Groepsreis Botswana en Okavanga Delta

reiscode BPac11 in 2024 uitgebreid met 2 nachten
BPac09 (9 nachten) vervalt in 2024.

TEKST WORDT OP DIT MOMENT AANGEPAST route wordt uitgebreid van 9 naar 11 nachten.

Er zijn weinig wildlife ervaringen in de wereld die een week in de wildernis van Botswana, kunnen evenaren. Deze klassieke route bestaat uit overnachtingen in een safari lodge en in luxe safari tenten. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldige avontuurlijke ervaring in wereldberoemde parken.

De accommodatie gedurende deze klassieke reis is 3 sterren. Stuk voor stuk lodges met een hoog serviceniveau en veel comfort. De lodges staan op prachtige locaties met veel wilde dieren in de omgeving. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Voor de 2 nachten in centraal Chobe NP verblijven we in mini meru tenten. Elke tent heeft twee losse kampeerbedden met linnengoed en een eigen chemisch toilet, plus een “bucket shower” met warm water van het vuur.

Gedurende de gehele safari reist u in een speciaal gebouwde 4WD Land Cruiser met 12 naar voren gerichte stoelen en een aanhanger voor bagage. Deze land cruiser heeft een solide dak en achterkant die bescherming biedt tegen de zon en stof. De Land Cruiser heeft 12 individuele stoelen in 4 rijen van 3 stoelen, maar deze tour is beperkt tot een maximum van 8 klanten, zodat iedereen een “raam” stoel heeft.

De charter vlucht van Maun airport naar Khwai airstrip wordt meestal uitgevoerd door een Cessna of Caravan met 4-12 zitplaatsen.

reiscode BPac11 (BPac09 is vervallen)
Bekijk gegarandeerde vertrekdata in 2024

Highlights

 • Moremi Game Reserve – game drives
 • Savuti – game drives
 • Chobe National Park – game drive en riviercruise
Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1 – 3

Deze safari begint op de luchthaven van Maun waar je wordt opgewacht en na een korte briefing ga je aan boord van een klein vliegtuig naar Khwai. Hier staat de safarigids je op te wachten en ga je genieten van je eerste gamedrive naar de lodge.
Moremi Game Reserve is het juweel van Botswana en misschien wel één van de beste wildbestemmingen in  Afrika. Ten noorden van Moremi ligt een uitgestrekte wildernis bestaande uit open graslanden en bossen en een overvloed aan wild.
Onze lodge is gelegen op de enorme Khwai Private Reserve concessie. Gelegen in de wildernis, met uitzicht op de waterpoel. Het verhoogde terras stelt ons in staat om de dieren in de middag te bekijken als ze naar beneden komen om om hun dorst te lessen. Moremi’s grote verscheidenheid aan habitats maakt het een paradijs voor vogelaars. Wij maken deze dagen verschillende game drives in een open 4WD in Moremi Game Reserver en op de wildconcessie langs de Khwai rivier.

Voor een buitengewone wildlife ervaring hebben we een sessie in een ondergrondse schuilplaats. Als enige waterbron bron in het gebied, wordt het wild aangetrokken tot deze waterplaats, vooral de grote olifantenstieren. Hier ben je zo dicht bij deze prachtige dieren dat je ze kunt horen ademen.

thumbnail

Day 4 – 5

Vanuit Moremi rijden we noordwaarts naar het beroemde Savuti-gedeelte van het Chobe National Park. Dit is een uitstekend gebied voor grote roofdieren met regelmatige waarnemingen van leeuwen en luipaarden, olifanten en andere wilde dieren die leven op deze uitgestrekte vlaktes. We besteden onze tijd aan game drives over de enorme uitgestrekte gebieden, welke bezaaid zijn met Acacia’s. Langs het Savuti kanaal hopen we leeuwen en hyena’s te zien die van Savuti een uitstekende wildlife bestemming maken. We overnachten in ons verzorgde tentenkamp. Na het diner in onze eettent, vallen we in slaap met de geluiden van de Afrikaanse bush.

thumbnail

Day 6 – 7

Onze volgende bestemming is Chobe National Park. We vertrekken uit Savuti en rijden noordwaarts door de afgelegen wildernis van Botswana naar het stadje Kasane, waar onze lodge aan de oever van de Chobe rivier ligt. De volgende dag gaan we terug naar Chobe NP voor een gamedrive in de vroege ochtend. Voordat het te warm wordt keren we terug naar het comfort van de lodge. In de middag maken we een bootcruise op de Chobe rivier. Dit is misschien wel de beste en meer ontspannende activiteit om wild te bekijken in Zuidelijk Afrika. We varen met een kleine boot het park in en brengen de volgende uren tot zonsondergang door… langzaam stroomafwaarts drijvend terwijl we het wild zien drinken. We komen dichtbij de kuddes krokodillen, nijlpaarden, visarenden en nog veel meer. Als de zon ondergaat maken wij nog wat prachtige foto’s van het wild tijdens de zonsondergang en verlaten hierna het park.

thumbnail

Day 8

We laten Botswana achter ons en steken Zimbabwe over op weg naar de Victoria watervallen. De machtige Zambezi rivier dendert 100m over de kloof en creëert een prachtig spektakel. De nevel van de waterval onderhoudt een regenwoud rondom de watervallen dat rijk is aan vogels en beschermd natuurgebied is. We verkennen de Victoria watervallen te voet met een lokale gids die de watervallen tot leven brengt met verhalen over de ontdekkingsreizigers van dit oude land.

thumbnail

Day 9

Er is tijd voor een van de vele optionele avontuurlijke activiteiten (eigen kosten) voordat de tour eindigt.

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen volgens beschrijving
 • 8 Ontbijt, 4 Lunches & 5 Diner
 • Activiteiten volgens beschrijvign
 • Entreegelden van alle Nationale Parken
 • Vervoer in open game drive 4wd
 • Professionele gids

Uitgesloten

 • toeslag 1-persoonkamer EUR890 (solo reizigers kunnen ook kamers delen)
 • visum Zimbabwe USD50
 • Intercontinentaal ticket Maun / Vic Falls (vraag naar mogelijkheden)
 • optionele overnachting Johannesburg de nacht voor vertrek
 • maaltijden die niet zijn genoemd
 • helicopter vlucht over Okavango Delta
 • optioneel Vic Falls raften, zipline, bungee, helicopter vlucht
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • wasserijkosten