Vic Falls, Chobe, Khwai en Okavango Delta

“The Tale of Two Rivers” Deze prachtige natuurreis door Zimbabwe en Botswana toont u al het moois dat ontstaan is door twee rivieren, de Okavango en de Zambezi. Deze twee levensaders van zuidelijk Afrika spelen een uiterst belangrijke hoofdrol in het Afrikaanse dierenrijk.

U start in Vic Falls waar u een volle dag heeft om u letterlijk en figuurlijk te laten “overdonderen” door het natuurgeweld van de watervallen. Het water staat het hoogst na de regens, dit is tussen maart en mei. Hierna brengt de transfer u over de weg van Zimbabwe naar Kasane in Botswana. U overnacht hier aan de rivier, niet ver van Chobe National Park. De Chobe rivier is de plek waar duizenden olifanten komen drinken en badderen. U geniet van een game drive en een boottocht over de rivier. Dé manier om de vele verschillende dieren en vogels van dichtbij te kunnen bekijken.

Hierna brengt een klein vliegtuigje u naar de meest oostelijke uitloper van de Okavango Delta. Deze uitloper, ook wel vinger genoemd, ligt in Khwai Conservancy. De komende drie dagen geniet u van game drives, boottochten en een bezoek aan de lokale bevolking. Dit gebied heeft één van de grootste concentraties aan wilde dieren in de Afrikaanse wildernis. U bezoekt het aangrenzende Moremi Game Reserve en maakt een tocht in een “mokoro” door de Delta.

Voor uw laatste stop vliegt u naar het hart van de Delta.  Uw lodge wordt helemaal omringd door water. Zelfs de tocht van het vliegveld naar de lodge is in een boot. Hier sluit u uw reis af, ver weg van de bewoonde wereld, midden in de Afrikaanse wildernis.  Uw laatste vlucht van dit programma brengt u naar de luchthaven van Maun. Vanaf hier vliegt u naar huis via Vic Falls of Johannesburg, of Kaapstad.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Internationale vlucht naar Victoria Falls airport transfer naar de lodge.

thumbnail

Dag 2

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid het Victoria Falls National Park bezoeken. Het nationale park ligt op slechts 2,5 km van de lodge. U kunt ook gebruik maken van optionele tours onder begeleiding van een professionele gids naar de watervallen. Er zijn enorm veel activiteiten te ondernemen rondom Vic Falls, één ervan is de “Flight of Angels”. Deze onvergetelijke helikoptervlucht is een absolute “must” als u de “Falls” bezoekt. U ziet de indrukwekkende scheur in de aarde en het spektakel van de naar beneden denderende Zambezi rivier.

thumbnail

Dag 3

We vertrekken in de ochtend. De transfer brengt u over de weg van uw lodge in Victoria Falls naar River View Lodge in Kasane, Botswana. Afhankelijk van de wachttijden aan de grens, bent u ongeveer twee uur onder weg. In de middag maakt u een tocht over de rivier.

thumbnail

Dag 4

Vandaag geniet u van een game drive in de ochtend door het Chobe National Park en een cruise over de Chobe River in de middag.

thumbnail

Dag 5

Transfer naar Kasane airport en charter vlucht in klein toestel naar airstrip van Khwai Conservancy. Afhankelijk van tijdstip van aankomst nog een game drive in de middag. Khwai Conservancy ligt rondom de “vinger” van de meest oostelijke uitloper van de de Okavango Delta. Vanuit uit de lucht kun je het bijzondere landschap waarnemen. Groene stroken rondom rivieren die door een woestijn kronkelen.
Wat is hier gebeurd? Lang geleden kronkelde de Okavango rivier van Angola helemaal door de Kalahari woestijn om bij Mozambique de Indische Oceaan te bereiken. Omdat de tektonische platen van het Gondwana-land in dit deel van Afrika vrij actief zijn, verschoven ze en vormden ze een blokkade in de Okavango-rivier. Toen kon het water niet meer naar de oceaan stromen. Kleine stroompjes verspreidde zich door het droge landschap en veroorzaakte waterwegen. Sediment werd meegevoerd en nestelde zich mooi boven de zandlaag in de woestijn. Bomen en gras begonnen te groeien en zo ontstond een paradijs voor de Afrikaanse dieren.

thumbnail

Dag 6 – 7

De volgende twee dagen genieten u van de verschillende activiteiten in de diverse gebieden rondom de lodge, zoals:
Game drives: Avontuurlijke gamedrives in de Khwai Concessie of het Moremi wildreservaat, door uitgestrekte ongerepte habitats die uiterwaarden, riviervegetatie en drogere bosgebieden combineren.
Vogels kijken: Khwai concessie staat bekend om zijn overvloedige vogelleven. Het is populair bij vogelliefhebbers.
Zonsondergangen met een drankje: Geniet van enkele van de beste zonsondergangen, aangevuld met het geroep van dieren tijdens de zonsondergang.
Mokoro kanotocht op de Okavango delta: Glijd door de kanalen van de Khwai rivier in een traditionele boomstamkano, een mokoro (s).
Bush Picknick lunch/ Bush Ontbijt: Geniet van een vers gezet kopje koffie in de vroege ochtendkoelte terwijl het leven zich hervat in ons majestueuze Botswana.
Wild spotten: Geniet van wild spotten in het kamp vanuit je eigen luxe tent of vanuit de hoofdruimte van het kamp.

thumbnail

Dag 8 – 9

Transfer naar de airstrip van Khwai vlucht in charter vliegtuigje naar Seronga of Jebile airstrip, transfer in een boot naar dit unieke kamp. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, game drive eind van de middag. U bevindt zich nu in het hart van de Okavango Delta. Alles gaat per boot, zelfs de tocht van de airstrip naar het kamp.

De Okavango ontstaat door seizoensgebonden overstromingen. De Okavango-rivier voert de zomerse (januari-februari) regenval af van de hooglanden van Angola en de vloedgolf legt in ongeveer één maand zo’n 1200 km af naar het Zuiden.  Het water verspreidt zich volgende vier maanden ( maart – juni) over een gebied van 250 km bij 150 km. Vanwege de afstand duurt het een tijdje voordat het water naar de uiterwaarden heeft bereikt. De vloed arriveert normaal gesproken aan het begin van het droge seizoen, tussen juli en augustus.
Tijdens het natte seizoen van december tot maart is het wild in Botswana wijd verspreid. Als de buitenliggende gebieden beginnen op te drogen en populaire waterpoelen verdwijnen, migreren grote aantallen dieren terug naar de Okavango Delta om te overleven.
Een belangrijk kenmerk van de delta is de buitengewone rijke voedingsbodem; hierdoor kan de vegetatie snel groeien en heeft het ook een hogere voedingswaarden. Dit verklaart waarom deze regio zo rijk is aan wilde dieren.

 

thumbnail

Dag 10

Vandaag komt uw Afrika avontuur ten einde. De transfer brengt u naar de airstrip voor een kort vlucht naar Maun. Vanaf Maun vliegt u met een lijnvlucht verder naar huis. Dit kan bijvoorbeeld via Johannesburg of Victoria Falls.
Goede vlucht!

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen en maaltijden volgens beschrijving
 • bij fully inclusive verblijf ook de activiteiten en de drankjes en wasservice
 • genoemde transfers over de weg
 • genoemde transfers met “light aircraft” Kasane – Setari Camp – Khwai Expeditions – Maun
 • verzekering voor medische evacuatie bij noodgevallen **
 • toegangskosten voor de nationale parken en reservaten waar gespecificeerd

** alle gasten moeten zelf ook een reisverzekering en verzekering met medische dekking hebben

Uitgesloten

 • Internationale vluchten en luchthavenbelastingen, heen Vic Falls, retour vanaf Maun
 • extra activiteiten en transfers die niet in het reisschema zijn opgenomen
 • extra maaltijden, drankjes en activiteiten die niet in het reisschema zijn opgenomen
 • visum voor Zimbabwe USD50
 • uitgebreide reisverzekering (verplicht)
 • fooi en zaken van persoonlijke aard
 • overheidsbelastingen, heffingen, brandstof- of industrieverhogingen waar wij geen invloed op hebben
 • kosten voor Chobe National Park (USD20) en drankjes River View Lodge (betalen bij de lodge)