Wildlife & Water Wonders

De overeenkomst tussen de Okavango Delta, Selinda Spillway en de Chobe rivier is dat zij een trekpleister zijn voor tal van dieren en vogels die hun dorst komen lessen en zich tegoed doen aan het voedsel (al dan niet plantaardig) op de oevers. Vooral in de droge wintermaanden kunt u hier een grote hoeveelheid en variëteit aan dieren waarnemen, terwijl vogelliefhebbers juist in de zomermaanden hun hart kunnen ophalen. Tijdens deze reis vaart u met een mokoro of motorboot door de Delta en de Spillway, maar maakt u ook safari’s te voet, in een safarivoertuig of, als u een geoefend rijder bent, te paard. Ter afsluiting van de reis verblijft u op een huisboot op de Chobe rivier en kunt u vanaf het water de dieren op de oevers bewonderen.
U kunt de reis eventueel verlengen met een verblijf in Victoria Falls (Zimbabwe), Livingstone (Zambia) of Zuid-Afrika.

Belangrijk:
* Tijdens deze reis is per persoon 20 kg bagage toegestaan in een weekendtas zonder frame en wieltjes, inclusief handbagage.
* Voor chartervluchten in Botswana is geen vastgesteld vliegschema. U krijgt de dag voor vertrek te horen hoe laat uw vlucht vertrekt. Uw vlucht kan maximaal drie stops onderweg maken.
* Alle activiteiten worden ondernomen samen met de andere gasten (tenzij anders vermeld). Voor activiteiten met een privégids geldt een toeslag. Deze is op aanvraag.

Bekijk deze reis van dag-tot-dag als virtuele tour

Prijzen op aanvraag

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1 – 2

Vanuit Maun vliegt u naar het noorden van de Okavango Delta, waar u twee nachten op een palmeiland aan de rand van de Shinde lagune verblijft. Dit gebied kent een rijk vogel- en wildleven en biedt diverse mogelijkheden om daarmee kennis te maken. Zo maakt u game drives, night drives, wandelsafari’s en tochten met een mokoro of motorboot. In de periode maart tot december kunt u ook gaan vissen en een tilapia of tijgervis aan uw haak proberen te slaan. Om ‘m vervolgens weer vrij te laten.

thumbnail

Dag 3 – 4

Tussen de Okavango Delta en de Chobe rivier ligt het Selinda reservaat, een groot en wildrijk reservaat. Het Selinda reservaat is het terrein van het Great Plains Conservations project, dat geleid wordt door de beroemde natuurfotografen en filmmakers Dereck en Beverley Joubert. Door het reservaat loopt de Selinda Spillway, een oude waterverbinding tussen de Okavango Delta en het Linyanti moeras. De uiterwaarden en de grasvlaktes bij de rivier trekken grote kuddes olifanten en buffels aan en ook roofdieren als leeuwen, luipaarden, wilde honden en cheeta’s worden regelmatig gespot. Afhankelijk van het waterniveau kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals game drives, night drives, wandelsafari’s, mokoro- en boottochten. Geoefende paardrijders kunnen ook een hele dag in het zadel doorbrengen en het reservaat te paard verkennen.

thumbnail

Dag 5 – 6

U vliegt naar Kasane, waarna u naar het immigratiekantoor wordt gebracht. Aangezien u de komende dagen het grensgebied tussen Botswana en Namibië doorkruist, dient u eerst grensformaliteiten voor Namibië te vervullen, voordat een tenderboot u naar uw huisboot brengt. U overnacht op één van de drie Chobe Princesses die op en neer varen over de Chobe rivier. In een klein internationaal gezelschap van maximaal 8 of 10 gasten (afhankelijk van uw huisboot) geniet u van het uitzicht op de olifanten en andere dieren die naar de rivier trekken om te drinken, de nijlpaarden die links en rechts van de boot naar adem happen, de krokodillen die roerloos op de oevers hun prooi in de gaten houden en de vele unieke en kleurrijke vogels die hun nesten bouwen in de bomen. Intussen wordt u door het personeel op de boot in de watten gelegd en neemt een gids u graag mee in een kleiner bootje om een paar uurtjes te gaan vissen of naar een dorpje op de oevers, waar u kennis kunt maken met de lokale bevolking. Elke avond wordt u getrakteerd op een adembenemende zonsondergang, terwijl de butler een heerlijke sundowner cocktail voor u bereidt. Dit is genieten in optima forma.

thumbnail

Dag 7

In de loop van de dag vaart u terug naar Kasane en wordt u aansluitend naar de luchthaven gebracht, van waar u naar huis vliegt of aan uw verlengingsarrangement begint.

Inbegrepen

* Alle chartervluchten in Botswana
* Transfers in Kasane
* 6 overnachtingen in tented camps en op een huisboot
* Alle maaltijden en snacks
* Koffie, thee, frisdrank, mineraalwater, huiswijn, lokaal bier en geselecteerde sterke drank
* Activiteiten zoals vermeld (zie ook de beschrijving van de accommodaties)
* Entree nationale parken en reservaten
* Wasservice (alleen bovenkleding)

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Maun / Kasane-Amsterdam
* Premium drankjes (bijv. exclusieve wijn, champagne, whisky en cognac)
* Game drives in het Chobe National Park
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)