als de zeldzame bedreigde gouden apen. Na het ontbijt gaat u naar het Mgahinga National Park, het land dat wordt beschreven met het prachtige landschap en hoog in de wolken ligt op een hoogte tussen 2227 en 4127 m.

thumbnail

Dag 9

Trek door de bamboebossen op zoek naar de zeldzame gouden aap, endemisch voor deze regio. Passeer spectaculaire vegetatie en landschappen op uw weg.

thumbnail

Dag 10

Vanochtend staan we heel vroeg op om ons voor te bereiden op de Gorilla trekking. De |Gorilla is van een van de meest opwindende natuurervaringen op aarde. Er zijn nu nog 650 over de hele wereld! Verwacht dat u lang door het ondoordringbare bos loopt voordat u gorilla’s tegenkomt. Maar weet dat het zeker de moeite waard is als u ze van dichtbij observeert terwijl ze eten, spelen met de kleintjes, rusten en handelen als mensen. Een unieke en inspirerende ervaring die u niet mag missen! De Gorilla is een verlegen en vredig dier en het is een onvergetelijke ervaring om ze tijdens hun interactie te bekijken en te fotograferen. Er zijn altijd Parkgidsen met u die de flora en fauna en de levensstijl van de gorilla’s interpreteren.

thumbnail

Dag 11

Lake Bunyonyi is het op een na diepste meer van Afrika met een van de prachtige landschappen en verschillende unieke eilanden. U hebt de gelegenheid om te ontspannen op een van de eilanden na de gorilla trekking.

thumbnail

Dag 12

thumbnail

Dag 13

Na het ontbijt, rijden we ontspannen naar Entebbe met een tussenstop voor de lunch onderweg. Stop onderweg bij de Mpigi Royal Drum Makers waar u de ceremoniële drums kunt zien die worden gemaakt met behulp van methoden die door de generaties zijn doorgegeven. Er zal ook tijd zijn om te stoppen bij de evenaar voor foto’s.

thumbnail

Dag 14

Vandaag eindigt uw reis door Oeganda. U teruggebracht naar de luchthaven van Entebbe voor uw terugvlucht.

Goede reis!

Inbegrepen

• grondtransport met een Jeep (L en M) en per minibus (B)
• brandstofkosten voor de gehele reis
• Engels sprekende chauffeur/gids
• entreekosten Nationale Parken
• ochtend, en avond game drives
• accommodatie zoals beschreven met verzorging zoals beschreven
• boottocht
• boswandeling
• game drive
• Bigodu Swamp wandeling
• boottocht op Lake Bunyonyi
• lunch en water onderweg
• gratis thee of koffie in het safarivoertuig
• government taxes
• transfers van/naar luchthavens

Uitgesloten

• uitgaven van persoonlijke aard
• wasservice voor kleding
• telefoon
• vluchten
• visas
• fooi
• andere extra’s welke niet zijn genoemd bij “inclusief” en in de reisbeschrijving