Fort Portal

Fort Portal ligt in het westen van Oeganda. Het is de hoofdstad van het Kabarole district. De stad is vernoemd naar het fort dat werd gebouwd door Britse commissaris voor Oeganda, Sir Gerald Portal. Fort Portal werd gebouwd in de periode 1891-1893. Tijdens het koloniale tijdperk, was het een geliefd toevluchtsoord van de Britten. De verhoogde ligging, zorgde voor koelte en men had een wijds uitzicht over de groene omgeving. De ruïnes van het fort, vormen vandaag de dag het toneel van de plaatselijke golfbaan.

Fort Portal wordt omgeven door theeplantages. Verder is de stad een uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken en wildreservaten in de omgeving. De vruchtbare omgeving en het milde klimaat maken het gebied erg geliefd voor de landbouw. Er wordt, naast thee, ook veel ananas en koffie verbouwd.

Fort Portal is gesitueerd te midden van het Ruwenzori-gebergte, het Kibali Forest National Park en het Queen Elizabeth National Park. Er ligt een aantal kratermeren in de omgeving. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn toerisme en handel. Sinds 2005 heeft de stad een universiteit, de Mountains of the Moon University.

Volg ons

Uitgelichte reizen

Uitgelichte accommodatie

Kyaninga Lodge

Kyaninga Lodge,waarschijnlijk de meest spectaculaire lodge van Oeganda, werd ontworpen door de Engelsman, Steve Williams, de bouw heeft van de lodge heeft zeven jaar in…

Lees verder