Fly In Safari Hoogtepunten van Namibië

Voor iedereen die in een kort tijdsbestek de hoogtepunten van Namibië wil ervaren, is deze 7 daagse Fly In safari een absolute aanrader.
De reis begint met een verblijf in de Namib woestijn met excursies naar het fotogenieke Sossusvlei, Deadvlei en Sesreim. Uw volgende stop is de kust plaats Swakopmund, ook wel “adventure capital” genoemd. Dit stadje met prachtige Art Nouveau gebouwen is het startpunt voor optionele tours naar de woestijn, de zeehonden, of een lokale community.

U eindigt de reis in Etosha National Park, een walhalla voor elke dierenliefhebber. Olifanten, giraffen, gemsbokken en leeuwen, het hele dierenrijk verzamelt zich hier om water te drinken uit de vele “water holes”. ’s Nachts kunt u niet alleen genieten van de vele sterren aan de hemel, ook de drinkplaatsen zijn verlicht, voor een continue schouwspel.

Prijsindicatie voor 2024, vanaf:

€ 3055,- per persoon, o.b.v. 4 personen.
€ 4590,- per persoon, o.b.v. 2 personsen

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1

Bij aankomst in Windhoek stapt u over op uw directe vlucht naar de Sossusvlei. De vluchten vertrekken dagelijks om 10.30 en 16.30 uur, vliegtijd ongeveer een uur. Bij aankomst wordt u van de airstrip naar uw lodge gebracht. Geniet van een late namiddag Sun Downer Drive. Diner in de lodge is inbegrepen.

thumbnail

Day 2

Een hele dag excursies met gids naar de Sossusvlei, Deadvlei en de Sesriem Canyon. Een vroege start vanuit de Lodge om het Namib-Naukluft Park te betreden bij zonsopgang, wanneer de temperatuur nog mild is en de duincontrasten op hun mooist zijn. U reist in een van onze all-terrain URI Gameviewer voertuigen, speciaal gebouwd in Namibië voor de Lodge, met uw eigen speciaal opgeleide gids die al zijn kennis van het gebied, de dieren, het plantenleven en nog veel meer met u zal delen. Tijdens de spectaculaire ±60 kilometer lange rit door de duinenrij naar de Vlei wordt regelmatig gestopt om informatie in te winnen of de vergezichten in u op te nemen. Bij Dune 45 maken we een stop om ’s werelds meest gefotografeerde duin te bekijken. Verderop is een geleidelijke wandeling van 2,6 kilometer rond de Dead Vlei een must voor de gezonde bezoekers. De meer energieke bezoekers hebben de mogelijkheid om naar de bovenste rand van Big Daddy Dune te klimmen, een van de hoogste duinen in dit gebied! We besteden tijd aan het verkennen van de Sossusvlei voordat we ongeveer 5½ uur later terugkeren naar de Lodge, op tijd voor de lunch. Gevolgd door excursie naar sesriem. Ervaar de opmerkelijke diepten van Sesriem Canyon. Onze ervaren gidsen vertellen over de geschiedenis van deze prachtige natuurlijke canyon, uitgeslepen door de Tsauchab rivier. Diner in de lodge.

thumbnail

Day 3

Vlucht vandaag van Sossusvlei naar Swakopmund, transfer naar accommodatie. De vlucht vertrekt dagelijks om 12.20 uur en komt om 13.00 uur aan. Geniet van de rest van de dag ter vrije besteding om Swakopmund te verkennen.

thumbnail

Day 4

Swakopmund wordt ook wel de ‘adventure capital’ van Namibië genoemd, aangezien hier diverse activiteiten worden georganiseerd: sandboarding, quadbiking, kayakken, boottochten, 4×4 woestijntochten, rondvluchten en een fietstocht door het township Mondesa zijn enkele voorbeelden. Vandaag kunt u de dag zelf invullen met één van de de vele tours. De Living Desert tour bijvoorbeeld ( 4 tot 5 uur) dat is een echte aanrader als u meer te weten wilt komen welk leven er mogelijk is in de woestijn van Namibië. Gidsen leiden u op deze unieke four-wheel drive door het betoverende duinlandschap ten zuiden van Swakopmund. Op het eerste gezicht biedt het landschap alleen woestijn, maar hier willen wij u verborgen schatten laten zien. We gaan met u op zoek naar kameleons, slangen, hagedissen, schorpioenen, gekko’s en nog veel meer. U krijgt een goed inzicht in de ecologie van deze barre maar fascinerende omgeving. Op de top van een duin, met een betoverend uitzicht over de Atlantische Oceaan, ronden we deze unieke tocht af. Deze tour is informatief en milieuvriendelijk. Er is veel te zien, te leren, te beleven en te fotograferen. Kom en ervaar de wilde dieren van de “kleintjes” van de Namib Woestijn met ons. Het enthousiasme van onze gidsen en hun passie voor de natuur zullen u inspireren.  

thumbnail

Day 5

Vandaag vliegt u van Swakopmund naar Etosha National Park. De dagelijkse vluchten vertrekken om 14.00 uur en komen om 15.00 uur aan. Geniet van een sundowner drive vanuit de lodge. Het diner is inbegrepen in de lodge. Wat is een betere manier dan een spannende dag van game-viewing in Etosha af te sluiten met een ontspannen Sundowner Drive. We vertrekken vanuit Etosha Village in de late namiddag in onze open game-viewer voertuigen. U zult adembenemende uitzichten ervaren over de Mopanie bossen met af en toe een fotostop waar onze goed geïnformeerde gidsen uitleg geven over de fauna en flora. Voor zonsondergang gaan we hoger de bergen in om een spectaculaire zonsondergang te bekijken onder het genot van sundowner drankjes en snacks.

thumbnail

Day 6

Geniet van een volledige dag game drive in Etosha National Park. Etosha Village is uitgerust met twee open-view game viewing voertuigen met een maximum van 10 passagiers per voertuig. Tochten van een volledige dag naar Etosha National Park beginnen om ongeveer 06H30, afhankelijk van de openingstijden van de poorten die variëren tijdens seizoensgebonden veranderingen. Deze trips volgen een route door de Andersson Gate naar Okaukuejo en verder naar verschillende waterholes in een brede cirkelvormige route terug naar Okaukuejo. Lunchpakketten kunnen bij de receptie besteld worden om mee te nemen of gasten kunnen een optionele lunchstop maken bij een van de restcamps binnen het Park voor de lunch (Lunch is voor eigen rekening). Onze ervaren gidsen die deze voertuigen besturen hebben een uitgebreide kennis van het gebied en de dieren en geven een “running commentary” tijdens de excursies.

thumbnail

Day 7

Vlieg van Etosha terug naar Windhoek voor uw verdere vlucht. De vluchten vertrekken dagelijks om 08.30 en 14.30 uur, de vliegtijd is een uur.