Camp Kwando

Aan de oevers van de Kwando rivier, in het oosten van de Zambezi regio en aan de rand van het Bwabwata National Park, ligt Camp Kwando. De lodge is een prima tussenstop tussen Victoria Falls of het Chobe National Park (Botswana) en het westen van de Caprivistrip (Zambezi regio). Camp Kwando ligt 28 km ten zuiden van Kongola en is per auto goed te bereiken.

Bij de receptie wordt u hartelijk verwelkomd. Hier kunt u met al uw vragen en uw reserveringen voor activiteiten terecht. Neem ook even een kijkje in het winkeltje voor een bijzonder aandenken aan deze reis. Een verfrissend drankje staat voor u klaar in de bar. Loop daarna door naar het restaurant, waarvan de voorkant open is en daardoor een breed uitzicht biedt op de rivier en het passerende wild. Hier staat elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Voor de lunch en het diner stelt de chef-kok een heerlijk dagmenu samen.

Camp Kwando heeft dertien tenten die gebouwd zijn op verhoogde platforms en gelegen zijn op een eiland. De tenten hebben aparte bedden, afzonderlijke klamboes en een badkamer met douche en toilet. Het rieten dak zorgt ervoor dat de tent in de zomermaanden niet te heet en in de winter niet te koud wordt. Vanuit uw stoel op de veranda heeft u uitzicht op de rivier en de uiterwaarden. Daarnaast zijn er zes luxe chalets, eveneens op palen gebouwd, die ruimer zijn dan de tenten. De badkamer van de chalets zijn voorzien van een bad, aparte douche en toilet. De camping ligt tussen het hoofdgebouw en het eiland. Hier zijn 10 gedeelde en vier privé kampeerplaatsen met elektriciteit en sanitaire voorzieningen.

Het is een absolute aanrader tijdens uw verblijf aan één of meerdere activiteiten deel te nemen. Ga bijvoorbeeld mee op een boottocht op de Kwando rivier in de vroege ochtend of namiddag. De traditionele manier om de rivier te bevaren is per mokoro, een soort kano. Bij het juiste waterniveau kunt u met een mokoro de smalle kanaaltjes verkennen, waar u interessante vogels en insecten kunt bewonderen. Echte vogelliefhebbers kunnen ook mee op een aparte vogelexcursie met een deskundige gids. Voor sportvissers is het een uitdaging om een tijgervis aan de haak te krijgen.

De speciale voertuigen van Camp Kwando zijn goed uitgerust voor een safari in het nabij gelegen Mudumu National Park of het Bwabwata National Park. Vlakbij Camp Kwando ligt een traditioneel dorpje waaraan u een bezoek kunt brengen. De bewoners vertellen u graag over hun tradities en levenswijze en de medicijnman zal enkele tips voor een goede gezondheid graag uit de doeken doen. Camp Kwando ondersteunt ook twee scholen. Het geld dat u betaalt voor een bezoek aan deze scholen wordt besteed aan het lesmateriaal.

Na alle activiteiten kunt u even heerlijk relaxen op de ligstoelen in de tuin of een duik nemen in het zwembad.

Video’s

Kwando Camp Botswana

Kamers

Tented Chalet

Dertien Thatch Roof Tents, elk met twee bedden, elk bed is voorzien van een klamboe

Luxury Chalets

Zes grotere chalets op palen op hogere grond, gebouwd op hoge palen, gemaakt van hout en canvas, samen met rieten daken.Elk chalet op palen heeft een grote slaapkamer, stijlvol ingericht; een grote en-suite badkamer en een uitbreidend dek.

Bush Camp by Camp Kwando – Kongola

Bush Camp by Camp Kwando biedt campings eigen wouden, toiletten en warm en koud stromend water voor douches. Het ligt niet in Camp Kwando. Het ligt 5 km voor Kongola op weg van Rundu/Divundu.GEEN bussen of vrachtwagens over land.

Private Campsites

De camping ligt tussen het hoofdgebouw en het eiland. Het oppervlak is bedekt met gras en prachtige bomen. Het biedt 4 privé kampeerplaatsen (met elektriciteitspunt). Faciliteiten bieden douches, toiletten, wastafels, evenals een wasserette.

Faciliteiten