Botswana on a Budget

Wilt u dolgraag naar Botswana maar gaat het prijsniveau van een fly-in safari uw budget te boven? Kijk dan eens naar deze 10-daagse rondreis. Een leuk en afwisselend programma met een prima prijs-kwaliteitverhouding.
In deze reis zijn accommodaties geselecteerd aan de rand van een park, van waaruit u deel kunt nemen aan verschillende activiteiten. Een groot aantal daarvan is al standaard bij deze reis inbegrepen, maar er is ook ruimte om zelf te bepalen of u op stap gaat, of liever wat uurtjes bij het zwembad wilt verblijven. U krijgt een goede indruk van de droge Kalahari, de natte Okavango Delta, het wildrijke Moremi Game Reserve en Chobe National Park en de machtige Victoria watervallen in buurland Zimbabwe.

Hoogtepunten:
• Makgadikgadi Pans National Park
• Okavango Delta
• Moremi Game Reserve
• Chobe National Park
• Victoria Falls

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanuit Maun heeft u een transfer naar uw bijzondere lodge even buiten Gweta, aan de rand van het Makgadikgadi Pans National Park. Uw gids neemt u aan het einde van de middag, op de eerste dag, mee op een wandeling door het baobabbos en schenkt bij zonsondergang uw ‘sundowner cocktail’ voor u in. De volgende ochtend gaat u vroeg uit de veren voor een bezoek aan de Ntwetwe Pan per quadbike (juni-oktober) of in de auto van de lodge (november-mei). De Ntwetwe Pan is de grootste zoutpan in het Makgadikgadi Pans National Park, waar u alles te horen krijgt over de archeologie, ecologie en de fauna in dit ‘maanlanschap’. Ook maakt u kennis met een aantal bijzondere woestijndieren, waaronder de fascinerende meerkatten (stokstaartjes). Zij zijn inmiddels gewend aan mensen en klimmen graag op uw hoofd of schouders voor een beter uitzicht op de omgeving. Onderweg gebruikt u een picknick-ontbijt. De middag is ter vrije besteding. De kleurrijke bar van de lodge is een gezellige ontmoetingsplek voor gasten uit de hele wereld.

thumbnail

Dag 3 – 5

U wordt teruggebracht naar Maun, waar u drie nachten verblijft in een sfeervolle lodge aan de oevers van de Thamalakane rivier. De volgende dag trekt u er de hele dag met een mokoro of motorboot (afhankelijk van het waterniveau) op uit om de kanaaltjes van de Okavango Delta te verkennen. Prachtige watervogels, insecten, reptielen, moerasantilopen, nijlpaarden, maar ook olifanten kunt u hier tegenkomen. De dag daarna is een dagsafari in het Moremi Game Reserve gepland. Moremi staat bekend als zeer wildrijk reservaat, waar u een grote kans heeft om olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, wilde honden, zebra’s, wildebeesten en diverse soorten antilopen te zien. In een speciaal aangepast 4×4 voertuig gaat u samen met de overige gasten en uw gids op zoek naar deze en andere dieren.

N.B. voor de activiteiten geldt een minimum deelname van 4 personen. Indien er minder personen zijn wordt een toeslag berekend.

thumbnail

Dag 6 – 7

U wordt naar de luchthaven van Maun gebracht, van waar uw binnenlandse vlucht naar Kasane vertrekt. Na aankomst wordt u naar uw lodge in Kasane gebracht. Aan het einde van de middag maakt u een boottocht op de Chobe rivier. Geniet van een prachtige zonsondergang terwijl de vogels zich klaarmaken voor de nacht, nijlpaarden de oevers op zoeken om te grazen, krokodillen zich nog aan de laatste zonnestralen opwarmen en olifanten naar de rivier trekken om te drinken en te spelen. De volgende dag maakt u een safari in het Chobe National Park, dat als het ware ‘om de hoek’ is gelegen en dat bekend staat om zijn grote kuddes olifanten en buffels, maar daarnaast ook vele andere dieren huisvest.

thumbnail

Dag 8 – 9

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Victoria Falls gebracht. Op eigen gelegenheid kunt u hier een bezoek brengen aan de watervallen. Ook kunt u met een helikopter een vlucht boven de watervallen maken, bungee jumpen vanaf de spoorbrug, raften op de Zambezi rivier of zwemmen onderaan de waterval. Geniet in het koloniale Victoria Falls Hotel van een heerlijke afternoon tea voor een stijlvolle afsluiting van uw reis of boek een tafeltje in restaurant The Boma (even buiten Victoria Falls) voor een interactief Afrikaans buffetdiner. Mocht u tijdens volle maan in Victoria Falls verblijven, bezoek dan ’s avonds de watervallen tijdens de Lunar Tour. Een unieke ervaring!

thumbnail

Dag 10

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht, van waar u naar huis vliegt of aan uw verlengingsarrangement begint.

Inbegrepen

* Binnenlandse vlucht van Maun naar Kasane
* Transfers in Maun, Kasane en Victoria Falls
* 9 overnachtingen in lodges
* 9 x ontbijt, 3 x lunch en 4 x diner
* Activiteiten zoals vermeld in het Makgadikgadi Pans National Park
* Mokoro- of motorboottocht in de Okavango Delta (hele dag)
* Game drive in het Moremi Game Reserve (hele dag)
* Sunset cruise op de Chobe rivier
* Game Reserve in het Chobe National Park (halve dag)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Victoria Falls-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Activiteiten in Victoria Falls
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Visum Zimbabwe (US$ 30 per persoon)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)