Desert to Delta

Het start- en eindpunt van deze rondreis is Windhoek, de hoofdstad van Namibië. U reist vervolgens met de wijzers van de klok mee naar de zandduinen van Sossusvlei, de kustplaats Swakopmund, Damaraland met zijn woestijnolifanten en San rotstekeningen, het Etosha wildpark en de waterrijke Zambezi regio naar Botswana.

Hier staan de bekendste hoogtepunten op het programma: Chobe met zijn duizenden olifanten en buffels, de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen, de Okavango Delta met zijn kanaaltjes, riviertjes en uiterwaarden die bevolkt worden door tal van dieren, vogels en insecten en het wildrijke reservaat Moremi.

Ook een uitstapje naar de Victoria watervallen is inbegrepen. Via de uitlopers van de Kalahari woestijn keert u terug naar Namibië. Tijdens deze reis krijgt u een combinatie voorgeschoteld van droge woestijnen en vruchtbare moerasdelta’s met elk een unieke flora en fauna.

Prijs 2024:
01-01 t/m 30-06 en
01-11 t/m 15-12  € 3550,- per persoon
01-07 t/m 31-10 € 3875,- per persoon
in een twee persoonskamer

Highlights

Sossusvlei – Swakopmund – Damaraland – Etosha National Park – Chobe National Park – Makgadikgadi zoutpannen – Okavango Delta – Moremi – Vic Falls – Green Kalahari

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Nadat u bent aangekomen op de internationale luchthaven van Windhoek, wordt u hartelijk verwelkomd en ontvangt u uw travel planner met alle benodigde informatie voor uw reis. Vervolgens haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw guesthouse in de stad. ’s Middags kunt u de stad verkennen en een verkoelende Windhoek Lager op een terrasje drinken. ’s Avonds kunt u uit diverse goede en gezellige restaurants kiezen.

thumbnail

Dag 2 – 3

Vandaag gaat u op reis via uitgestrekte grasvlakten en enorme bergketens naar het Namib-Naukluft Park, bekend om zijn hoge zandduinen van Sossusvlei. Zorg dat u de volgende ochtend zo vroeg mogelijk op weg gaat, zodat u bij zonsopkomst, als het park open gaat voor bezoekers, direct op weg kunt naar de duinen, waar de eerste zonnestralen een mooi kleurenpalet creëren. Een mooi kleurencontrast vindt u ook in Dead Vlei, met zijn witte gebarsten aardkorst, zwarte fossiele bomen, rode zandduinen en staalblauwe lucht. Op de terugweg naar de uitgang kunt u nog een wandeling maken door de Sesriem Canyon, een 30-meter diepe en 3 kilometer lange kloof die uitgeslepen is door de Tsauchab rivier.

thumbnail

Dag 4 – 5

Door de uitlopers van het Namib-Naukluft Park rijdt u naar Swakopmund. Onderweg passeert u Solitaire (bekend vanwege het gelijknamige boek van Ton van der Lee en de bakkerij van Moose) en de ruige bergpassen Gaub en Kuiseb. Via Walvis Bay rijdt u langs de Atlantische kust naar Swakopmund. Deze aangename kustplaats is zeer geliefd bij toeristen en heeft nog een Duits karakter, overgebleven uit de koloniale tijd (eind 19e-begin 20e eeuw). U kunt hier uiteraard een strandwandeling maken, maar ook deelnemen aan één van de vele activiteiten. Denk daarbij aan boottochten, woestijntours, rondvluchten of quad biking, maar ook een bezoek aan het township behoort tot de mogelijkheden.

thumbnail

Dag 6 – 7

U laat de Atlantische Oceaan achter u en rijdt door naar Damaraland, een geologisch zeer divers gebied. Hier lopen wilde dieren als neushoorns, woestijnolifanten en giraffes vrij rond, zoals ze dat honderden jaren geleden ook deden. Uw lodge ligt op steenworp afstand van Vingerklip, de rotsformatie (‘klip’) in de vorm van een vinger. De volgende ochtend moet u vroeg op pad gaan als u de bekende rotsgravures van Twyfelfontein wilt bezoeken, want ook in de wintermaanden is de zon genadeloos rond het middaguur. Op de terugweg kunt u eventueel nog een stop maken bij het Versteende Woud, waar een verzameling van miljoenen jaar oude, fossiele boomstammen te vinden is, alsmede een groot aantal welwitschia planten. Reserveer ruim op tijd een tafeltje in het bijzondere restaurant Eagles Nest en geniet van een heerlijk diner en een niet te evenaren uitzicht.

thumbnail

Dag 8

Vanuit Damaraland rijdt u naar het Etosha National Park. Dit park behoort tot de meest dierrijke en diverse natuurparken ter wereld. Langs de Etosha Pan, een enorme zoutvlakte, zijn diverse drinkplaatsen aangelegd waar dieren hun dorst komen lessen. Er komen hier meer dan 110 verschillende soorten zoogdieren en zeker 300 vogelsoorten voor. U verblijft de eerste nacht in het park. Uw restcamp staat bekend om zijn verlichte drinkplaats, die regelmatig wordt bezocht door dorstige dieren. Tot diep in de nacht kunt u het wild bij de drinkplaats observeren.

thumbnail

Dag 9

Bij zonsopkomst gaan de poorten van uw restcamp open en kunt u direct aan uw safari beginnen. Ook de dieren ontwaken en gaan op zoek naar voedsel. De beste tijd voor een safari dus. Op het heetst van de dag, als de dieren de schaduw opzoeken, kunt u een restcamp uitzoeken voor de lunch. Daarna gaat u weer op zoek naar de dieren, totdat u aan het einde van de middag het park in het oosten verlaat. Uw lodge voor de tweede nacht ligt buiten het park.

thumbnail

Dag 10

Vandaag staat er weer een lange rit op het programma, maar wel geheel over geasfalteerde wegen. In de omgeving van Grootfontein kunt u de Hoba meteoriet bewonderen, de grootste gevonden meteoriet op aarde. Naarmate u dichterbij Rundu komt, passeert u verschillende dorpjes, waar u een handgemaakt kunstwerk kunt kopen, dat specifiek is voor dit gebied. Uw lodge ligt even buiten Rundu, aan de Kavango rivier. Maak aan het einde van de middag een boottocht en geniet van de geluiden van Afrika vanaf het water.

thumbnail

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting en volgt u de loop van de Kavango rivier totdat deze een bocht maakt naar het zuiden om daar uit te monden in de Okavango Delta in Botswana. In de omgeving van Divundu kunt u op zoek naar wild in het Mahango Game Park, het kleinste  maar één van de meest diverse wildparken van Namibië. Roofdieren als luipaarden, leeuwen, hyena’s en zelfs wilde honden zijn de bewoners van dit park.

thumbnail

Dag 12

U rijdt dwars door de Zambezi regio (voorheen Caprivistrip genoemd) en het Bwabwata Game Park naar uw lodge aan de oevers van de Kwando rivier. U rijdt door het groenste en meest waterrijke deel van Namibië, waardoor u hier veel vogels en moerasdieren zult aantreffen. Ook loopt de oude trekroute van olifanten door dit gebied. Stap ’s middags aan boord van een boot waarmee u een sunset cruise over de Kwando rivier maakt of breng een bezoekje aan het nabijgelegen lokale dorpje, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking en een indruk krijgt van hun dagelijks leven. Het park wordt ook wel de “mini Okavango Delta” genoemd vanwege de vergelijkbare activiteiten, flora en fauna.

thumbnail

Dag 13 – 15

Vandaag steekt u bij Ngoma Bridge de grens over naar Botswana. Daarna vervolgt u de weg door het Chobe National Park naar Kasane, waar u de komende nachten verblijft. Uw lodge ligt pal aan de Chobe rivier, waarop u aan het einde van de middag een boottocht maakt. Aan weerszijden van de boot houden nijlpaarden en krokodillen u nauwlettend in de gaten, terwijl vogels in allerlei soorten en maten hun nest opzoeken. Vanuit het park trekken olifanten naar de rivier om te drinken en te spelen. De volgende dag maakt u een begeleide game drive in het park in een open terreinwagen van de lodge. Terwijl de gids de auto bestuurt en tekst en uitleg geeft over de dieren die u tegenkomt, heeft u uw handen vrij om te fotograferen of te filmen. Aan het einde van de middag maakt u wederom een boottocht op de rivier. De dag daarna brengt u een bezoek aan de beroemde Victoria watervallen in buurland Zimbabwe. Over een breedte van 1,7 kilometer stort het water uit de Zambezi rivier in verschillende delen honderd meter naar beneden. De opstijgende nevel heeft een mooi regenwoud aan de Zimbabwaanse kant van de watervallen gecreëerd waarin een wandelpad is aangelegd dat u op eigen gelegenheid kunt volgen. Neem een regenjas of –cape mee, want u wordt kletsnat! U kunt ook een helikoptervlucht boven de watervallen maken voor een totaal overzicht en een onovertroffen uitzicht. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar Kasane.

thumbnail

Dag 16

U stapt weer in uw auto en vervolgt de reis in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi Pans. Deze zoutpannen zijn de overblijfselen van een eens immens groot meer, dat door verschuiving in de aardlagen nagenoeg is opgedroogd.

thumbnail

Dag 17 – 19

Tijdens een (optionele) tour op een quad bike ’s morgens vroeg, krijgt u een idee van de omvang van dit gebied, als u omringd wordt door het oneindige ‘niets’. Maar in dit ‘niets’ is er weldegelijk leven. Tijdens deze excursie bezoekt u namelijk ook een grote groep meerkatten (stokstaartjes) die niet ver van de lodge hun holen hebben gegraven. Bij het licht van de opkomende zon komen zij tevoorschijn en klimmen soms ongegeneerd op uw hoofd of schouders om een beter uitzicht te hebben op hun prooi.
Vanuit de droge zoutpannen gaat de reis daarna verder naar de waterrijke Okavango Delta. Deze wereldberoemde moerasdelta is het leefgebied van vele dieren, vogels en insecten. Het water in de delta is afkomstig van de Kavango rivier die haar oorsprong vindt in Angola en via Namibië naar Botswana stroomt. Het wildrijke Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de delta en is vanuit Maun over land prima bereikbaar. De volgende dag kunt u een hele dag een mokorotocht maken in de delta. Terwijl een ‘poler’ de mokoro (kano) met een lange stok voortduwt, kunt u vogels, bijzondere kikkers, insecten, maar ook andere moerasdieren spotten. De dag daarna kunt u bij voldoende deelname (*) mee met de gids van de lodge naar het Moremi Game Reserve voor een hele dag safari in zijn open voertuig. Moremi is één van de meest wildrijke gebieden van Botswana waar grote en kleine dieren, bekende en minder bekende soorten, hun habitat hebben gevonden. Geniet bij terugkomst in de lodge nog even van een traditionele sundowner aan de oevers van de rivier. Dit is Afrika ten voeten uit!

(*) voor de activiteiten vanuit Thamalakane River Lodge geldt een minimum deelname van 4 personen. Het is raadzaam een reservering te maken bij boeking van de reis, maar de activiteiten kunnen ter plaatse pas definitief bevestigd worden.

thumbnail

Dag 20

Op uw gemak rijdt u naar Ghanzi, de laatste stop op de terugweg naar Namibië. Ghanzi is een centrale post in een gebied waar veel veeteelt plaatsvindt, maar waar ook veel nazaten van de San leven.

thumbnail

Dag 21

Door de Kalahari woestijn, die zich uitstrekt over Botswana, het oosten van Namibië en het noorden van Zuid-Afrika, rijdt u naar de grensplaats Buitepos, waar u Namibië weer binnenkomt. U brengt de laatste nacht door op een farm tussen de grens en Gobabis.

thumbnail

Dag 22

Op uw gemak rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek, waar de reis eindigt. U levert hier uw huurauto in en checkt u in voor uw vlucht terug naar huis.

Inbegrepen

Meet & Greet bij aankomst
Luxe reismap met routebeschrijving en wegenkaart
Vip card met kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
21 overnachtingen in vermelde accommodaties
21 x ontbijt en 8 x diner
Europcar Group M automaat Toyota Urban Cruiser (of gelijkwaardig) platinum pakket
2 x boottocht op de Chobe rivier
Game drive in het Chobe National Park
Dagexcursie naar Victoria Falls (exclusief entreegelden)
Reisapp met uw eigen dag-tot-dagprogramma

Uitgesloten

Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
Overige maaltijden en drankjes
Optionele activiteiten/excursies
Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, contractkosten, toeslag 2e chauffeur, cross border fee Botswana)
Visumkosten Zimbabwe (US$ 30 per persoon)
Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Garantiefonds GGTO