Romantic Botswana

Als luxe, comfort en sfeer een belangrijk deel zijn van uw ideale vakantie, kijkt u dan eens naar deze 7-daagse rondreis. Niet alleen verblijft u in prachtige en romantische accommodaties, ook uw belevenissen dragen bij aan een onvergetelijke reis.

Tijdens deze reis verblijft u in drie concessies aan de rand van zeer verschillende safarigebieden. In deze concessies kunt u ook een wandelsafari en een night drive maken. De reis begint in het noorden, waar een boottocht op de Chobe rivier natuurlijk ook is inbegrepen. Daarna maakt u een tussenstop in de wildrijke Khwai concessie aan de rand van Moremi, waar u – als het waterniveau toereikend is – ook een tocht met een mokoro (kano) kunt maken. Uw eindbestemming ligt bij de zoutpannen van Makgadikgadi waar u juist getroffen wordt door het oneindige ‘niets’ en waar u kennismaakt met het San-volk, dat eeuwenlang wist te overleven in de gortdroge Kalahari woestijn.

U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Prijs op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Na aankomst op de luchthaven van Kasane wordt u in een klein uur naar uw lodge in het Chobe Forest Reserve gebracht. Dit reservaat grenst aan het Chobe National Park, maar is aanzienlijk minder druk. Middenin het reservaat ligt uw prachtige lodge, van waaruit u de Chobe rivier en haar uiterwaarden goed kunt zien. Met name in de droge wintermaanden trekken grote kuddes olifanten en buffels naar de rivier om te drinken, maar ook ander groot en klein wild trekt door het reservaat, op zoek naar voedsel en water. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten, zoals game drives, night drives, boottochten op de rivier, wandelsafari’s en een bezoek aan een lokaal dorpje. Tussen de activiteiten door heeft u tijd om te genieten van uw privézwembadje.

thumbnail

Dag 3 – 4

Nadat u terug bent gebracht naar de luchthaven van Kasane vliegt u in een propellervliegtuigje naar de Khwai concessie aan de rand van het Moremi Game Reserve. Dit gebied is een zeer populaire safaribestemming door de grote hoeveelheid dieren. Als het waterniveau in de Okavango Delta in de wintermaanden stijgt, heeft u ook de mogelijkheid om een mokorotocht te maken. Vanuit uw camp worden ‘echte’ night drives gemaakt. Daar waar de night drives op andere plaatsen vaak een verlenging is van een middag game drive, gaat u na het diner op pad, waarmee u de kans vergroot om nachtdieren tegen te komen. Als u wilt kunt u ook een bezoek brengen aan het dorpje Khwai voor een kennismaking met de lokale bevolking.

thumbnail

Dag 5 – 6

De derde concessie ligt aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park, in een bijna surrealistisch landschap. Eens werd dit gedeelte van Botswana in beslag genomen door een enorm groot meer, dat echter enkele duizenden jaren geleden is opgedroogd. De gebarsten witte kleilaag heeft in de droge wintermaanden veel weg van een maanlandschap. De oneindige leegte nodigt dan uit voor een tocht met een quad bike. Zodra de zomerregens vallen, verandert het landschap in een groene en vruchtbare oase. Op de vlaktes voltrekt zich dan een invasie van duizenden zebra’s en wildebeesten met in hun kielzog roofdieren als leeuwen, cheeta’s en hyena’s. In dit bijzondere landschap wisten de San (beter bekend als ‘Bosjesmannen’) vele eeuwen te overleven. Hun nazaten nemen u graag mee op een wandeling en laten u zien hoe zij konden overleven met zo weinig voedsel en water. U zult versteld staan. ’s Avonds, als de duisternis is gevallen en de hemel zich met miljoenen sterren vult, zult u ademloos en in volle bewondering naar boven staren. Is uw droom werkelijkheid geworden, of is de werkelijkheid een droom?

thumbnail

Dag 7

In de loop van de dag vaart u terug naar Kasane en wordt u aansluitend naar de luchthaven gebracht, van waar u naar huis vliegt of aan uw verlengingsarrangement begint.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfers in Kasane
* 6 overnachtingen in een luxe lodge en tented camps
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Kasane / Maun-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)