Luxe Fly In Safari Kenia met privé vliegtuig | 10 dagen

De warme, droge grasgeur van de verhitte savanne, het brullen van een leeuw in de met sterren bezaaide nacht, de bijna eindeloze bush die krioelt met leven – Kenia is het Afrika van uw verbeelding.

U vliegt rechtstreeks naar de wildernis van Kenia en elke minuut van uw kostbare tijd wordt avontuurlijk ingevuld. U landt in het zicht van de besneeuwde Kilimanjaro en verbaast u over de enorme kuddes olifanten in Amboseli Game Reserve. U vliegt verder naar Loisaba en vindt hier een indrukwekkend voorbeeld van geavanceerd natuurbehoud. Hierna vliegt u door naar Masai Mara, voor misschien wel dé beste safari van uw leven.

Deze zorgvuldig samengestelde Fly In Safari biedt u een gevarieerde, efficiënte reis in stijl. Omdat er met een privévliegtuig gevlogen wordt, loopt het programma steeds naadloos in elkaar over. De service op de grond continueert in de lucht. Dit betekent geen onnodige wachttijden, geen overbodige stops onderweg om andere reizigers op te pikken. Uw gids zet u elke keer af op de landingsbaan, bij de trap naar het privévliegtuig. U vliegt met een moderne Grand Caravan met slechts plaats voor acht passagiers.

Al deze tijdwinst komt ten goede aan us safari avontuur. Dit betekent meer tijd om op zoek te gaan naar de “Big Cats”, meer vogelgeluiden, nog langer genieten van de Big Five en uw “sundowner” bij zonsondergang.

Deze Fly In Safari biedt u naast directe vluchten, topklasse gidsen, luxe kampen en lodges op A locaties. Toch hebben we het voor elkaar gekregen om, al deze luxe aan te bieden voor een betaalbare prijs.

Elke reis draagt bij aan de stichting Land & Life. Een stichting die ervoor zorgdraagt dat het toerisme duurzaam is en de lokale gemeenschappen ervan profiteren en dat de natuur beschermd wordt en behouden blijft voor de volgende generaties.

Dus ga met ons op avontuur en vlieg met ons mee. De Afrikaanse bush wacht om ontdekt te worden!

Prijs op aanvraag. I.v.m. de fluctuerende dollar koers kunt u ons een mail sturen voor een prijsopgave

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

– aankomst Nairobi Kenyatta airport
– transfer naar uw hotel
– diner in uw hotel

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en de tech-hub van Afrika. Als je langs de giraffen in het Nairobi National Park heen kijkt, zie je de wolkenkrabbers van de stad. Na uw aankomst op de luchthaven neemt de transfer u mee, weg van de drukte. U overnacht in het mooie Hemingways hotel, een weelderige oase van rust, gebouwd op een oude koffieplantage aan de voet van de Ngong heuvels.

Wanneer u in de ochtend arriveert kunt u op verkenning uitgaan in de stad. Bijvoorbeeld naar het giraffen centrum om deze indrukwekkende dieren te voeren, of het opvangcentrum voor verweesde olifantjes van  het Sheldrick Wildlife Trust. En kent u Karen Blixen nog? Meryl Streep vertolkte haar rol in film “Out of Africa”. Misschien heeft u een jachtige periode achter de rug en wilt u gewoon ontspannen genieten van de mooie tuinen van het hotel, met kwetterende vogels. De aangename temperatuur nodigt u uit tot een duik in het zwembad, gevolgd door een afternoon tea op het terras, of een smakelijke cocktail aan de bar van Hemingways.

thumbnail

Dag 2

– Ontbijt en briefing in het hotel
– privé grondtransfer naar Nairobi – Wilson luchthaven
– vlucht naar Amboseli Nationaal Park
– Lunch in kamp
– Namiddag gamedrive
– Diner in kamp

Het beeld van de kuddes olifanten in Amboseli National Park, met op de achtergrond de witte top van Mount Kilimanjaro, is hét iconische plaatje van Afrika. Dit zeer diverse natuurreservaat verandert steeds van landschap. Zo zijn er open vlaktes, moerasland, doornstruiken en “fever trees” met de typische gele boomschors. Overal doemt steeds op de achtergrond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro.

Het twee miljoen hectare grootte Amboseli Game Reserve, is de perfecte safari bestemming. Nergens ter wereld zult u zulke grote kuddes olifanten tegenkomen. De aantallen lopen op tot wel honderd dieren tegelijk. Naast de enorme hoeveelheden van deze dikhuiden, zijn ook hun enorme slagtanden zeer indrukwekkend. Er wordt beweerd dat deze “Big Tuskers” vanwege hun genen, grotere slagtanden hebben dan hun soortgenoten elders. Tijdens de safaris kunt u genieten van een hele reeks indrukwekkende wilde dieren zoals buffels, hyena’s, leeuwen en cheeta’s en meer dan 600 soorten vogels.

De met riet bedekte safari tenten van Elewana Tortilis Camp vormen uw uitvalsbasis voor de komende twee nachten in Amboseli. Tortilis is de naam van de “paraplu accacia’s“ die u hier in grote hoeveelheden het landschap ziet domineren. Het kamp ligt in een privé reservaat dat grenst aan het Amboseli reservaat en kijkt uit op, hoe kan het ook, de Kilimanjaro. Dit eco camp biedt een hoge mate van comfort en heeft slechts een lage impact op het milieu. Tortilis heeft verder een aantal van de beste safari gidsen aan boord. Zij helpen u niet alleen het grote wild te spotten, maar verrassen u ook met de kleine bijzondere details van moedernatuur.

thumbnail

Dag 3

– Vroeg in de ochtend gamedrive
– Bush ontbijt
– Lunch in kamp
– Wandelsafari
– Schitterende zonsondergangen in de bush
– Prive diner in het kamp

In safari land gaat de wekker al vroeg in de ochtend! Op dit tijdstip zijn de dieren namelijk het meest actief. De Big Cats keren terug van een nachtelijke jachtpartij. De vroege ochtend, met het nog zachte licht, zijn ook de Gouden Uren voor de fotografie. En als het licht van de dageraad de savanne kleurt, is de kans het grootst om de imposante Kilimanjaro zonder wolken te zien.

Er volgt een uitgebreid ontbijt in de bush, dit maakt de vroege start om 5 uur in de ochtend, meer dan goed. In de namiddag gaat u erop nieuw op uit, dit keer misschien meer ontmoetingen zoals olifanten van dichtbij, giraffen die drinken bij de waterpoelen en roofvogels die boven u zweven. Voor de avontuurlijke safari liefhebber is er de wandelsafari. Met uw gewapende ranger, volgt u de sporen van de wilde dieren. Hij laat u kennis maken met de medische planten en kruiden in de bush. Ook maakt u kennis met de Small Five, en zult u zich verbazen over de leefwijze van insecten.

Als de dag ten einde loopt en lucht oranje kleurt voordat de zon weer verdwijnt, geniet u van een typische Afrikaanse Sundowner zoals een Gin & Tonic.

thumbnail

Dag 4

– Ontbijt in het kamp
– Ochtend gamedrive
– Vertrek naar Amboseli airstrip
– vlucht naar Loisaba Conservancy
– VIP ontvangst en briefing over het reservaat
– Game drive en route naar Loisaba Tented Camp
– Aankomst bij het kamp op tijd voor een drankje en diner

Loisaba Conservancy wordt gezien als één van de meest avontuurlijke bestemmingen van Kenia. Het ligt in het noorden van Laikipia County, een gebied met betoverende landschappen. U zult genieten van de weelderige bossen, glooiende valleien met kronkelende rivieren en open vlaktes. Loisaba Conservancy staat bekend om haar baanbrekende inzichten als het gaat om natuurbehoud in Afrika. Ook hier vindt u alle leden van de Big Five. In dit reservaat is de kans groot dat u de gevlekte Afrikaanse wilde honden, Wild Dogs, ziet. De gids kan u alles vertellen over de intrigerende, hiërarchische verhoudingen in een roedel. Naast de zoogdieren zijn hier maar liefst 260 soorten vogels geteld, dus ook hier kan de vogelspotter zijn hart ophalen.

Niet alleen de flora en fauna is hier gevarieerd, ook het programma van het eigentijdse en luxe Elewana Loisaba Tented, biedt een reeks aan activiteiten.  Loisaba Tented Camp ligt op een steile helling en biedt onbelemmerd uitzicht op Mt Kenia. Vanzelfsprekend kunt u ook hier weer genieten van uitstekende gamedrives. Verder kunt u te paard de bush verkennen, een ongewone en unieke manier om dichtbij de wilde dieren te komen. Het kamp heeft mountainbikes waarmee u over de bergkammen kunt fietsen. De kloven met rivieren bieden zijn uitstekend geschikt om te raften. Of wat dacht u van een tocht op de rug van een kameel tijdens zonsondergang?

Het kamp heeft een uitnodigend overloop zwembad, een heerlijke plek om te ontspannen en voldaan in weg te zakken na een dag vol inspanning en avontuur.

thumbnail

Dag 5

– Wandelsafari met traditionele Samburu gidsen
– Terugkeer naar het kamp voor ontbijt
– Lunch in het kamp
– Namiddag – keuze uit game drive, vissen of bezoek aan hoofdkwartier natuurbehoud en anti-stroperij programma
– ontmoeting speurhondenteam
– Sundowners in de bush
– Diner onder de sterren in het kamp

Geïnteresseerden kunnen meer leren over het vooruitstrevende programma van Loisaba Conservancy dat ingezet wordt voor behoud van de natuur. U kunt een bezoek brengen aan het hoofdkwartier van het reservaat en kennis maken met snuffelhonden Warrior, Machine, Memusi en Nanyokie, deze kanjers worden ingezet in de strijd tegen de stroperij. Al met al zult u onder de indruk zijn van het buitengewone werk dat hier wordt gedaan om de wildernis te bewaren voor de generaties na ons.

thumbnail

Dag 6

– Ochtend – keuze uit game drive, rit te paard of op kameel of wandel safari
– Ontbijt in de bush
– Spa behandeling
– Lunch in het kamp
– Namiddag game drive
– Diner in het kamp
Het hoogtepunt tijdens uw verblijf is misschien wel het Elewana Starbed. Dit bed op wielen wordt voor u naar buiten gerold zodat u een nachtje kunt slapen onder de sterren, ook wel de “Jewel Box of Africa” genoemd. U wordt in slaap gewiegd door de geluiden van de bush. Boven u voltrekt zich een uniek schouwspel. Hier is geen “lichtvervuiling” dus u ziet hier de lokale sterrenstelsels aan u voorbijtrekken.

thumbnail

Dag 7

– Ontbijt in het kamp
– Game drive en route naar Loisaba airstrip
– vlucht naar het wereldberoemde Masai Mara reservaat
– Game drive en-route naar Sand River Masai Mara Camp
– Lunch in kamp
– Namiddag gamedrive
– Sundowners in de bush
– Diner in het kamp

Nergens in Afrika is het wildleven zo overvloedig als in de spectaculaire Maasai Mara. Een overvloed aan wilde dieren zwerven over de, met acacia’s bezaaide, uitgestrekte vlaktes. Dit is het reservaat waar de jaarlijkse migratie van twee miljoen gnoes, zebra’s en gazellen, afkomstig uit de Serengeti, voorbijtrekt.

De enorme hoeveelheid dieren die hier op de savannen te vinden is, vormt één van de grootste spektakels van Moedernatuur. Naast 450 verschillende soorten vogels zijn ook weer alle leden van de Big Five hier te vinden. Dit enorme spektakel maakt Maasai Mara het hele jaar door, tot één van de beste safariplekken, ter wereld. De Mara zal nooit teleurstellen. Vaak ziet u de dieren van zo dichtbij, dat u nauwelijks durft te ademen. Bij Elewana Sand River Masai Mara kamp zult u zich een beetje een filmster voelen. Dit mooie kamp is ingericht in de jaren ’20 stijl met donkerhouten meubelen, hemelbedden met draperieën en antieke accenten. U zult zich een beetje voelen als Ernest Hemingway, met de bush glamour van de vervlogen de tijd van weleer.

thumbnail

Dag 8

– Vroeg ontbijt in het kamp
– Hele dag gamedrive
– Picknick lunch geserveerd in de bush
– Masai dorp bezoek
– Diner onder de sterren in het kamp

Nog beter is de locatie van het kamp, aan de oevers van de serene Sand River, waar u kuddes hoefdieren zou kunnen zien oversteken vanaf uw eigen veranda. U gaat de omgeving verkennen met speciaal ontworpen safarivoertuigen en onder begeleiding van deskundige Maasai gidsen. Zij zijn de experts als het gaat om het vinden van de rondzwervende olifanten en leeuwen die zich klaar maken voor de jacht. Als u voldaan terug keert naar het kamp staat u een verbluffende afsluiting van de dag te wachten. Uw privétafel midden in de wildernis staat voor u klaar, zodat u kunt genieten van een diner onder de sterrenhemel.

thumbnail

Dag 9

– Vroege ochtend gamedrive
– Bush ontbijt
– Lunch in het kamp
– Namiddag game drive
– Sundowners in de bush
– Afscheidsdiner onder de sterren in het kamp

thumbnail

Dag 10

– Ontbijt in het kamp
– Transfer terug naar Keekorok airstrip
– vlucht naar Wilson Airport, Nairobi
– privé grondtransfer naar Hemingways Nairobi Hotel voor de middag waar een dagkamer beschikbaar zal zijn
– priv’grondtransfer naar Kenyatta International Airport voor uitgaande vlucht

Geniet van een uitgebreid en ontspannen ontbijt, voordat u terugvliegt naar Nairobi. In het Hemingway hotel staat een cocktail voor u klaar zodat gezamenlijk kunt proosten op een subliem Keniaanse avontuur.

Inbegrepen

– Hemingways op basis van halfpension, inclusief drankjes*.
– alle binnenlandse vluchten in Grand Caravan (8 pers.) privé vliegtuig of gelijkwaardig
– alle wettelijke belastingen voor de hierboven genoemde vluchten
– verblijf op basis van volpension, drankjes* en wasservice
– gedeelde gamedrives overdag in speciaal aangepaste 4×4 gamedrive voertuigen
– diensten van een Engelssprekende chauffeur-gids
– safari-activiteiten zoals: bush ontbijt, wandelsafari, prachtige zonsondergangen, spa-behandeling, natuurwandeling, authentiek Masai dorp
bezoek, afscheidsdiner
– alle transfers, inclusief van/naar Jomo Kenyatta International Airport
– AMREF medische noodgevallen evacuatie verzekering
– VIP fast track op Jomo Kenyatta International Airport
– Fooi inbegrepen voor dragers, chauffeur/gidsen & lodge/kamp personeel

* Drankjes zijn inclusief: mineraalwater, frisdrank, vruchtensap, thee/koffie, bier, huiswijn, geselecteerde sterke dranken

Uitgesloten

– Intercontinentale vlucht
– exclusief gebruik van een safari voertuig tijdens hele reis €3590
– luchtballonvaart boven Maasai Mara (8 jaar +) € 465 p.p.
– park costs & conservancy costs USD714 volw. / USD 372 kind
– verlenging van uw reis, vraag naar de uitgebreide mogelijkheden!