Groepsreis Botswana en Zimbabwe ivoorroute

Ben je er klaar voor om de grote Afrikaanse voetsporen te volgen? Tijdens deze avontuurlijke groepsreis, gaan we de eeuwenoude migratieroutes van olifanten volgen. Deze vind je in de landen Botswana, Namibië en Zimbabwe en leiden ons door Hwange National Park, Moremi Game Reserve, de Okavango Delta en Chobe National Park. Al deze prachtige nationale parken zijn wereldberoemd vanwege de enorme kuddes olifanten die je hier gaat tegen komen.

Deze klassieke reis bestrijkt Botswana, Namibië & Zimbabwe en de kern van het internationale Kavango Zambezi (KAZA) Transfrontier Conservation Area. Dit initiatief is een inspanning van meerdere landen om een uitgebreid netwerk van onderling verbonden reservaten te creëren en corridors te creëren voor de verplaatsing van wilde dieren langs natuurlijke migratieroutes, met name voor olifanten. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldige avontuurlijke safari.

reiscode BZac15

Bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

Highlights

* Kruger National Park – game drives
* Zimbabwe Ruïnes – rondleiding
* Matobos – game drive
* Hwange – game drives in een open voertuig
* Victoria Falls – avontuurlijke activiteiten
* Chobe National Park – riviercruise bij zonsondergang
* Okavango Delta – mokoro excursie

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1

De majestueuze aanblik van de machtige Zambezi rivier die zich over de Victoria watervallen stort, verwelkomt je op je avontuur in Zimbabwe en Botswana. Na check-in in onze lodge , lopen we in de namiddag naar de watervallen en verkennen wij  het tropisch regenwoud eromheen. We eindigen in een lokaal restaurant om aan te schuiven voor het diner (eigen kosten).

thumbnail

Day 2 – 3

Hwange National Park is een juweel van wilde dieren, beroemd om zijn groot wild en grote kuddes olifanten. Hwange herbergt een grote verscheidenheid aan leefomgevingen, van de westelijke gebieden aan de rand van de Kalahari tot grote grasvlakten en bossen in het oosten van Hwange. Onze comfortabele lodge  is gelegen op een privé-concessie aan de oostelijke grens van het park. We maken een volledige dag gamedrive, in een open 4WD in het park op zoek naar groot wild.

thumbnail

Day 4 – 5

In de met afgeronde granieten rotsblokken en golvende valleien van het Matobos National Park leven enkele van de laatste neushoorns van Zimbabwe. We besteden onze dag aan een excursie in het park, met een wandeling om de neushoorns te zien, het ontdekken van de schilderingen van oude Bosjesmannen,  die de rotsen sieren, en het bewonderen van de landschappen vanuit Worlds View, de plek waar Cecil John Rhodes’ graf ligt.

thumbnail

Day 6

Vanochtend verlaten we Matobos en gaan we westwaarts richting de grens met Botswana, we steken over bij Plumtree en gaan op weg naar het Nata gebied voor onze overnachting. In de late namiddag gaan we naar de Makgadikgadi Pans; enorme zoutpannen die zich tot in het oneindige lijken uit te strekken. We verkennen het gebied en maken leuke foto’s voordat de zon goudkleurig ondergaat.

thumbnail

Day 7

De naam Maun is afgeleid van een San-woord dat “plaats van het korte riet” betekent. Maun ligt aan de zuidkant van de Okavango Delta, waar onze lodge uitkijkt over de prachtige Thamalakane rivier. Hier bereiden we ons voor op onze reis naar Moremi Game Reserve. We hebben de middag vrij om vogels te kijken langs de rivier, te relaxen bij het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (eigen kosten).

thumbnail

Day 8 – 9

Als het water van de Okavango de drogere Kalahari binnenstroomt, ontstaan er verrassende en onverwachte contrasten, waardoor het Moremi wildreservaat een prachtig rijk wildernisgebied met een verbazingwekkende wildstand vormt. Rivieren, lagunes, savanne, bossen, Moremi biedt uitstekende mogelijkheden om wild te bekijken. Met meer dan 400 vogelsoorten is Moremi ook een geweldige plek om luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffen en verschillende antilopen te zien. We besteden onze tijd aan game drives in Moremi Game Reserve en de omliggende concessie langs de Khwai rivier, waar de lagunes de dorstige dieren aantrekken om te drinken in de late namiddag. We overnachten in een mobiel safari camp op een privé-concessie ten oosten van Moremi, waar we onze maaltijden nuttigen terwijl we de dieren zien drinken en genieten van de wildernis ver van de bewoonde wereld.

 

thumbnail

Day 10

In de ochtend maken we een game drive, voordat we teruggaan naar onze lodge in Maun.

thumbnail

Day 11 – 12

We rijden rond de Okavango Delta, en noordwaarts naar onze lodge aan de oevers van de Okavango Pan handle. Vanuit de lodge verkennen we de Okavango per mokoro (kano) en motorboot. Rustige met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om uit te rusten, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Okavango Delta.

thumbnail

Day 13

We verlaten Botswana en rijden naar Namibië en het Mahango wildreservaat. We rijden door het reservaat naar onze lodge aan de Kavango rivier. ’s middags maken we een riviercruise.

thumbnail

Day 14

De Caprivistrook, Zambezi Regio, is een dunne strip van Namibië, die Botswana in het zuiden en Angola in het noorden scheidt. We steken de Caprivistrook over, gaan terug naar Botswana bij Ngoma en gaan naar onze lodge in de stad Kasane. De Chobe-rivier trekt grote kuddes olifanten aan als hij rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park stroomt. Onze laatste middag besteden we aan misschien wel de beste wildlife activiteit in zuidelijk Afrika, de game-viewing cruise. Bekijk kuddes olifanten, grote krokodillen, nijlpaarden en ander wild vanaf het water, waar de dieren aan het eind van de dag hun dorst lessen. De prachtige zonsondergang op de rivier is de droom van elke fotograaf.

thumbnail

Day 15

Geniet van een optionele vroege ochtend game drive (eigen kosten) voor ons laatste gezamenlijke ontbijt. Nadat we afscheid hebben genomen, beginnen we aan de transfer naar Kasane airport in Botswana of Victoria Falls airport in Zimbabwe. Onze tour eindigt om 11:00 uur.

Inbegrepen

 • 14 ontbijten 5 lunches & 7 diners
 • 14 overnachtingen  in 3 sterren lodges
 • Entreegelden
 • Professionele safarigidsen
 • Vervoer in minibus/safari truck & 4WD
  overzicht-icon-maaltijd
  overzicht-icon-ticket Entreegelden
  overzicht-icon-accommodatie 14 nachten in 3+ sterren lodges

Uitgesloten

 • toeslag 1-persoonkamer EUR980 (solo reizigers kunnen ook kamers delen)
 • visum Zimbabwe USD30 (aan de grens)
 • Intercontinentaal ticket retour Vic Falls (vraag naar mogelijkheden)
 • maaltijden die niet zijn genoemd
 • optioneel Vic Falls raften, zipline, bungee, helicopter vlucht
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • wasserijkosten