Deception Valley Lodge

Deception Valley Lodge ligt in een 15.000 hectare grote concessie aan de noordoostgrens van het Central Kalahari Game Reserve. Tijdens uw verblijf maakt u nader kennis met de geschiedenis en cultuur van de San (Bosjesmannen), de eerste inwoners van zuidelijk Afrika. De Kalahari is één van de laatste plaatsen waar de San nog steeds leven, hoewel zij hun traditionele leefwijze grotendeels aan hebben moeten passen aan de eisen van de moderne tijd. Maar de kennis is niet verloren gegaan en tijdens een wandeling met uw San gids, leert u alles over de jacht- en overlevingstechnieken die van generatie op generatie zijn overgebracht. Luister naar het Naru, de eerste geschreven taal van de San met 37 verschillende kliks. Deze ervaring is een unieke toevoeging aan de game drives die u ook gaat maken.

Uw gids neemt u overdag en ’s avonds mee in zijn open terreinwagen om op zoek te gaan naar de vermaarde Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen, de reusachtige eland, de statige oryx en de schuwe bruine hyena; typische diersoorten die in dit deel van Botswana leven. Tegen een toeslag kunt u ook een game drive maken in het Central Kalahari Game Reserve.Deception Valley Lodge is een goede middenklasse lodge met 8 ruime en smaakvol ingerichte chalets. Twee daarvan zijn met elkaar verbonden en daardoor geschikt voor gezinnen met kinderen. Alle chalets zijn voorzien van een plafondventilator, klamboe, minibar, föhn, zitje en een en-suite badkamer met Victoriaans bad en buitendouche. In het hoofdgebouw vindt u een lounge, kleine bibliotheek, bar, souvenirwinkeltje en het restaurant.

De maaltijden worden, als het niet te koud is, vooral buiten op de grote veranda gebruikt, met alle gasten aan één lange tafel. Na het eten kunt u nog een afzakkertje nemen bij het kampvuur in de boma en genieten van het uitzicht op de eindeloze sterrenhemel. Niet ver van het hoofdgebouw is een zwembad met ligbedden, waar u heerlijk kunt relaxen. De lodge beschikt over WiFi.Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, snacks, koffie en thee, frisdrank, geselecteerde alcoholische dranken, wasservice (alleen bovenkleding), game drives, night drives, wandelsafari’s en een Bushmen Experience. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.De lodge ligt op circa 30 minuten vliegen van Maun.

Kamers

Suite(s)

De suites zijn gebouwd op een houten platform – iets verhoogd van de grond. Elk van de 8 zeer ruime suites heeft een prachtige locatie met uitzicht op de waterput, een slaapkamer, een aparte lounge, een eigen badkamer met Victoriaans bad en buitendouche.

Faciliteiten