Deception Valley Lodge

Deception Valley Lodge ligt in het grootste privé wildreservaat van Botswana. Dit reservaat, met een totale oppervlakte van 43.000 hectare, ligt aan de noordoostgrens van het Central Kalahari Game Reserve. Het gebied staat bekend om een grote en zeer gezonde populatie van kalahari leeuwen. Deze leeuwen zijn groter van stuk en hebben prachtige zwarte manen.

Andere leden van de big 5 die hier te vinden zijn, zijn de olifant, het luipaard en zeer recent ook de neushoorn. (witte en zwarte). De prachtige gemsbok (of oryx), typerend voor de Central Kalahari is een veel geziene antilopensoort net als de eland, de allergrootste in zijn soort. Het gebied is geliefd bij safariliefhebbers die op zoek zijn naar de wat zeldzamere dieren. Denk aan de bruine hyena, met de langharige vacht, de wilde hond, de aardwolf, de grootoorvos en het aardvarken. Vanzelfsprekend is dit gebied met de grote open vlaktes, het ideale jachtgebied van het allersnelste zoogdier, de cheeta.

Tijdens uw verblijf maakt u nader kennis met de geschiedenis en cultuur van de San (Bosjesmannen), de eerste inwoners van zuidelijk Afrika. De Kalahari is één van de laatste plaatsen waar de San nog steeds leven, hoewel zij hun traditionele leefwijze grotendeels aan hebben moeten passen aan de eisen van de moderne tijd. Maar de kennis is niet verloren gegaan en tijdens een wandeling met uw San gids, leert u alles over de jacht- en overlevingstechnieken die van generatie op generatie zijn overgebracht. Luister naar het Naru, de eerste geschreven taal van de San met 37 verschillende kliks. Deze ervaring is een unieke toevoeging aan de game drives die u ook gaat maken.

Uw gastheer en tevens eigenaar van de lodge, heeft recent de lodge helemaal opnieuw gebouwd. De luxe lodge is nu goed voor 4 sterren en biedt een all-inclusive product, met een scherpe prijs. Er zijn 8 ruime en smaakvol ingerichte chalets. Twee daarvan zijn met elkaar verbonden en daardoor geschikt voor gezinnen met kinderen. Alle chalets zijn voorzien van een plafondventilator, klamboe, minibar, föhn, zitje en een en-suite badkamer met Victoriaans bad en buitendouche. In het hoofdgebouw vindt u een lounge, kleine bibliotheek, bar, souvenirwinkeltje en het restaurant.

De maaltijden worden, als het niet te koud is, vooral buiten op de grote veranda gebruikt, met alle gasten aan één lange tafel. Na het eten kunt u nog een afzakkertje nemen bij het kampvuur in de boma en genieten van het uitzicht op de eindeloze sterrenhemel. Niet ver van het hoofdgebouw is een zwembad met ligbedden, waar u heerlijk kunt relaxen. De lodge beschikt over WiFi.Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, snacks, koffie en thee, frisdrank, geselecteerde alcoholische dranken, wasservice (alleen bovenkleding), game drives, night drives, wandelsafari’s en een Bushmen Experience. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom. De lodge ligt op circa 30 minuten vliegen van Maun.

Deception Valley Lodge is na de upgrade en uitbreiding nog interessanter geworden voor een langer verblijf en komt hiermee tegemoet aan de wensen van de moderne reiziger.

Your travel expert:

Go Africa

Klik om de kaart weer te geven

Kamers

Suite(s)

The suites are built on wooden a platform – slightly elevated of the ground giving a private deck to enjoy nature, each of the 6 very spacious suites has a bedroom, separate lounge area, en-suite bathroom with Victorian bath and outdoor shower.

Family Suite

The suites are built on wooden a platform – slightly elevated of the ground. The family suite has 2 bedrooms, separate lounge area, en-suite bathroom with Victorian bath and outdoor shower. The suite also as a joined deck and private pool.

Faciliteiten