Divers Namibië

Namibië mag dan gedomineerd worden door twee grote woestijnen, de Kalahari en de Namib, het is alles behalve een eentonig land. Dat er ook in die woestijnen volop leven aanwezig is, getuigen de bijzondere flora en fauna. Stap terug in de tijd naar de prehistorie, toen rivieren kloven en rotswanden uitslepen en San (Bosjesmannen), de eerste bewoners van Namibië, hun leven in beeld graveerden in de rotsen. Herinneringen uit die tijd behoren nu tot de topattracties van het land.

De Himba’s in Namibië

Hoewel het verleden steeds sneller door het heden wordt ingehaald, zijn er nog mensen in Namibië die op een uiterst primitieve manier leven. De Himba’s bijvoorbeeld, die u tijdens deze reis zult ontmoeten. Een andere ontmoeting is die met het dierenrijk van Etosha. In dit park vindt u de grootste diversiteit aan dieren en vogels in Namibië. Bovenal zult u onder de indruk raken van de ongerepte natuur, de uitgestrekte vlaktes, de leegte, de stilte, dit is Namibië in al haar facetten.

Tijdens deze reis verblijft u in de betere 3-4 sterren accommodaties.

Uw rondreis door Namibië “dag per dag”

Klik op de knop “dag per dag” onder aan de kaart en kijk wat u te wachten staat. Zoom in en klik op de “iconen” voor informatie over reistijden en afstanden in Namibië,  maar ook foto’s en beschrijvingen van alle bezienswaardigheden onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie en niets mist onderweg!

Prijsindicatie:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 3.997,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 4.399,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 4.284,-
0107/2024 – 31/10/2024 € 4.698,-

* in de periode 10 januari-10 februari is Fish River Lodge gesloten en wordt een alternatief aangeboden

Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner overhandigt en uw eventuele vragen graag beantwoordt. U haalt uw huurauto op bij het verhuurstation en rijdt naar uw guesthouse in Windhoek. De rest van de dag kunt u bijkomen van de reis of alvast de stad ontdekken. Duitse en Afrikaanse invloeden gaan hier hand in hand en er heerst een gezellige drukte in straatcafés en op lokale marktjes.

thumbnail

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt verlaat u de stad en gaat u op weg naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. Het leefgebied van de San (Bosjesmannen) en diverse dieren als cheeta’s, giraffen, oryx, springbokken en struisvogels. Maar ook van kleinere diersoorten en honderden vogelsoorten. U verblijft in een privéreservaat waar u nader kennismaakt met de Kalahari en de kenmerkende rode zandduinen. Daartussen liggen zogenoemde ‘straten’ die begroeid zijn met acacia’s. Ontdek de bijzondere flora en fauna van het reservaat tijdens een rondrit (niet inbegrepen). Vanuit het Observatorium kunt u bij een heldere nacht door een telescoop de sterren bekijken en de sterrentekens van het zuidelijk halfrond opzoeken.

thumbnail

Dag 3 – 4

U rijdt verder naar het zuiden van Namibië, waar de Fish River Canyon is gelegen. Deze kloof is miljoenen jaren geleden uitgeslepen door de Visrivier. Tegenwoordig is de Visrivier nog maar een fractie van wat het eens geweest is en aan het einde van de droge winter is de rivier gereduceerd tot een vrijwel opgedroogd stroompje op de bodem van de kloof. De kloof is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en heeft een diepte tot wel 550 meter. De Fish River Canyon wordt beschouwd als de op één na grootste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Miljoenen jaren geologische geschiedenis tekenen zich in de aardlagen van de kloof af. Uw lodge ligt op de rand van de kloof en biedt daardoor een niet te evenaren uitzicht. Maak de volgende dag een wandeling in de kloof. Trek goede wandelschoenen aan!

thumbnail

Dag 5

Op uw weg naar de havenplaats Lüderitz passeert u Kolmanskop, waar u beslist een tussenstop moet maken. Kolmanskop was zeer welvarend in 1908 toen hier de eerste diamanten werden ontdekt. Toen in de 1e helft van de 20e eeuw de diamantindustrie inzakte trokken de bewoners weg waarna Kolmanskop langzaam werd opgeslokt door het zand van de Namib. Kolmanskop is nu een spookstadje. In Lüderitz komen de Duitse koloniale invloeden duidelijk naar voren in het straatbeeld. In het museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het stadje. Neemt u ook een kijkje bij het Diaz Cross, een replica van het stenen kruis dat in 1488 door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz is geplant.

thumbnail

Dag 6

Uw volgende bestemming ligt aan de rand van het NamibRand Nature Reserve, een prachtig natuurgebied naast het Namib Naukluft Park. Een mooie tussenstop op uw weg naar Sossusvlei en een eerste kennismaking met de Namibwoestijn. In het donker neemt een gids van de lodge u in zijn terreinwagen mee en vertelt u alles over de flora en fauna van dit gebied.

thumbnail

Dag 7 – 8

Een relatief korte rit brengt u naar de ingang van het Namib Naukluft Park. Dit park staat bekend om de hoge zandduinen van Sossusvlei en de bijna surrealistische Deadvlei. Bij het licht van een opkomende zon of juist in het ‘golden hour’, het uur voor zonsondergang, zijn de duinen op hun mooist. Klim naar de top van een duin voor een adembenemend uitzicht. U kunt het bezoek aan Sossusvlei ook uitstellen tot de volgende dag en de eerste dag in en rond de lodge doorbrengen. Hier kunt u relaxen bij het zwembad, een massage reserveren in de Spa of een begeleide tocht reserveren per quad bike of speciale terreinwagen door de woestijn. Bij zonsopkomst kunt u eventueel ook een ballontocht maken over Sossusvlei. De serene rust en het uitzicht zullen een onuitwisbare indruk bij u achterlaten!

thumbnail

Dag 9 – 10

Vandaag gaat u op weg naar Swakopmund, de strandstad aan de Atlantische Oceaan. Langs de rand van het Namib Naukluft Park rijdt u naar Solitaire, waar u een stop kunt maken om te tanken, een kopje koffie (met appeltaart!) te nuttigen in Café Van der Lee en wat lekkers te kopen voor onderweg in Moose’s Bakery. Swakopmund is na Windhoek de grootste stad van het land en beschikt over tal van winkels en restaurants. Vanuit Swakopmund worden veel verschillende excursies en activiteiten aangeboden, zoals sand boarden of quad biken in de duinen, een rondvlucht boven de Skeleton Coast, een bezoek aan het township Mondesa of een Living Desert Tour, waarbij de nadruk ligt op alles wat leeft in de woestijn. De volgende ochtend kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay. Terwijl verse oesters en een glas ‘bubbels’ worden geserveerd, kunt u zeehonden, pelikanen, jakhalzen, dolfijnen en met een beetje geluk (in het winterseizoen) walvissen zien. In Swakopmund zult u zich dus zeker niet hoeven vervelen.

thumbnail

Dag 11

De reis gaat verder naar een bijzondere lodge op een bijzondere locatie, aan de noordkant van het 130 miljoen jaar oude vulkanische Erongo gebergte. Majestueuze granieten rotsblokken vormen het décor van de lodge. Het uitzicht vanuit het restaurant en de bar is overweldigend. Hier vindt u de serene stilte en de puurheid waar Namibië ook bekend om staat. Maak ’s middags een wandeling in deze mooie omgeving of ga mee met een gids die u alles vertelt over de indrukwekkende geologie en de bijzondere flora en fauna van dit gebied.

thumbnail

Dag 12

Uw volgende bestemming is Damaraland. Hier ligt de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, die u onderweg passeert. Deze berg is tevens bekend vanwege de rotstekening White Lady. De bekendste rotstekeningen vindt u echter bij Twyfelfontein, op steenworp afstand van uw lodge. Breng hier ’s middags met een gids een bezoek aan de meer dan 2.500 afbeeldingen die in de rotsen zijn gekerfd door de eerste bewoners van Namibië, de San. Niet voor niets pronkt Twyfelfontein op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein vindt u de Orgelpijpen, een bijzondere rotswand waarin door erosie orgelpijpen zijn uitgeslepen. In de namiddag, als de zon haar gouden gloed op de rotswand werpt, is deze rotswand op z’n mooist.

thumbnail

Dag 13

In het noorden van Damaraland ligt het Grootberg massief, een hoog (1640 m) gelegen plateau van vulkanische oorsprong dat in een u-vorm de Klip River Valley omringt. Op de rand van het plateau is de Grootberg Lodge gebouwd. De lodge is 100% eigendom van de lokale gemeenschap en dankzij hulp vanuit de overheid en de private sector een succesformule en een populaire verblijfplaats voor natuurliefhebbers geworden. U komt hier wild tegen dat zich thuis voelt tussen de torenhoge basaltrotsen en de schaduwrijke rivierbeddingen. Het is het leefgebied van de woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn, die u tijdens een excursie kunt opsporen. Voor een authentieke culturele ervaring boekt u de excursie naar het lokale Damara-dorp.

thumbnail

Dag 14

Over de Grootbergpas rijdt u naar Kamanjab en volgt daarna de weg langs het westelijk deel van het Etosha National Park. Het eindpunt is de bijna 9.000 hectare grote concessie Hobatere waar diverse dieren vrij rondlopen, zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s en elanden. Ga ’s middags mee op een game drive in de concessie en ga op zoek naar deze en andere dieren die er leven. Kijk, zodra de zon onder is gegaan, ook uit naar de dieren die alleen ’s nachts tevoorschijn komen.

thumbnail

Dag 15

Het gebied tussen het Etosha National Park en Angola wordt ook wel de Owambo regio genoemd. Eigenlijk zijn er vier Owambo regio’s te onderscheiden, die ook wel worden aangeduid als de ‘Four O regions’ (Omusati, Oshana, Ohangwena en Oshikoto). Een vlak land waar voornamelijk veeteelt wordt bedreven en waar nauwelijks toeristen komen. Hier leven de Owambo, de grootste etnische bevolkingsgroep van Namibiė. De Owambo zijn onderverdeeld in kleinere stammen met aan het hoofd een eigen koning of Chief. De Uukwaluudhi Royal Homestead in Tsandi is een voorbeeld van een traditionele ‘kraal’, of dorp, waar u een goed beeld krijgt van de sociale structuren binnen de Owambo cultuur. U verblijft in een lodge die door de lokale Ovambo gemeenschap wordt gerund. Tijdens een Homestead Tour maakt u ’s middags kennis met diverse facetten uit het leven van de Ovambo (inbegrepen).

thumbnail

Dag 16

De komende dagen brengt u door in het Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië. Het park omringt een enorme zoutpan, Etosha Pan, die meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd is en zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. De pan is grotendeels opgedroogd, maar na de zomerregens vult de pan zich met een laagje water. En duizenden migrerende flamingo’s. U verblijft vandaag in een sfeervol tented camp op een paar kilometer van de oostelijke ingang van het park. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid al een bezoek brengen aan het park.

thumbnail

Dag 17 – 18

Deze twee dagen heeft u alle tijd om de dieren in Etosha te bekijken. Koop in Namutoni een goede plattegrond van Etosha, zodat u niet zult verdwalen in het immense park. U kunt er tot zonsondergang over doen om bij uw volgende camp te komen, dat in het midden van het park is gelegen: Okaukuejo. Dit camp staat bekend om zijn verlichte drinkplaats, die regelmatig bezocht wordt door neushoorns, olifanten, giraffen, leeuwen en alle andere dieren die in Etosha te vinden zijn. Tot diep in de nacht kunt u bij de drinkplaats zitten om het wild te observeren. De volgende dag is het echter weer vroeg opstaan, want de meeste kans om dieren te zien is bij zonsopkomst en bij zonsondergang, als de dieren op zoek gaan naar voedsel. Sta wat langer stil bij de diverse drinkplaatsen in het park om te zien welke dieren hun dorst komen lessen. Het is een komen en gaan van een grote variëteit aan dieren en soms wordt de beste plek bij het water flink bevochten.

thumbnail

Dag 19

U verlaat het park via de zuidelijke Andersson Gate en rijdt vervolgens naar het Waterberg Plateau Park. Uit het vlakke landschap rijst het 200 meter hoge zandstenen plateau voor u op, waarvan de rode kleur bij zonsondergang prachtig naar voren komt. Het 8000 hectare grote nationale park is één van de gebieden met de meest diverse flora van zuidelijk Afrika (ca. 500 bloemen- en plantensoorten). Daarnaast treft u er enkele bedreigde diersoorten aan, zoals witten en zwarte neushoorns en sabelantilopen. Door de ontoegankelijkheid van het park voor de mens is dit park een veilige omgeving voor deze dieren. U kunt in het park niet met uw eigen auto rijden, maar er zijn wel diverse wandelroutes uitgezet en u kunt een begeleide rondrit met een terreinwagen van uw lodge reserveren. U verblijft in een privéreservaat aan de rand van het park.

thumbnail

Dag 20

Het einde van de reis is helaas in zicht. Op de terugweg naar Windhoek kunt u eventueel nog een stop maken in Okahandja voor een bezoek aan de bekende lokale markt of voor een heerlijke lunch. Nadat u uw auto heeft ingeleverd op de luchthaven van Windhoek checkt u in en vliegt u terug naar huis, met een koffer vol herinneringen.

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 21 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 21 x ontbijt en 13 x diner
* Huurauto Renault Duster (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico
* Ongula Traditional Homestead Lodge

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, contractkosten, toeslag 2e chauffeur, GPS)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)